SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV verbolgen over verplaatsing AZ-NEC

Afbeelding voor SV verbolgen over verplaatsing AZ-NEC
15 augustus 2022

SV NEC is totaal niet blij met het verplaatsen van AZ-NEC naar donderdag 1 september 21.00 uur. Voor de wedstrijd die oorspronkelijk aanstaande zondag gepland wordt, waren al meer dan 600 kaarten verkocht. Als SV zetten wij ons in voor volle uitvakken. Om de dag promoten wij de verkoop van deze wedstrijd en nu wordt deze op een supportersonvriendelijk tijdstip gespeeld.

Vanavond hebben wij tekst en uitleg gevraagd bij zowel NEC als de KNVB. AZ mag volgens de richtlijnen het verzoek tot uitstel doen, net als PSV en FC Twente hebben gedaan. Zij hebben dit verzoek gedaan, later dan normaal, maar wel binnen de gestelde normen. NEC kan hier niets in doen of zelfs protest aantekenen. De clubs hebben dit zelf in onderling overleg bepaald.

Dan de datum en tijdstip, donderdag om 21.00 uur. De KNVB geeft aan dat de programmering van wedstrijden al weken rond is. Op woensdag staan al twee wedstrijden gepland en de wedstrijd Telstar-Almere (op donderdag) was al aangemerkt voor live-uitzending. Die wedstrijd wordt om 18.45 uur gespeeld en AZ-NEC om 21.00 uur. Dan is voor meereizende supporters het tijdstip van 21.00 uur de minst slechtste optie.

Al met al is dit een wurggreep voor zowel NEC als de meereizende supporters. De gehele (wedstrijd)organisatie moet er nu op aangepast worden en er zullen (met name jonge) supporters zijn die nu niet meekunnen. Dat betreuren wij ten zeerste. We hopen nu dat vanuit AZ een gebaar kan worden gemaakt voor de meereizende fans in de vorm van compensatie of catering en voor de fans die nu niet aanwezig kunnen zijn.