SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV: einde aan intensieve periode

Afbeelding voor SV: einde aan intensieve periode
31 mei 2017

Met het afscheid van Ton van Gaalen en Bart van Ingen komt een einde aan vier roerige jaren bij de club. In het degradatiejaar, kampioensjaar en de afgelopen twee jaren heeft de Supportersvereniging altijd op constructieve wijze met beiden samengewerkt. Zowel Van Gaalen als Van Ingen streefden altijd optimale transparantie na. Eerlijk over de financiële situatie van de club. Wij waren dan ook content met het bereiken van categorie 2. Iets wat op hun conto toe te schrijven is.

Bart van Ingen stond alijd open voor nieuwe ideëen bij de club. De ontwikkeling van de RvS met als één van de resultaten de terugkeer van het balkenshirt. Daarnaast hadden wij in hem een medestander in de strijd tegen beloftenelftallen in de Jupiler League en de plannen voor de nieuwe competitieopzet. Met Bart zijn ook felle discussies gevoerd. Voor zijn gevoel stond hij er ook vaak met Ton alleen voor. Zocht steun bij de Supportersvereniging, wat weleens botste omdat wij als vereniging juist ook objectief en onafhankelijk tegen de club aan moeten kijken.

Bart wist ook als geen ander dat hij fouten maakte, maar handelde wel altijd in het belang van NEC. Maakte niet altijd vrienden, vaak ook vijanden en zijn ‘drive’ viel ook niet altijd goed. Ook niet altijd bij ons. De huidige financiële situatie en het toekomstperspectief met betrekking tot aankoop van het stadion zorgden echter altijd voor vertrouwen in zijn clubbeleid. Dit beleid gaat echter ook samen met het technisch beleid, waar hij ook verantwoordelijk voor was. En dus ook de degradatie.

Wij hadden graag ook gezien dat wij met 34 punten gewoon veilig waren. Nu beginnen we weer opnieuw en een nieuwe start is ook nodig bij NEC. Echter een dankwoord voor de samenwerking in de afgelopen 4 jaren is dan ook zeker op zijn plaats. Wij hopen ook dat beide, na verloop van tijd, ook positief terugkijken naar deze tijd. Zeker als wij volgend jaar weer de promotie vieren.

Bestuur SV NEC