SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV kwaad en verbolgen over politieoptreden

Afbeelding voor SV kwaad en verbolgen over politieoptreden
20 mei 2021

De Supportersvereniging is kwaad en verbolgen over het politieoptreden vanavond na afloop van NEC – Roda JC. Vooraf moest een overweldigende politiemacht de orde al handhaven, terwijl slechts 1500 supporters op goedwillende wijze de wedstrijd wilden bezoeken.

Na de prachtige overwinning op Roda JC, werd het voorplein volledig afgeschermd door de ME. Met welke reden? Om te voorkomen dat deze 1500 supporters de vreugde samen deelden? In plaats daarvan moesten de agenten (naar eigen zeggen!) handhaven van burgemeester Bruls. Totaal zonder waarschuwing ook een charge plegen op honderden supporters die zich niet agressief gedroegen, tegen jonge en oude supporters, die ook geen kant op konden omdat zij richting een hek werden gedreven. Waar rake klappen werden uitgedeeld en supporters de trappen af moesten vluchten, met alle gevaren van dien.

Als de politie gewoon net als afgelopen zaterdag op de achtergrond was gebleven en de stewards een cordon vormen voor het bordes op het voorplein, dan had je op verantwoorde wijze de supporters de spelers even kunnen toejuichen. Dan had je als gemeente en politie wel het inlevingsvermogen gehad, was het politieoptreden niet nodig geweest en voorkwam je deze escalatie.

De SV wil de onderste steen boven krijgen waarom deze noodverordening is afgekondigd en dit met geweld gehandhaafd in. Eventuele beelden en getuigenverklaringen ontvangen wij graag via sv@svnec.nl. Wordt vervolgd!