SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Verslag BVO overleg 15 januari

Afbeelding voor Verslag BVO overleg 15 januari
17 januari 2019

Afgelopen dinsdag sprak het bestuur van de SV met de bvo NEC. Het verslag hiervan vind je hieronder. Mocht je suggesties voor het komende overleg hebben, laat dit dan ons weten via e-mail bestuur@svnec.nl.

BVO overleg SV NEC en NEC
Dinsdag 15 januari 2018 19:00

Aanwezig: Jeroen Rengers, Arjan van Hout, Wim Muller, Michael van Koolwijk, Bart Peperkamp (SV), Wilco van Schaik, Sander Mijnhijmer, Hilde Boerstal (N.E.C.) & Julian Paardekooper (notulist)

Agendapunten:
– Update vanuit de club (Wilco)
– Supportersavond
– Supportersraad
– Vuurwerkcampagne

WvS begint met een update omtrent de huidige situatie op technisch vlak. De SV geeft te kennen dat zij vol verbijstering de wedstrijden tussen FC Eindhoven en N.E.C. heeft bekeken, WvS beaamt dit. Er worden door de SV kritische vragen gesteld over de keuzes welke gemaakt worden op technisch vlak, waarbij WvS beaamt dat de vragen die gesteld worden terechte vragen zijn vanuit supporters en waarop een toelichting volgt. WvS geeft te kennen dat de trainer eindverantwoordelijk is voor de keuzes op het veld en dat deze vragen ook gesteld moeten en kunnen worden op de supportersavond.

WvS gaat in op het uit de selectie zetten van Darri en Achahbar. De woordenwisseling in de rust overschreed dermate de gedragsregels bij N.E.C. dat het de staf heeft doen besluiten om deze maatregel op te leggen. De groep wordt kleiner, maar de neuzen moeten wel altijd dezelfde kant op staan. Darri en Achahbar hebben tot nu toe goed gedrag vertoond en hun waarde voor onze club gehad. Er zal veel in emotie gebeurd zijn, maar soms kun je net iets te ver gaan in een discussie op die op het verkeerde moment voeren. Dat kan gebeuren, maar daar past dan deze maatregel van een voorlopige schorsing bij. Beiden zullen zich via Jong moeten terug knokken in de selectie. Over de interesse van Braken geeft WvS te kennen dat er dermate veel interesse is dat de verwachting er is dat de aanvaller zal vertrekken.

Ook de jeugdopleiding komt ter sprake, waarin WvS benoemd dat deze er goed voor staat, met diverse jeugdinternationals en het, met name, goed presteren van de O17 en O19, welke in de kampioenspoule uitkomen van hun leeftijdscategorie. Er zal meer focus komen op de jeugdopleiding de komende jaren, waarbij rondom een ervaren as bij voorkeur meer jeugd wordt ingepast. Daar zal de toekomstige strategie mede op gericht zijn. Als je goede jeugd hebt moet je ze ook durven op te stellen. Jeugd is wispelturig, maar echte talenten brengen ook kwaliteit en een meerwaarde mee. Daarnaast is er de binding met de regio van deze gasten uit het Rijk van Nijmegen zal alleen maar toenemen.

Over de onrust rondom de club geeft WvS te kennen dat er rondom de club veel krachten spelen die vanuit hun rol of functie of vanuit het verleden een te negatieve invloed kunnen hebben op N.E.C. Supporters en media mogen en moeten altijd kritisch zijn, aldus WvS.
duidelijk. “Iedereen denkt maar dat hij alles mag zeggen. Vanaf heden spreek ik daar sommige mensen met verantwoordelijkheden op aan. In het belang van de club.”

Maandag 21 januari staat de supportersavond op het programma. N.E.C. kiest wederom voor een andere setting. SM ligt een en ander toe. Supporters kunnen vooraf hun vraag insturen en aan de hand daarvan formuleert NEC een stuk of zes stellingen. Door middel van een online programma, kahoot.it, kunnen supporters daarop hun mening geven en Gerry van Campen zal daaromheen vragen gaan stellen aan de drie tafelgasten. Dat zijn Van Schaik, Jack de Gier en aanvoerder Rens van Eijden. Dit zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

Vervolgens komen er een stuk of zes spelers bij en ook de volledige technische staf is aanwezig. In groepjes kunnen supporters hun vragen stellen. Iedereen moet een kans krijgen om zijn of haar vragen kwijt te kunnen. Spelers en staf zullen dus na een aantal minuten het volgende groepje opzoeken. De SV ziet dit als een mooi concept.

JR is samen met HB inspiratie op gaan doen bij Feyenoord voor het opzetten van een supportersraad. Daar vond een overleg plaats met de SLO’ers van Feyenoord. In Rotterdam is er een supportersraad met zo’n 25 verschillende fans. Zo zitten er van alle tribunes vertegenwoordigers in en worden alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd. N.E.C. en de SV zijn voornemens om dit ook op te gaan zetten zodat de club meer geluiden hoort uit alle hoeken. Dat zijn dan de oren en ogen van het gehele stadion. De komende periode wordt dit verder opgepakt.

De KNVB start woensdag 16 januari met een vuurwerkcampagne: Samen sterk tegen illegaal vuurwerk. De KNVB en de clubs gaan er vanaf deze jaargang harder tegenop treden. Bij iedereen wordt één lijn getrokken. Meer hierover op de website van NEC. EenVandaag gaat een reportage over het onderwerp maken en daarin wordt ook een voormalig steward van NEC geïnterviewd. Deze wordt zondag uitgezonden.