SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Zondag weer de Gelderse derby

Afbeelding voor Zondag weer de Gelderse derby
12 april 2023

Zondag spelen we weer de Gelderse derby. We weten allemaal hoe de vorige editie in Nijmegen is verlopen. Sinds die wedstrijd is de derby twee keer zonder uitpubliek gespeeld. Eén keer was er een verbod en afgelopen januari werden zo weinig kaarten gegeven dat er voor een boycot is gekozen.

Nu staan we weer voor een nieuwe fase. Er zal weer een vol uitvak in Nijmegen zijn. Hiermee laten we zien dat een derby zonder uitsupporters geen echte derby is. In tijden dat er juist veel beperkingen opgelegd worden aan uitsupporters laten de politie, gemeente en clubs nu zien dat het wél mogelijk is.

Die kans moeten we met beide handen aangrijpen. Laten we ervoor zorgen dat deze wedstrijd zonder problemen kan verlopen. Ook op de tribunes. De KNVB heeft de regels aangescherpt met het gooien van bekers en andere voorwerpen. Drink je biertje gewoon op en gooi er niet mee!

Het eventueel stilleggen of staken van de wedstrijd heeft grote gevolgen voor de club. Niet alleen financieel, maar ook waar wij als supporters voor staan. Wij NEC’ers laten in het hele land zien het beste publiek van Nederland te zijn. Iedere wedstrijd in de Goffert is ook steevast uitverkocht. Nijmegen leeft en dat moeten we blijven uitstralen en ook keer op keer bewijzen!