SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Standpunt SV NEC / Futuralis

Afbeelding voor Standpunt SV NEC / Futuralis
1 oktober 2016

Afgelopen week is de Supportersvereniging met bestuur en 20 leden op bezoek geweest bij Futuralis. De afspraak stond al weken gepland, maar was opeens heel actueel door het stoppen van Futuralis bij NEC. Dit maakte de afspraak echter niet minder interessant. 

De ontvangst was vriendelijk. Directeur Roderik van Kerkhof vertelde over de structuur van de diverse bedrijven die onder Futuralis vallen. Er is teruggekeken op de eerste twee succesvolle jaren en de roerige situatie de afgelopen weken. Veel beelden van spelers en NEC zijn bekeken (waaronder de grote potentie van Mauk en Lundholm). 

Futuralis was openhartig over hoe zij NEC hebben begeleid en ook op welke wijze zij door NEC betaald worden (via een vooraf afgesproken provisie-model afhankelijk van transfersom). Ook over de situatie rond Ernest Faber en Danny Hoekman waaruit bleek dat NEC keuzes heeft moeten maken die onvermijdelijk waren. Futuralis was openhartig. Uit alles bleek dat zij handelden vanuit een NEC-hart. Vanuit onze kant konden alle kritische vragen gesteld worden, er volgde soms een scherpe, maar altijd respectvolle dialoog. 

Al met al kunnen we naar aanleiding van deze avond concluderen dat het belangrijk is om vertrouwen te houden in het beleid van de club. Het beleid dat twee jaar geleden is ingezet vanuit een nagenoeg failliete situatie naar een club die nu uit categorie 1 gaat raken, zonder de 1,5 miljoen van Cillessen die nog bijgeschreven mag worden. Hoewel wij van mening zijn dat er qua communicatie en transparantie de afgelopen tijd steken zijn laten vallen door de club, een zaak waar wij absoluut verbetering in verwachten, is het van groot belang juist nu achter de club te staan, zodat de negatieve sfeer omslaat in een positieve.