SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Statement Santos (SV NEC)

Afbeelding voor Statement Santos (SV NEC)
11 februari 2016

De supportersvereniging heeft het selectiebeleid omtrent Christian Santos met belangstelling gevolgd. Als vereniging vellen wij doorgaans geen oordeel over het technisch beleid. Wel hebben wij de club gewezen op de ontstane situatie en de wijze van communicatie hieromtrent. De afgelopen dagen hebben wij dan ook meerdere keren aangedrongen op een uitleg van de club. Die is zojuist gepubliceerd en ook hieronder op deze pagina te lezen. 

 

De afgelopen week,  voor en na de wedstrijd tegen De Graafschap,  is er veel gesproken en geschreven over de wedstrijd en in het bijzonder het passeren van Christian Santos in het basiselftal. In deze verklaring geven we openheid van zaken over hetgeen plaats heeft gevonden in de afgelopen weken en waar dat toe heeft geleid.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Graafschap heeft een wekenlange discussie binnen het Technisch Hart (TH) plaatsgevonden over de positie van Christian Santos binnen onze club en het elftal. 

In de afgelopen winter transferperiode heeft Santos intern en extern duidelijk en herhaaldelijk gecommuniceerd te willen vertrekken. In dit proces heeft hij clubregels en normen en waarden overtreden. De club had daar achteraf meteen op moeten ingrijpen maar met het dreigende vertrek van Christian leek “een zachte landing” tot de mogelijkheden te behoren.

Toen bleek dat Santos niet in ging op de interesse van diverse clubs en tot het einde van het seizoen wilde blijven, vond het complete Technisch Hart het alsnog gepast om over te gaan tot een maatregel met betrekking tot het gedrag van Santos in de afgelopen periode. Dit is niet gebaseerd op zijn keuze om te blijven, maar enkel en alleen gebaseerd op normen en waarden die overtreden zijn. 

De trainer heeft aangegeven, na de wedstrijd, de vrijheid te willen krijgen om een volledige ter beschikking gestelde selectie te gebruiken in de laatste fase van de competitie om een zo goed mogelijk resultaat te boeken voor onze club. Met dit verzoek hebben het Technisch Hart en de directie ingestemd.

De wijze waarop de afgelopen tijd gecommuniceerd werd, verdient niet de schoonheidsprijs, was onvolledig en vertelde maar een gedeelte van het verhaal. We betreuren de onduidelijkheid en miscommunicatie.. We richten ons nu weer gemeenschappelijk en eendrachtig op de laatste fase van de competitie waarin het behalen van de play-offs een hoofdprijs is.