SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Update situatie buitenlandse invloed NEC

Afbeelding voor Update situatie buitenlandse invloed NEC
29 september 2019

De afgelopen week zijn er veel nieuwsberichten verschenen over de nieuwe mogelijke investeerder bij NEC, de Rus Mikhail Ponomarev. Het zijn voor ons verontrustende berichten gezien de negatieve verhalen die over hem op internet zijn te lezen.

Vorige week hebben wij al vragen gesteld aan directeur Wilco van Schaik. Dat verslag is dinsdag op onze site verschenen. Direct na de berichten over Ponomarev hebben wij ook contact gezocht met de Raad van Commissarissen en het Stak. Onmiddellijk volgde daar een reactie over van voorzitter Ron van Oijen die ons uitnodigde voor een gesprek.

Van Oijen liet ons weten dat de heer Ponomarev “net als andere personen bij NEC, een investeerder is die de club een lening verstrekt. Er is totaal geen bemoeienis van deze persoon met het beleid van NEC.”

Zoals wij vorige week na ons verslag lieten weten volgen wij deze situatie nauwkeurig. Er staan nu afspraken gepland met Wilco van Schaik en de RvC. Ook met het Stak wordt gesproken en we hebben contact met investeerders bij NEC. Vooropgesteld, de continuïteit van de club is het belangrijkste, maar we laten ons graag informeren of dit dan ook de juiste keuzes zijn