SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Uit naam van NEC

Afbeelding voor Uit naam van NEC
12 november 2016

In de hele wereld is het zo dat eenmansacties worden verbonden aan bepaalde groeperingen. Bij aanslagen wordt al snel iets uit naam van God of Allah gedaan, terwijl veruit de meeste trouwe aanhangers van het geloof zich niet verbinden aan terrorisme. Degenen die de daden plegen en het hardst schreeuwen worden gehoord en vormen vaak het beeld van de rest van de groep.

In het voetbal is dat niet anders. Onze club kan vanalles doen ter verbetering van het imago. Eén actie zorgt ervoor dat al het goede werk voor niets is gedaan. Een tegel door een supportersbus, het bekladden met simpel de drie letters van onze club: twee waarschijnlijke ‘eenmans’ acties zorgen ervoor dat onze club de afgelopen week twee keer heel negatief landelijk in het nieuws was.

Als club en SV kan je het alleen maar veroordelen. Daders kunnen niet aangepakt worden omdat deze in het donker zijn verdwenen. Je hoopt doordat iedereen er schande van spreekt, SV en HKN, deze personen in de toekomst wel nadenken. Nadenken over die 2 kleine supporters van een jaar of 6 met Groningen-shawl, die misschien voor eerste keer een uitwedstrijd bezoeken, na 1,5 uur op een politiebureau hebben gezeten in een andere bus terug moeten omdat een ruit aan diggelen is gegooid.

Het zijn acties die niet helpen om, juist voor de andere supporters, meer te kunnen bereiken. Dat we volgend jaar met een vol uitvak de Waalbrug over mogen. Dat andere supporters hier met de auto kunnen komen en niet met georganiseerde combi’s en veel politievertoon. Wat zich hier afspeelt, werkt namelijk door in de rest van Nederland. In alle voorloverleggen met clubs, SV’s en politie waarbij je steeds pleit voor normalisatie.

Laten we echt hopen dat dit soort acties verleden tijd zijn en kunnen terugkijken naar het mooie verleden van de club. Zoals we gisteren deden bij de jaarlijkse NEC quiz van stichting De Bloedkuul. Een hele leuke avond met wel 80 verrassende vragen, georganiseerd voor en door supporters . Dát is NEC, dáár moeten we trots op zijn. En hopen op de échte eenmansacties van ons groeibriljantje Ferdi Kadioglu, een geweldige panna in de ArenA volgende week. Uit naam van NEC.

Jeroen Rengers
SV NEC