SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

SV distantieert zich van geweld Keizer Karelplein

Afbeelding voor SV distantieert zich van geweld Keizer Karelplein
10 augustus 2015

Vandaag zijn enkele beelden opgedoken van vernielingen van auto’s tijdens de actie gisteren op het Keizer Karelplein. De actie van gisteren is, in eerste instantie, vriendelijk verlopen. Veel supporters wilden op deze manier hun onvrede laten blijken over de politieacties, onvrede die de SV ook eerder heeft geuit. Het verkeer is deels stilgelegd, een aantal auto’s is ook doorgelaten. Ludiek, een soortgelijke actie als de ‘langzaamaanacties’ van de politie. 

Achteraf bleek dat door enkele personen geweld is gebruikt tegen auto’s. Van iedere vorm van geweld distantiëren wij ons. Dit geeft een smet op de actie die verder zonder problemen verliep. 

De SV heeft zich ook zeer geërgerd aan de nieuwsgaring van Omroep Gelderland. De regionale omroep zocht de hele dag naar sensatie. ‘s Morgens zijn wij al diverse keren gebeld over de op handen zijnde actie. Vervolgens zijn ze als eerste aanwezig op het Keizer Karelplein en staan vooraan om alles te verslaan. Bovendien spreken zij over het leegvegen van het plein door de politie, terwijl dezelfde politie spreekt van een rustig verloop. Wij vinden dat een omroep zich moet beperken tot feitelijke nieuwsgaring en niet zich moet laten leiden tot populistisch commentaar.