SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV NEC zwaar teleurgesteld: NEC moet niet afreizen naar Arnhem

Afbeelding voor SV NEC zwaar teleurgesteld: NEC moet niet afreizen naar Arnhem
29 maart 2024

Supportersvereniging NEC is zwaar teleurgesteld dat uitsupporters wederom niet welkom zijn bij de Gelderse derby. 800 supporters kunnen NEC nu niet ondersteunen omdat in Arnhem de veiligheidsorganisatie niet op orde is. SV NEC roept de club op om niet af te reizen in Arnhem omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Als onze supporters in het stadion een doelwit kunnen zijn, dan zijn de spelers het helemaal. Bij de wedstrijd Vitesse-Feyenoord is reeds gebleken dat supporters het veld eenvoudig kunnen betreden. Het is zware competitievervalsing voor NEC dat het nu niet gesteund wordt door de trouwe aanhang, wat eigenlijk niet beloond zou mogen worden. NEC moet met de KNVB in overleg om tot een alternatief te komen.

De afgelopen drie seizoenen mochten Vitesse-supporters in Nijmegen wel de wedstrijd bijwonen. Dat Sparta dinsdag wel supporters kan meenemen naar Arnhem getuigt van een totaal falend supportersbeleid.

We hopen en rekenen erop dat voor onze supporters de mogelijkheid is om de wedstrijd gezamenlijk bij de Goffert te kijken (tenzij wedstrijd op een andere locatie wordt gespeeld). Daarvoor zijn we reeds in gesprek met NEC en rekenen we ook op medewerking van de lokale autoriteiten.