SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV’s Feyenoord en NEC zetten zich in voor plezierig wedstrijdbezoek

Afbeelding voor SV’s Feyenoord en NEC zetten zich in voor plezierig wedstrijdbezoek
5 september 2016

De Feyenoord Supportersvereniging en Supportersvereniging NEC slaan de handen ineen om het bezoek van de onderlinge wedstrijden zo prettig mogelijk te maken. Het doel is het kunnen bezoeken van de wedstrijden zonder overbodige vervoersregimes en met wederzijds respect voor beide supportersgroepen. Dit is daarbij een mooie stap in de goede richting.

De wedstrijden in de Goffert kennen op supportersgebied al een hele geschiedenis. Van het ter beschikking stellen van de hele westtribune achter de goal tot een buscombi met strenge ID- en kaartcontrole in de thuisvakken. Van deze laatste maatregel waren beide clubs de verliezer omdat dit zorgde voor een Goffert met veel lege zitplaatsen terwijl deze wedstrijd uitverkocht hoort te zijn.

Bij de laatste wedstrijd in De Goffert is een eerste stap gemaakt waarbij op de westtribune naast het uitvak extra kaarten ter beschikking werden gesteld voor de Feyenoordsupporters. Hier zaten uitsupporters met ook bekende stewards/beveiligers als afscheiding tussen de NEC-supporters. Deze pilot is naar beide tevredenheid verlopen. Verbeterpunten waren er zeker over bijvoorbeeld de rol van de stewards en de wijze waarop zij zich moeten aanpassen in de Goffert. Ook was het voor de NEC-supporters wennen aan de luid-aanwezige Feyenoorders.

Zowel vooraf als achteraf hebben de supportersverenigingen met elkaar contact gehad over de regeling. Een afvaardiging van de FSV is zelfs nog naar Nijmegen gekomen om de wedstrijd uitgebreid te evalueren. Beide verenigingen zijn voor voortzetting van deze manier van wedstrijdbezoeken en als volgende stap pleiten wij voor een vrij vervoersregime van de Feyenoord-supporters. Anderzijds voor de NEC-supporters die naar Rotterdam reizen, wordt ook gepleit voor vrij vervoer en zo weinig mogelijk zichtbelemmerende maatregels zoals netten voor het vak.

Tot slot zullen we beide clubs verzoeken bij de onderlinge wedstrijden een vaste kaartprijs voor de uitvakken af te spreken. Een bezoekje aan de Kuip is kostbaar en ook voor de Feyenoordsupporter zijn de uitwedstrijden door alle bijkomende kosten al duur genoeg.