SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV strijdt voor meer supporters bij derby

Afbeelding voor SV strijdt voor meer supporters bij derby
23 december 2011

De Supportersvereniging NEC wil zoveel mogelijk supporters meenemen naar de uitwedstrijd van NEC tegen Vitesse in januari. Het strijdt daarin samen met de SV Vitesse.

In het vooroverleg dat NEC altijd heeft met de Arnhemse club en veiligheidsdriehoek is in eerste instantie zelfs besproken dat helemaal geen uitsupporters van NEC welkom zijn in Arnhem. Dit vanwege ongeregeldheden die nota bene in Nijmegen plaatsvonden. Uiteindelijk is besloten voorlopig 500 NEC-supporters toe te laten.

De Supportersvereniging heeft vervolgens deze week een overleg gehad met de SV Vitesse en de veiligheidscoördinatoren van beide clubs. In dit overleg hebben beide supportersverenigingen zich sterk gemaakt voor zoveel mogelijk NEC-supporters in het Arnhemse uitvak. Een aantal jaren geleden mochten nog 1200 supporters mee. Dit aantal is in de afgelopen edities al teruggebracht naar 900 supporters. Nu zouden er nog 500 supporters meemogen.

“Het is belachelijk dat onze supporters worden gestraft voor rellen die zich in Nijmegen afgespeeld hebben”, verklaart voorzitter Rob Schevers van de NEC Supportersvereniging. “Een groot aantal personen die meegedaan hebben aan die rellen zijn opgespoord en veroordeeld. Het veiligheidsrisico is ook nauwelijks lager als er 500 supporters meegaan in plaats van 900. Wij pleiten samen met de SV Vitesse voor minimaal 800 supporters in het uitvak.” Door beide verenigingen is een brief opgesteld die gestuurd is naar de Arnhemse veiligheidsdriehoek.