SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV niet blij met kaartprijs Heerenveen-NEC

Afbeelding voor SV niet blij met kaartprijs Heerenveen-NEC
28 januari 2016

De Supportersvereniging heeft vandaag bij SC Heerenveen zijn beklaag gedaan over de hoge kaartprijs van de uitwedstrijd die op 20 februari wordt gespeeld. Heerenveen vraagt 24 euro voor het uitvak; misschien wel de hoogste toegangsprijs van alle clubs. Het bestuur heeft daarom een brief gestuurd naar de voetbalclub. 

 

Geacht bestuur van Sportclub Heerenveen,

Heerenveen en Nijmegen liggen ver uit elkaar, zeker qua afstand en misschien ook wel qua cultuur, maar net als Nijmegen heeft Heerenveen al sinds jaar en dag een voetbalclub die veel supporters aantrekt. De sfeer is er gemoedelijk, de supporters zijn trouw, het voetbal heeft er een reputatie.

Juist voor deze beleving maken veel NEC-supporters jaarlijks toch de lange reis, om onze mooie club ook daar vanuit het uitvak 90 minuten te ondersteunen. Aan die jaarlijkse traditie kan nu toch redelijk abrupt een eind komen, aangezien u zeer hoge prijzen vragen voor het bezoekersvak.

Zowel de bus- als autocombi kaarten zijn zodanig prijzig dat een avondje voetbal kijken in Heerenveen een flinke aanslag op de portemonnee betreft. Dit terwijl u zich profileert als een “ontmoetingsplaats” en een “familieclub”. Met dergelijke prijzen wordt het voor een Nijmeegse familie echter nagenoeg onbetaalbaar om deze wedstrijd te bezoeken. 

De Supportersvereniging staat voor normalisering van het voetbal. Voetbal is een feest en de supporters horen dat elk weekend mee te kunnen maken en uit te kunnen dragen. Wij vragen u nog eens kritisch naar de kaartprijs van de autocombi (24 euro) te kijken. Neem een voorbeeld aan FC Groningen, waar ze wél snappen dat het lot van een uitsupporter niet altijd over rozen gaat. Zij stimuleren uitsupporters juist om de lange trip te maken door een meer dan fatsoenlijke prijs te vragen voor het uitvak. Met deze kaartprijs lijken jullie een ontmoedigingsbeleid te hanteren.

Deze kaartprijs hoort bij de hoogsten in de eredivisie, misschien is het wel de duurste kaart. Het verschil met de buscombi, te verklaren door de verplichte 40% korting, is maar 1,40 euro. In Nijmegen betaalden uw supporters 18 euro en is de kortingsregeling toegepast op de bussen, ondanks dat dit met vrij vervoer geen verplichting is. 

Wij hopen op een mooie handreiking vanuit Friesland.

 

Met vriendelijke groet,

Supportersvereniging NEC

Harold Bastiaans
Voorzitter