SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV NEC: op naar een goede derby!

Afbeelding voor SV NEC: op naar een goede derby!
9 november 2012

Volgende week staat Vitesse-NEC op het programma. De Supportersvereniging is blij dat er niet is gekort op het aantal kaarten na de roerige wedstrijd eerder dit jaar tijdens de play-offs.

De SV heeft in een vooroverleg met NEC duidelijke afspraken gemaakt over een goed verloop van de wedstrijd. Het misgaan van de wedstrijd in mei is ook een uitzondering, na de derby’s die de afgelopen jaren wel goed verliepen. Waarom het in mei is misgegaan, is al veel over geschreven in de media. Tevens loopt er nog een beroepszaak bij de tuchtcommissie van de KNVB.

We zijn het met de clubs eens dat deze editie weer zonder problemen zal moeten verlopen. In aanloop van de derby is het dan ook goed dat benadrukt wordt dat de strijd juist op het veld moet plaatsvinden. Wanneer het mis gaat, moet bekeken worden wat de consequenties zijn voor de komende derby. Het weren van uitsupporters voor drie seizoen is dan ook een uiterste sanctie. Echter wanneer het goed gaat, moet ook gekeken worden naar versoepeling van de maatregelen, zoals meer kaarten in de komende derby.