SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Verslag BVO overleg 18 december

Afbeelding voor Verslag BVO overleg 18 december
20 december 2018

Afgelopen dinsdag sprak het bestuur van de SV met de bvo NEC. Het verslag hiervan vind je hieronder. Mocht je suggesties voor het komende overleg hebben, laat dit dan ons weten via e-mail bestuur@svnec.nl.

BVO overleg SV NEC en NEC

Dinsdag 18 december 2018 20:00

Agendapunten:

  • Spelersinzet de Schup – tweede seizoenshelft
  • Loyaliteitsplan seizoenkaarthouders
  • Update vanuit de club

Aanwezig: Arjan van Hout, Wim Muller, Jeroen Rengers, Michael van Koolwijk (SV), Hilde Boerstal, Wilco van Schaik, Sander Mijnhijmer (NEC) & Julian Paardekooper (notulist).

Zowel de Supportersvereniging als NEC zelf kijkt met een goed gevoel terug op de spelersinzet in De Schup van de afgelopen twee wedstrijden na afloop van de wedstrijd. Er kwamen twee maal vier spelers dat beviel goed. Desalniettemin komen er na de winterstop weer twee spelers per wedstrijd, zoals eerder afgesproken tussen beide partijen. Wilco van Schaik geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat de spelers met supporters spreken.

De SV wil een loyaliteitsplan voor de seizoenkaarthouders. NEC geeft aan stappen te hebben gezet en wil een uitgebreid plan zodat er straks een goed stelsel staat. Om een gedegen loyaliteitsplan op te zetten is het belangrijk dat er een goed inzicht is in het consumentengedrag van de supporters. . NEC is aan het investeren in het vergaren en bundelen van deze informatie, om vanuit daar een goed loyaliteitsplan te kunnen bouwen. Dit blijft de aandacht houden.

“Wie neemt nu eigenlijk de beslissingen op technisch vlak?”, vraagt de SV zich af. Van Schaik geeft aan dat samen met scout Nick Kersten te doen. Daarnaast spreekt Leen Looyen als technisch adviseur veel met Jack de Gier en de scouting, Iddo Rocher en Nick Kersten. Over de planning omtrent een nieuwe technisch directeur is Van Schaik duidelijk. “Ik verwacht in de tweede seizoenshelft, maar stel geen deadline. We zijn aan het kijken of we het anders kunnen indelen. Oversier deed bijvoorbeeld ook nog eens de voetbalacademie erbij. Dat is erg veel werk voor een persoon”, aldus Van Schaik.

De SV is benieuwd naar het beleid rondom communicatie vanuit Van Schaik. Bart van Ingen gaf bijvoorbeeld regelmatig een update door middel van een videoblog. “Ik zeg genoeg vind ik als ik bekijk waar ik opduik. Dat hoort ook. Ik kan alleen niet altijd de communicatie zoeken of alles delen. Willen we groeien, moeten we niet alle deuren open zetten. We moeten ook in rust aan projecten, beslissingen of discussies kunnen werken. De voetballerij is een glazen huis, iedereen wil alles weten, maar dat is niet altijd in het belang van mensen of de club. Ik weet voor mezelf wat ik wel en wat ik niet wil delen. Als de media naar mij vraagt, dan doe ik mijn verhaal. Twee weken geleden bij Omroep Gelderland bijvoorbeeld, of afgelopen zondag bij de Tafel van Kees. En ook op dit soort bijeenkomsten ben ik vrij open over de club en het beleid. In principe mogen jullie alles vragen. Daarnaast zit ik elke week op de radio bij Gerry van Campen om van alles te delen over onze club. Ik ben uiteindelijk erg veel aanwezig, dat doe ik om te delen met onze achterban.”

Tot slot vraagt de Supportersvereniging wat de verwachtingen zijn voor de winterse transferperiode. Van Schaik geeft aan dat er wat spelers, die hier weinig uitzicht hebben op speelminuten, mogen vertrekken. Daarnaast willen er ook wat spelers weg. “We hebben op dit moment geen budget voor versterkingen, dus mochten we wat willen moeten er spelers vertrekken”, aldus de algemeen directeur, die vindt dat het erg lastig is om je in de winter te versterken.

“Neem als voorbeeld Lorenzo Burnet en Ali Messaoud. Die staan nu wekelijks in de basis bij Excelsior, maar slaagden hier niet. Die waren toen nog niet fit en zijn dat toen geworden bij ons. In de winter haal je spelers die niet basis ergens anders zijn, dat is niet voor niets. Er zijn altijd uitzonderingen en daar moet je dan naar zoeken. De echte versterkingen zijn in de winter vaak te duur, terwijl de spelers die weg mogen vaak nog niet fit zijn. Je bent dan dus langer bezig om ze op niveau te krijgen dan dat je er profijt van hebt.”