SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Supporterscollectief Nederland

De SV is aangesloten bij Supporterscollectief Nederland en bezoekt de bijeenkomsten die door Supporterscollectief Nederland georganiseerd worden.

Supporterscollectief Nederland behartigt de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Van de fanatieke supporter die zijn club uit en thuis volgt en de trouwe seizoenkaarthouder op de lange zijde tot de liefhebber die incidenteel een wedstrijd wil bezoeken. Al deze verschillende soorten supporters moeten het voetbal kunnen beleven op een manier die zij willen. De voetbal- en supporterscultuur met de daarbij behorende beleving moet daarbij de ruimte krijgen. De sfeer in en rondom voetbalwedstrijden vormt immers een belangrijk onderdeel van de voetbalbeleving. Een bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd moet voor iedereen betaalbaar, veilig en gezellig zijn.

Supporterscollectief Nederland is een structurele gesprekspartner van de belangrijkste landelijke partijen als het gaat om organisatie van voetbalwedstrijden en wet- en regelgeving die betrekking heeft op supporters. Het collectief schuift onder meer aan bij de zogenoemde expertgroep Voetbal en Veiligheid, waarin ook de KNVB, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie en de politie zijn vertegenwoordigd. Daarnaast hebben we goede contacten met alle clubs, onder meer via de overkoepelende Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie.

Supporterscollectief Nederland Bezoek site

Vrienden van SV N.E.C.

Ook vriend van SV N.E.C. worden? Meld je aan