SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Supportersvereniging lanceert ‘NEC toegankelijk’

Afbeelding voor Supportersvereniging lanceert ‘NEC toegankelijk’
12 februari 2015

Afgelopen maandag heeft de Supportersvereniging (SV) gesproken met NEC met als onderwerp de club ‘toegankelijker’ te maken voor supporters.  

Er is gesproken over vrije kaartverkoop en het clubcardsysteem dat een belemmering zorgt om NEC vrijer te bezoeken. NEC is bezig met een nieuw ticketsysteem en is welwillend open om de clubcardverplichting minder op te leggen. Wel is zij hierin afhankelijk van de lokale autoriteiten.  

Ook is gepraat over fouillering van supporters en of dit nu altijd nodig is. NEC beschikt binnenkort over een nieuw camerasysteem dat daders heel duidelijk in beeld zal brengen. Dit systeem biedt mogelijkheden om generieke maatregelen, zoals fouilleren, aan te passen. 

Ander onderwerp is de toegankelijkheid van het stadion voor supporters die minder goed ter been zijn. In een nieuwe vergadering zal er met NEC concreet gesproken worden over problemen die ook oudere supporters ondervinden. De SV organiseert ook binnenkort een speciale activiteit voor deze leden, mede om een goede inventarisatie van wensen te houden.  

Verder is er het streven om de uitsupporters gastvrijer te ontvangen. Bij enkele clubs krijgen bezoekers al gratis koffie of een broodje. De SV wil dit samen met de club en leveranciers ook overnemen. Dit met mede als doel dat de NEC-supporters gastvrij bij andere stadions worden ontvangen. Gepraat is ook over het eventueel aanpassen van de lexaanwand voor een beter zicht.  

Tot slot is de SV met de club, horecapartner Yvey, HKN en sponsoren in gesprek over een supportershome in of vlakbij het stadion. Deze gesprekken bevinden zich in een pril stadium, maar zijn hoopgevend voor een goede afloop.