SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Verslag BVO 27 januari 2020

Afbeelding voor Verslag BVO 27 januari 2020
2 februari 2020

Aanwezig: Arjan van Hout, Wim Muller, Karel van Rooij, Jeroen Rengers (SV N.E.C.), Luc te Riele, Wilco van Schaik (N.E.C.), Julian Paardekooper (notulist)

Wilco van Schaik gaat in op een aantal vragen van de SV. Allereerst het technische gedeelte. Zoals bekend loopt de winterse transferperiode zeer rustig bij NEC. “Rustig wil ik het niet noemen, maar er is ook niets concreet op dit moment. We hebben biedingen gehad op spelers, maar afgeslagen. We willen deze selectie bij elkaar houden, door ontwikkelen en dan zien we in de zomer wel wat er op ons af komt. Maar je weet: het kan altijd heel snel gaan in de voetballerij. Er is interesse vanuit eredivisieclubs tot en met de Europese top. We zien het ook aan de scouts die kaarten aanvragen bij de wedstrijd, die reikwijdte wordt steeds groter en beperkt zich niet alleen tot Nederland. Dat zegt ons genoeg.”

Daarnaast vraagt de SV naar de ontwikkelingen rondom Anthony Musaba. Het talent maakt reuze stappen en eind december verscheen in De Gelderlander het bericht dat Musaba zijn contract, dat loopt tot en met de zomer van 2021, niet wil verlengen. WvS: “We voeren veel gesprekken met onze eigen jeugdexponenten. We vinden dat een aantal ook een opwaardering verdienen, gezien de prestaties in de eerste seizoenshelft. Spelers zijn heel blij om hier te voetballen, ook omdat wij al onze beloftes en afspraken nakomen. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Anthony ontwikkelt zich geweldig, dit trekt veel belangstelling. Maar samen met zijn familie en zijn management stippelen we een plan voor hem uit. En daarin is elke wedstrijd die hij bij ons 90 minuten speelt goed voor zijn ontwikkeling. Anthony sluit zich heel professioneel af van alle interesse en focust zich op zijn wedstrijden en zijn ontwikkeling, dat is heel knap voor zo’n jongen.”

De komende zomer lopen er veel contracten af. “We gaan alle aflopende contracten formeel opzeggen. Dit moet vóór 1 april en dan hebben we nog geen duidelijkheid over het niveau waarop we volgend seizoen acteren. Uiteraard bestaat de kans wel dat we alsnog met spelers verlengen, na afloop van het seizoen.” De SV vreest dat er na 1 april dan een ongemotiveerde selectie loopt. WvS: “Iedere club op ons niveau komt in deze situatie tegen het einde van het seizoen. Dit jaar hebben we in ieder geval een ploeg die altijd zijn stinkende best doet, dus daar ben ik niet bang voor. Dit is een super gemotiveerde groep. Iedere speler moet bij ons of ergens anders een nieuw contract verdienen, dus daarvoor goed spelen. ”

Dan naar het technisch directeurschap, waar ook veel over te doen was afgelopen weken. In De Gelderlander verscheen het bericht dat Francois Gesthuizen had gezegd dat er in februari een TD zou komen. WvS ontkracht dit. “We hebben het teruggeluisterd, maar dat er in februari een TD zou moeten komen, is niet gezegd. Dat schreef DG zo op, maar is niet zo.”

Wanneer komt er dan wel een TD? WvS: “Dit ligt bij de RvC. Zij gaan over directiefuncties en voeren de eerste gesprekken, daarna kom ik pas in beeld. Zij klanken wel met mij, maar die beslissing ligt uiteindelijk bij de RVC. De nieuwe TD moet op technisch vlak minimaal een 9 zijn, anders heeft het geen zin. We zoeken iemand voor minimaal drie jaar, die moet dus ook met ons de Eredivisie in.” De SV wil weten of er voor een bepaalde tijd een TD moet zijn. “Dat is wel de insteek. Daarom kunnen we onze trainers ook nog geen duidelijkheid geven, naast de onduidelijkheid of we eerst of eredivisie spelen wat invloed heeft op budgetten en mogelijkheden en dus aanbiedingen. We willen volgend seizoen echt een team hebben, mede gebouwd door een TD. Dat betekent dat hij voor het einde van het lopende seizoen er moet zijn. Maar nogmaals: het is geen eis, het is een streven. Als we niet de perfecte man kunnen vinden, doen we het niet.”

Dan komen we tot slot zoals gebruikelijk uit bij Fenerbahce, de club die weigert de transfersom voor Ferdi Kadioglu over te maken. “Het transferverbod is kennelijk alweer opgeheven, want ze hebben een nieuwe speler gehaald. De zaak ligt nog steeds bij de FIFA en wij hebben er vertrouwen in. Ze hebben geen keuze. Als de FIFA het erbij laat, is dat voor ons en alle clubs in de wereld een teken dat wij je transfersommen ook niet meer hoeft te betalen, als je allen maar zegt ‘we kunnen het even niet betalen’. Zo kan toch geen enkele club weg komen. Dit is nog nooit gebeurd dus rekenen wij op de FIFA die de belangen van het voetbal en de clubs behartigt en zorgt dat afspraken onderling worden nagekomen.” De SV vraagt zich af hoe dit dan in z’n werk gaat. Belt NEC Fenerbahce dan ook wel eens op? WvS: “Ja zeker. Vaak nemen ze niet op, en als ze opnemen zeggen ze gewoon, ‘sorry, we can’t pay, dit hebben ze op papier ook al verklaard’.”

Uitvak
In eerdere overleggen kwam naar voren dat de SV van NEC de wand voor het uitvak weg wil halen voor een beter zicht voor de uitsupporters. Luc te Riele: “Hier wordt alom goed op gereageerd, ook door onze veiligheidsmensen. We zijn wat dat betreft tegen geen enkel probleem aangelopen. Wel speelt mee dat we het stadion ook willen renoveren, moet je dan nu deze kosten gaan maken of had je dat altijd gedaan, dat moeten we wel afwegen en meenemen. Nu is de vraag alleen: hoe voeren we het uit en hoe zitten we met de kosten?” De club geeft aan geen budget te hebben hiervoor. De SV zegt wederom dat het wel wil helpen met mankracht. N.E.C. gaat uitzoeken of dat veel scheelt qua kosten.

Theatershow
In het kader van N.E.C. 120 jaar wil de SV een theatershow organiseren. De eerste stappen zijn inmiddels gezet en er heeft een gesprek plaatsgevonden met een afvaardiging van de Schouwburg, waar het evenement hoogstwaarschijnlijk plaats zal gaan vinden. Komende weken zal er een werkgroep opgezet worden om dit evenement vorm te gaan geven. NEC wil hier heel graag aan meewerken.

Stadionverboden
De laatste weken verschenen er op sociale media veel berichten over stadionverboden. De
SV vraagt naar de rol van N.E.C. hierin. Afgesproken wordt hier een nieuw overleg over te plannen met Veiligheidszaken.

Supportersavond
N.E.C. organiseert graag weer een supportersavond. Naar de inrichting hiervan wordt weer gekeken, de SV mag hierin meedenken. Meer informatie hieromtrent volgt als de plannen concreet zijn.