SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Terugblik gesprek bestuur SV en directie NEC

Afbeelding voor Terugblik gesprek bestuur SV en directie NEC
25 augustus 2018

Afgelopen week heeft het bestuur van de SV met de directie van NEC gesproken over een aantal actuele ontwikkelingen rond de club. Een kort verslag vind je hieronder.

Wilco van Schaik heeft in een resumé de lopende zaken rond NEC samengevat. Het gaat hierbij om de financiële situatie van de club, de binnengekomen transfergelden en eventuele stadionontwikkeling. Voor wat betreft de verbouwing van het Goffertstadion is nu het bestemmingsplan aan de orde en de mogelijkheden die NEC heeft om commercieel meer uit het stadion(gebied) te halen.

De SV heeft zelf de volgende agendapunten aangebracht:

Programmaboekjes

NEC is gestopt met het printen van de programmaboekjes en brengt deze alleen nog online (e-mail en site) uit. De club was genoodzaakt te bezuinigen op de drukkosten (ca. 15.000 euro per jaar) en uit eigen onderzoek bleek dat heel veel boekjes ongelezen bleven. Er werden ca. 3.000 stuks gedrukt waarvan 2/3 veelal weggegooid werd. De SV heeft zelf offertes opgevraagd voor het drukken van 1.000 stuks, waarmee de kosten ongeveer gehalveerd worden. Nog steeds blijft dit voor de club een te grote kostenpost. Ze argumenten ook dat er naar aanleiding van het stoppen vorige wedstrijd, slechts een aantal opmerkingen is ontvangen. Afgesproken is om te onderzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn, zoals het eventueel kosteloos ontwikkelen van een programmaboekjes, waarbij de uitgever zelf sponsoren zoekt, waarbij wel voorkomen moet worden dat de huidige sponsoren niet overvraagd worden om te adverteren hierin.

Horecaprijzen

Tijdens de Open Dag en de eerste thuiswedstrijd ontvingen wij veel opmerkingen over de horecaprijzen. NEC gaf aan dat horecapartner Yvey een verhoging heeft doorgevoerd zoals in het contract toegestaan is. De club stelt voor dat de volgende keer Yvey de prijsverhoging in het overleg met de SV onderbouwt waarbij ook wensen ten behoeve van verbetering van de catering worden aangedragen. Een prijsverhoging moet ook leiden tot betere kwaliteit en snellere service.

Oefenwedstrijd Düsseldorf

Er is teruggeblikt over de afgelasting van de oefenwedstrijd tegen Düsseldorf. NEC heeft de redenen aangedragen die samen met de politie en de gemeente ervoor hebben gezorgd dat de wedstrijd laat afgelast is. Er was lang geen sprake van een afgelasting, tot bleek dat een grote groep harde kern van Fortuna Düsseldorf uit zou zijn op ongeregeldheden in het centrum en stadion. NEC heeft opmerkingen geuit op het statement van de SV en de reacties in de media. De SV vond daarentegen dat de communicatie naar hun en de supporters beter had gemoeten. Ook omtrent de wedstrijd die alsnog in Düsseldorf is gespeeld en het geheimzinnige karakter daarvan. NEC laat weten dat het organiseren van een wedstrijd op de Open Dag niet makkelijk is met betrekking tot tegenstanders uit bepaalde landen en ook als je de spelers wilt inzetten voor een spelerspresentatie en uitdelen van handtekeningen. Daarnaast is ook gesproken over de oefencampagne en slechte velden waarop gespeeld is.

Terugblik Open Dag

De SV en NEC kijken tevreden terug op de Open Dag. De opzet was intiemer en de aparte pleinen zorgden voor veel sfeer en gezelligheid. De SV heeft aangegeven dat de spelerspresentatie in het vervolg beter als afsluiter kan dienen en zeker de zaterdag gehandhaafd moet blijven. Wel lijkt het volgens de club onmogelijk een wedstrijd te organiseren, omdat je een week voor de start van de competitie tegen een goede tegenstander wil spelen. Deze Open Dag geeft in ieder geval een goede basis voor de volgende.

Tot slot is kort over andere zaken gesproken, zoals de vaste komst van spelers na afloop van de wedstrijd in De Schup. Ook zijn klachten neergelegd, vanuit onze leden, over vieze stoeltjes bij de eerste thuiswedstrijd.