SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Supportersvereniging N.E.C. en de Voetbalacademie gaan samenwerken

Afbeelding voor Supportersvereniging N.E.C. en de Voetbalacademie gaan samenwerken
10 februari 2020

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een veelgehoorde uitspraak. Wanneer je jeugd en supporters samenvoegt heb je een mooi fundament voor de toekomst. Na een aantal constructieve gesprekken hebben de Supportersvereniging (SV) en de Voetbalacademie een samenwerking bekrachtigd.

Het doel van deze samenwerking is om supporters en talenten bij elkaar te brengen. Zo gaat er jaarlijks een ‘Dag van de Toekomst’ georganiseerd worden, waarbij de supporters kennis kunnen maken met de talenten en andersom de talenten gaan meemaken wat het is om in een stadion te spelen onder het toeziend oog van onze trouwe supporters. Ook zal er jaarlijks een talent van het jaar gekozen worden door de SV.

De SV (SV N.E.C.), opgericht in 1962, kent momenteel ongeveer 2000 leden en heeft als belangrijkste speerpunten het opkomen voor supportersbelangen, het organiseren van supportersactiviteiten en vergroten van de supportersbeleving.

De Voetbalacademie N.E.C. is er om spelers op te leiden voor de eerste elftallen van N.E.C. en Top Oss. Binnen de voetbalopleiding staat de persoon, het kind centraal en meer in het bijzonder de persoonlijkheidsontwikkeling die nodig is voor en samen moet gaan met de voetbalontwikkeling van de speler. Op dit moment telt de selectie 9 spelers uit de jeugdopleiding en spelen er wekelijks 2 á 3 spelers in de basis van ons vlaggenschip. Afgelopen vrijdag, stonden er bij de 1-7 overwinning tegen Telstar 4 jeugdspelers in de basis en vielen er nog eens 2 spelers in.

Jeroen Rengers, voorzitter SV N.E.C.: “Wij als supporters vinden het prachtig wanneer er jongens uit Nijmegen of de regio op het veld staan in de Goffert, daar zijn we trots op! De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat jongens doorgebroken en we hopen dat dit ook zal blijven. Wat dat betreft steunen wij de Voetbalacademie en lijkt het ons een goed idee om al in een eerder stadium supporters en talenten met elkaar kennis te laten maken. Wij gaan ons inzetten voor een mooie en waardevolle samenwerking.”

Dominique Scholten, manager academie N.E.C.: “Onze talenten dromen van spelen in het stadion, onder aanmoediging van onze supporters. Een groot deel van de instroom in de voetbalacademie zal niet ons eerste elftal halen, dat is echter maar voor een kleine groep weggelegd. Wij willen graag kinderen betrekken bij onze mooie club, de verbinding met de SV is daarom heel logisch. We kijken er naar uit om te gaan samenwerken!”