SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Stap voor stap een sterkere SV

Afbeelding voor Stap voor stap een sterkere SV
27 maart 2015

In oktober 2014, nu vijf maanden geleden, presenteerde het bestuur het plan SV 2014-2017. Met een nieuw dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris) moest het roer om.

Belangrijkste aandachtspunten: 

  • SV moet actieve en vooraanstaande rol spelen bij actief behartigen van supportersbelangen.
  • Leden moeten vaker geraadpleegd worden.
  • Nieuwe activiteiten moeten georganiseerd worden. 
  • Vrijwilligers moeten een centrale rol binnen de vereniging krijgen. 

Nu bijna een halfjaar verder willen de progressie laten zien. Communicatie speelt hierin een grote rol. Regelmatig wordt naar leden een nieuwsbrief gestuurd (svnec.nl/nieuwsbrief) en met name via sociale media (Facebook en Twitter) kan je lezen waar het bestuur mee bezig is. Maar ook regionale media als De Gelderlander en N1 berichten regelmatig over de SV. Tijdens de Supporteravond in februari waren Harold Bastiaans en Jeroen Rengers ook aan het woord over de veranderingen binnen de SV. 

Sinds de ledenvergadering in oktober zijn er vier ledenavonden geweest. Er zijn nu twee commissies opgericht: activiteiten en supporterszaken. 
De Commissie Activiteiten houdt zich bezig met de korte termijn en lange termijn. Op korte termijn speelt ons kampioensfeest. In overleg met NEC en gemeente hebben wij onze wens voor de binnenstad (met name Waalkade) uitgesproken. We zijn betrokken bij de invulling van het programma. De SV houdt na de officiële huldiging een afterparty waarbij artiesten en een DJ zal zorgen voor een lang NEC-feest. 

Er zijn ook vergevorderde plannen om in mei dit jaar een dagtrip te organiseren naar een Duitse competitiewedstrijd gecombineerd met een gezellige borrel in het centrum. Ook zal in het volgende seizoen, waarschijnlijk in oktober, het zaalvoetbaltoernooi weer georganiseerd worden. Houd de sociale media en website in de gaten voor de juiste data!
De SV moet ook een actieve en vooraanstaande rol spelen bij actief behartigen van supportersbelangen. De opgerichte Commissie Supporterszaken is een actieve groep leden die een klankbord biedt voor het bestuur. Er zal een wisselwerking moeten zijn zodat het bestuur haar ideeen kan voordragen aan de commissie en anderzijds de commissies zaken kan aankaarten bij het bestuur. 

De commissie houdt zich bezig met actuele zaken, bijvoorbeeld de wens voor meer kaarten voor FC Oss-NEC, juist aandacht vragen voor de problemen die zullen ontstaan als er bij een mogelijke kampioenswedstrijd maar 300 kaarten beschikbaar zijn. Het bestuur schuift samen met de leiding van NEC en veiligheidsdriehoek ook aan bij het vooroverleg in Oss over deze wedstrijd. 

Ook zal de commissie zich bezighouden met de commissie stadionverboden. Vanuit de SV willen we dat er een soort van ombudsman meekijkt bij de conservaties tussen ontboden supporters en de commissie stadionverbod van NEC. We zullen onze leden begeleiden, eventueel ook met juridische bijstand. 
In de media hebben wij ook ons plan voor “NEC toegankelijk” gepresenteerd. Op diverse wijze moet NEC bereikbaarder zijn voor de supporter. Denk daarbij aan het clubcardsysteem, fouillering in het stadion en bereikbaarheid voor mindervaliden. Ook de ontvangst van uitsupporters is een actiepunt. Wij zijn van mening dat als wij de bezoekende club gastvrij ontvangen met koffie en koek, onze supporters ook bij alle andere clubs zo ontvangen worden. Het is soms dan ook verder kijken om zaken voor eigen supporters gerealiseerd te krijgen. 

Stap voor stap willen we de SV sterker maken. Waardering voor vrijwilligers en leden, elkaar bijstaan en zo werken aan een betere vereniging. Wil je alsnog aansluiten bij deze commissies, schroom dan niet om contact op te nemen. Neem contact met ons op via sv@svnec.nl en doe ook mee!