SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Verslag BVO overleg 29 mei 2019

Afbeelding voor Verslag BVO overleg 29 mei 2019
4 juni 2019

SV Overleg woensdag 29 mei 2019

Aanwezig: Jeroen Rengers, Arjan van Hout, Michael van Koolwijk, Wim Muller, Bart Peperkamp (SV), Sander Mijnhijmer, Wilco van Schaik, Hilde Boerstal (N.E.C.) & Julian Paardekooper (notulist)

Update vanuit directie

De afgelopen weken is het recente seizoen nog geëvalueerd, zo geeft Wilco van Schaik aan. Intern is men nu druk bezig met wat de club komend seizoen wil, maar ook kan. WvS geeft aan dat ondertussen de eerste stappen zijn gezet, te beginnen met de keeper. Hij zegt dat dit seizoen wel is gebleken dat een goede keeper je een boel punten kan opleveren.

De SV vraagt of er al ontwikkelingen zijn rondom de aanstelling van een technisch directeur of – manager. WvS zegt dat die er misschien op korte termijn nog niet komt. De SV vraagt zich ook af of WvS al duidelijkheid kan geven over het spelersbudget. WvS geeft aan dat er gestreefd wordt naar een competitief budget, maar dat de komende weken duidelijk gaat worden hoe groot het budget kan worden. Er wordt nu gestart met een richting budget, aan de hand van aan- en verkopen kan dit nog aangepast worden. Dat de club erop achteruitgaat ten opzichte van vorig seizoen, is duidelijk, maar de selectie was dan ook te groot. Er moet een goede kern komen, met aanvulling van (eigen en aangetrokken) talent.

Op de vacature van de trainerspost gaat de algemeen directeur kort in. Er zijn gesprekken gevoerd met vijf verschillende, Nederlandse, kandidaten. De club wil voor de eerste training een coach hebben en is nu bezig om een breed draagvlak voor de toekomstige coach te creëren. Ook vindt WvS het belangrijk om uitgebreid te spreken met eerdere werkgevers en andere collega’s van de toekomstig oefenmeester, iets waar het in het verleden nogal eens aan schortte.

Ook vraagt de SV naar een eventuele nieuwe hoofdsponsor. WvS zegt dat De Klok Logistics sowieso verbonden blijft, alleen is het nog de vraag in welke rol. Het commerciële team is druk bezig met gesprekken en heeft er alle vertrouwen in dat ook dit jaar weer het shirt goed verkocht wordt partners. N.E.C. is op dit niveau bij de sponsoren een gewilde partij om mee samen te werken. Ook blijkt de betrokkenheid hoog te zijn, gezien de uitverkochte skyboxen en dat het gros van de OSRN-leden ook komend seizoen verbonden blijft. De seizoenkaartenverkoop valt tot dusver allesbehalve tegen en loopt slechts een paar honderd kaarten achter op vorig seizoen.

Wat verder ter tafel kwam

  • De supportersraad is in ontwikkeling en komende weken zal hier meer duidelijkheid over komen. Begin juni begint de club met het werven van leden voor de raad.
  • N.E.C. is druk bezig om het oefenprogramma ter voorbereiding op het nieuwe seizoen rond te krijgen. Traditioneel wordt er weer geoefend tegen de amateurtak van de club. Daarnaast wil de club ook de verbondenheid in de regio houden en zal het andere sportparken van amateurverenigingen opzoeken.
  • Er worden grote stappen gezet door de Coöperatie Eerste Divisie om alle stadions op korte termijn rookvrij te krijgen. Daarover zal de CED binnenkort met een persbericht komen.
  • Door inspanningen van het Supporterscollectief Nederland, met ook een kleine rol van SV NEC en NEC, is bereikt dat volgend seizoen bij uitwedstrijden de toegangskaarten een vaste prijs hebben. De SV vraagt of de prijs voor het calamiteitenfonds omhoog gaat. Dit jaar heeft de club een tekort van €7000,-, gezien de calamiteiten in de uitwedstrijden tegen FC Den Bosch, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam. Vooralsnog blijft deze 2 euro per ticket.
  • In verband met het 120-jarig bestaan in 2020 oppert de SV om een speciale theateravond te organiseren. Dit viel bij andere clubs (De Graafschap, Feyenoord) erg goed. WvS geeft aan dit een mooi idee te vinden. SV EN NEC gaan kijken naar de mogelijkheid om dit te realiseren.