SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV doet beklag bij Omroep Brabant

Afbeelding voor SV doet beklag bij Omroep Brabant
31 augustus 2015

De Supportersvereniging heeft vandaag haar beklag ingediend bij Omroep Brabant. De omroep plaatste vrijdag een bericht op Twitter dat NEC-supporters het uitvak uitgebroken waren en slaags waren geraakt. Hier is absoluut geen sprake van geweest.

 

Geachte redactie,

Via deze weg wil ik ons ongenoegen uiten over de berichtgeving op Twitter via account https://twitter.com/bdwillem2 (zie bijlage). Uit naam van uw dagblad werd geschreven dat NEC-supporters het uitvak zijn uitgebroken en dat er buiten het stadion geknokt zou zijn.

Na de wedstrijd waren er rellen op de tribune van Willem II waarbij eigen supporters slaags raakten. De NEC-supporters bleven de hele tijd in het uitvak en hebben daarna rustig het vak verlaten. Buiten het stadion is er geen enkele ongeregeldheid geweest.

De desbetreffende tweet is inmiddels verwijderd. Er is vervolgens geen rectificatie geweest of melding van het foutieve bericht. Ondertussen is wel de naam van onze supporters weer negatief vernoemd. Gelukkig is uw informatie niet overgenomen door andere landelijke media, zoals eerder dit jaar wel gebeurde met foutieve informatie over het wegglijden van de spelersbus op de weg naar Waalwijk.

Graag vernemen wij hoe u zo onjuist kan handelen en waarom het bericht niet gerectificeerd is. In afwachting van uw antwoord verblijven wij. 

Met vriendelijke groet,
Supportersvereniging NEC