SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV veroordeelt geweld na NEC-Vitesse

Afbeelding voor SV veroordeelt geweld na NEC-Vitesse
17 oktober 2011

De Supportersvereniging NEC veroordeelt het geweld van gisteren ten zeerste. Na de wedstrijd tegen Vitesse kwam het tot een confrontatie met de politie en waren de supportersbussen van Vitesse het doelwit.

Rob Schevers, namens het bestuur van de Supportersvereniging: “Rivaliteit hoort bij een derby, maar wel op een gezonde, geweldloze manier. Weken zijn wij bezig geweest met de voorbereidingen van deze wedstrijd. Dit resulteerde in een mooi voorprogramma en een fantastische opkomst van de spelers voorafgaand aan de wedstrijd. De rellen na de wedstrijd overschaduwen dit programma en ook ons 50-jarig jubileum.

Wij doen er altijd alles aan dat onze supporters veilig een uitwedstrijd kunnen bezoeken. Omgekeerd willen we dan ook dat bezoekende supporters gastvrij worden behandeld. Zeer betreurenswaardig is dat de supportersbussen zijn bekogeld en dat ook de veiligheid van de buschauffeurs in het geding is gekomen.

Ook wij zijn teleurgesteld in de start van het seizoen. Alleen gezamenlijke, positieve steun zal ons helpen goede resultaten te bereiken.”