SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Verslag BVO overleg 27 februari 2019

Afbeelding voor Verslag BVO overleg 27 februari 2019
5 maart 2019

Afgelopen woensdag sprak het bestuur van de SV met de bvo NEC. Het verslag hiervan vind je hieronder. Mocht je suggesties voor het komende overleg hebben, laat dit dan ons weten via e-mail bestuur@svnec.nl.

Verslag BVO overleg 27 februari 2019

Aanwezig: Wilco van Schaik, Hilde Boerstal (N.E.C. Nijmegen), Jeroen Rengers, Wim Muller, Michael van Koolwijk (SV N.E.C.) en Julian Paardekooper (Notulist).

Agendapunten:

  • Update vanuit Wilco
  • Vertrek Sophie, nieuwe VC
  • Brief NIX voor ouders
  • Seizoenkaartprijzen icm uitwedstrijdenplan
  • NEC-Inbev
  • Gedragscommissie, i.v.m. stoppen Joep
  • OSRN i.c.m. Legio
  • Congres supporterscollectief 23 maart

Update vanuit Wilco
De SV geeft te kennen dat het, ook na de 5-0 overwinning op Almere, gezien het veldspel nog lang niet alle vertrouwen heeft op een plek in de Play-Offs. Wilco van Schaik bekent dit, maar geeft wel aan dat er echt iets is veranderd in de groep. Met de komst van Bruijn, Druijf. Wolters en Branderhorst is er echt een andere wind gaan waaien, mede door het (tijdelijke) vertek van Darri, Achahbar, Buwalda en Braken.

De SV vraagt naar de ontwikkelingen rondom een nieuwe technisch directeur. WvS geeft aan dat hij daar nog niet echt mee bezig is, de financiële ruimte beperkt is en weet ook niet of het wel nodig is. WvS kijkt met een goed gevoel terug op de laatste transferperiode, die zonder TD werd afgewerkt. SV geeft aan dat het afwachten is hoe de transfers uitpakken en hij als algemeen directeur dan ook afgerekend gaat worden op het technisch beleid. WvS geeft aan dat hij die verantwoordelijkheid neemt want er is momenteel geen technisch directeur. De selectie en de staf is samengesteld onder leiding van Remco Oversier, die gaf aan dat zijn handtekening onder deze staf en groep stond. Die vrijheid heeft hij vanuit zijn verantwoordelijkheid in de afgelopen 1,5 seizoen gekregen. WvS zal dat wel gaan evalueren met de RvC aan het einde van het seizoen. Als algemeen directeur, niet als technisch directeur. Ook met het oog op de toekomst, waar er zeker andere keuzes gemaakt gaan worden.

Vertrek Sophie, nieuwe VC
Ook het stadiondossier komt wederom aan de orde. WvS is positiever gestemd dan eerst, want de gemeente toont meer bereidheid om mee te werken. Toch houdt WvS alle opties open. Ook een vertrek uit de Goffert blijft een van de opties. “Het is vloeken in de kerk, maar als het niet anders kan, zullen we wel moeten. Maar voor nu is dit niet de eerste en meest voor de hand liggende optie, dus we hoeven hier nog niet over na te gaan denken.”

Veiligheidscoördinator Sophie Heijnen gaf deze week te kennen NEC per 1 april te gaan verlaten. De SV betreurt het zoveelste verloop op supporterszaken. Bij de nieuwe aanstelling wil de SV graag een rol in de benoeming en zal die krijgen ook. Van Schaik geeft wel aan dat de club verantwoordelijk is voor de beslissing, maar dat betrokkenheid of klanken zeker kan. Daarnaast vraagt de SV zich af wat de gevolgen zijn voor het kantoorpersoneel bij wederom geen promotie. WvS geeft aan dat vrijwel niemand zeker is van zijn baan in Nijmegen, maar dat gaat ieder jaar zo. NEC leeft al jaren van jaar tot jaar en dat moet gaan veranderen om een stabiele club te worden.

Brief NIX voor ouders
Er gaan steeds meer jongeren mee naar uitwedstrijden. De SV noemt dit een mooie ontwikkeling, maar NEC geeft aan dat het wel belangrijk is om in de gaten te houden dat zij geen alcohol nuttigen in de bus. De ouders van minderjarige supporters zullen hier een brief van krijgen.

Seizoenkaartprijzen icm uitwedstrijdenplan
De SV wil dat NEC elke week met een vol uitvak afreist naar uitduels. Dat lukt bij lange na niet, maar de SV is van mening dat NEC hier meer aan zou kunnen doen. De SV toont een berekening dat met een bedrag van 25.000 euro iedere uitwedstrijd 5 euro goedkoper zal worden. Aan NEC de vraag of zij openstaan om hier volgend jaar in te investeren. Kan door middel van zoeken sponsors of een toeslag op de seizoenkaarten. NEC geeft aan dat het er zelf wel naar wil kijken of het hierin iets kan betekenen. WvS geeft aan dat de SV een concreet plan op moet stellen, met diverse opties en ook de rol van de SV zelf in dit plan mbt hun verantwoordelijkheid voor hun supporters en dat NEC het dan mee kan nemen in de overleggen.

Ook wil de SV dat de Eerste Divisie evenals de Eredivisie een eenheidsprijs krijgt, dus een maximale prijs per ticket. WvS geeft aan dat er binnenkort een overleg is met directie Eerste Divisie en dat hij dit wil aankaarten als de mogelijkheid daar toe is op de agenda.

NEC-Inbev
Vorige maand is SV door NEC en Inbev (Jupiler) benaderd of zij een bijdrage kunnen leveren in de Schup of het SV-plein. SV heeft daar positief op gereageerd en wacht nog op een afspraak. SV geeft aan dat zij op dit moment bezig is met het maken van meubilair (statafels en banken) voor op het plein. De SV is blij dat Inbev de SV graag wil ondersteunen. Dat kan door meebetalen van het nieuwe meubilair sponsoren. Een andere optie is om bijvoorbeeld speakers op het plein te hangen of dat er mooie verlichting onder de tribune komt.

Gedragscommissie, i.v.m. stoppen Joep
Joep, vrijwilliger SV, heeft aangegeven te stoppen met het begeleiden van de supporters die bij de gedragscommissie (stadionverboden) moet komen. NEC en SV betreuren dit zeer. Joep is zelf op zoek gegaan naar vervanger, maar deze is nog niet gevonden. SV vraagt Joep voor een goede profielschets en beschrijving werkzaamheden zodat zij ook kunnen meezoeken naar kandidaten, eventueel met een vacature.

OSRN i.c.m. Legio
Legio Noviomagum heeft aangegeven dat het door de financiële middelen bijna heen is en of zij zich mogen presenteren bij de OSRN. SV heeft aangegeven dat zij dit onlangs ook heeft gedaan in verband met het Uitwedstrijden Collectief. Dat er wel bereidwilligheid is, maar OSRN ook keuzes moet maken. SV gaat OSRN ondersteunen bij de familiedag en wil zich daar presenteren om zo meer sponsors te krijgen en uitwedstrijden goedkoper te maken. SV zal met Legio in gesprek gaan over de financiën.

Congres supporterscollectief 23 maart
Op zaterdag 23 maart organiseert het Supporterscollectief Nederland op de KNVB campus in Zeist het jaarlijkse supporterscongres. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere vuurwerk (wat is een mogelijk alternatief, en wat zijn de mogelijkheden) met een paneldiscussie met onder andere Michael van Praag, KNVB en de politie. Ook wordt gesproken over de overstap van kunstgras naar natuurgras en is er een discussie over de VAR.

NEC geeft aan dat het waarschijnlijk niet lukt om iemand af te vaardigen en vraagt wie er namens de SV gaat. Jeroen is sowieso aanwezig omdat hij nu met het bestuur van het supporterscollectief meeloopt. Binnen bestuur SV wordt bekeken wie nog meer meewilt.