SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV verwerpt nodeloze provocaties Vitesse

Afbeelding voor SV verwerpt nodeloze provocaties Vitesse
18 november 2012

De Supportersvereniging NEC heeft zich voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-NEC van vanmiddag sterk gemaakt voor een derby die zonder incidenten verloopt. Ondanks wat er op het veld gebeurde, hebben er vanuit NEC-zijde gelukkig geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden. Dit is iets waar wij trots op zijn! 

Wat wij als Supportersvereniging betreuren, zijn de provocaties vanuit Vitesse. Zo vond de club het blijkbaar nodig om voorafgaand aan de wedstrijd beelden van eerdere wedstrijden te tonen met gejuich van Vitesse-supporters. Ook het spandoek met de tekst ‘Door jaloezie van ODW is de derby straks passe’ sloeg nergens op en was puur als provocatie bedoeld. Maar het meest verwerpelijke vinden wij het gooien van bekers gevuld met urine door Vitesse-supporters uit het naastgelegen vak. Dit gebeurde diverse malen, en bij het raken van een gezin met kinderen werd zelfs luid gejoeld. Behalve het incident met het gooien van urine – hoewel hiertegen nauwelijks is opgetreden – zijn dit allemaal dingen die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden door Vitesse. 

Ook vinden wij het een vorm van pesterij, wat de politie van Arnhem te verwijten valt, dat de terugreis naar Nijmegen via een enorme omweg wordt gemaakt. In plaats van via de A325 naar Nijmegen wordt er via de A12 richting Utrecht naar Nijmegen gereden. Dit gebeurt ook niet op volle snelheid, maar waarbij 60 km/u op de snelweg wordt gereden! Resultaat is dat je 45 minuten later in Nijmegen terug bent dan nodig. 

Al met al zijn wij blij met het verloop van de derby maar verwerpen wij de nodeloze provocaties van Vitesse. Tevens hopen en verwachten wij dat er hard wordt opgetreden tegen de smeerlappen die het nodig vonden om bekers urine het uitvak in te gooien. Met de camerabeelden moet het gemakkelijk zijn de daders hiervan te achterhalen.