SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Supportersvereniging teleurgesteld in Oss

Afbeelding voor Supportersvereniging teleurgesteld in Oss
30 maart 2015

De Supportersvereniging is teleurgesteld in de gemeente en politie van Oss. NEC krijgt maximaal 300 kaarten voor de wedstrijd die op Tweede Paasdag gespeeld wordt. 

De SV heeft zich sterk gemaakt voor extra kaarten. Begin maart was er een overleg in Oss met de lokale autoriteiten, politie Nijmegen, NEC en Oss waarbij de SV ook aanwezig was. Er is toen intensief gesproken over de enorme vraag aan kaarten die er is, helemaal bij een mogelijk kampioenschap in Oss waar begin maart nog sprake van was. 

Ter plaatse zijn diverse scenario’s besproken om tot meer kaarten te komen. FC Oss was ook welwillend bereid meer kaarten beschikbaar te stellen. Uiteindelijk is een heel goed plan, door het vrij maken van korte zijde voor staanplaatsen, verworpen. FC Oss wil ook het uitvak, dat zich aan de lange zijde bevindt, uitbreiden, maar krijgt dat op korte termijn niet meer gerealiseerd. 

De SV is teleurgesteld omdat de verwachting is gewekt dat het beschikbaar van extra kaarten slechts een formaliteit zou zijn. Ondanks dat de kans groot is dat NEC in Oss niet kampioen wordt, blijft de vraag naar kaarten vanuit Nijmegen groot. Risico bestaat nu dat NEC-supporters op andere vakken komen te zitten, waarbij juist de veiligheid minder goed te handhaven is. Deze beperking strookt met onze filosofie voor het toegankelijk bezoeken van wedstrijden.