SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Statement SV n.a.v. veldbestorming Sparta

Afbeelding voor Statement SV n.a.v. veldbestorming Sparta
10 mei 2016

Een aantal weken geleden na het kampioenschap van Sparta was er onder NEC-supporters veel consternatie over de veldbestorming die in Rotterdam wel kon, maar vorig jaar in Nijmegen niet. Het bestuur van de SV heeft daarom vragen gesteld aan de club om opheldering te krijgen over de besluitvorming vorig jaar.

NEC heeft ons een zeer uitgebreide reactie gegeven waaruit duidelijk is geworden waarom het bij NEC vorig haar niet kon door onder andere regelgeving van de KNVB. In de reactie werd ons ook duidelijk dat wanneer er een goed plan is KNVB er wél toestemming voor kan geven, onder andere door bijvoorbeeld de spelershuldiging niet op het veld te houden maar daar een alternatief voor te bedenken.

De SV betreurt dat deze opties destijds door NEC niet met ons zijn besproken, ongeacht voor welke optie uiteindelijk de club zelf zou kiezen. Wij begrijpen ook dat alternatieven ook weer andere kosten en belemmeringen met zich mee kunnen brengen.

Toch hadden we graag gekeken naar mogelijkheden en die kans is er nu niet geweest. We gaan er vanuit dat bij een volgend soortgelijke situatie wel alle optie besproken zullen worden, zodat we gezamenlijk tot een voor eenieder bevredigende keuze kunnen komen.