SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Stand van zaken SV NEC

Afbeelding voor Stand van zaken SV NEC
22 april 2020

Op 9 maart speelden we de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Utrecht en keken we vooruit naar de thuiswedstrijd tegen FC Volendam en de uitwedstrijd tegen De Graafschap waar al veel bussen voor uitverkocht waren. Het darttoernooi stond gepland, een bandavond en een eindfeest met een aantal leuke artiesten.

Meer dan een maand later ziet de wereld er heel anders uit. De maatregelen van het kabinet hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Het belangrijkste is de gezondheid van jezelf en van anderen. Van een aantal leden hebben wij ook vernomen dat zij geveld zijn door ziekte. Hen wensen wij veel sterkte toe. Laat het ons ook vooral weten zodat wij daar aandacht aan kunnen besteden.

Door het besluit van de regering is het seizoen abrupt tot een einde gekomen. De gevolgen daarvan worden de komende weken duidelijk. Hoe ga je om met lopende contracten, welke tegemoetkomingen krijgt de club van de overheid. Wij verwachten hier binnenkort meer informatie over.

Maar ooit gaat er weer gevoetbald worden. Willen we weer naar NEC. Als Supportersvereniging zijn we ook continu bezig met de toekomst van de club. Hoe gaat het straks verder als de bal weer mag rollen? De laatste weken blijven wij in contact met medewerkers van NEC en behouden wij ons reguliere overleg met de directie. In dit bericht brengen wij jullie dan op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Leden in het zonnetje
Twee weken geleden hebben wij met bestuur en vrijwilligers onze oudste leden (75 plus) in het zonnetje gezet. Wij hebben 50 bossen bloemen bezorgd door heel Nederland. We hebben er bewust voor gekozen hier niet een heel mediacircus van te maken. We zijn blij met de vele hartverwarmende reacties die wij hebben ontvangen.

Acties Legio en NEC
Trots zijn wij ook op de acties van Legio Noviomagum. Als eerste in Nederland staken zij het zorgpersoneel een hart onder de riem. Met de actie ‘Legio voor de regio’ bezorgden zij bij verzorgingshuizen een kaartje voor de ouderen. De actie Wedstrijd voor de Helden die NEC organiseert, wordt ook door ons omarmd.

Veiligheidszaken
De afgelopen maanden hebben wij ons meermalen laten horen met betrekking tot de veiligheidszaken van NEC. Niet alleen met onze statements, maar met name achter de schermen. Ondanks dat er niet gevoetbald wordt, willen wij wel met een schone lei starten als het nieuwe seizoen of als er überhaupt weer publiek bij de wedstrijden mag komen. Ook zijn wij achter de schermen bezig geweest met enkele stadionverboden van supporters. Er is juridische bijstand verleend in zaken waarvan wij vinden dat er buitensporige straffen zijn uitgedeeld.

Technisch beleid
Van oudsher bemoeit de Supportersvereniging zich niet (of zelden) en slechts op de achtergrond, met het technisch beleid. Wij willen op dat vlak een bepaalde afstand bewaren tussen club en de vereniging. Onder leiding van de huidige directie hoort het technisch beleid wel tot een van de vaste agendapunten tijdens onze overleggen. Keuzes waarom bepaalde contracten zijn ontbonden of spelers zijn verkocht, worden dan ook verklaard. In onze overleggen, die allemaal genotuleerd zijn en op onze website zijn terug te lezen, hebben wij ons dan ook kritisch uitgelaten over een aantal zaken.

De SV is op dit moment van mening dat NEC (al langere tijd) behoefte heeft aan een technisch directeur (of manager). Hij dient de hoofd jeugdopleiding en trainer aan te stellen en met de hoofd scouting op zoek te gaan naar versterkingen. De algemeen directeur moet daar niet verantwoordelijk voor zijn, omdat er op commercieel- en stadionvlak grote uitdagingen liggen. Ons standpunt hebben wij meerdere malen, en onlangs nog, met de directie en RvC gedeeld.

Overname club
De afgelopen weken is een aantal berichten verschenen over de mogelijke overname van de club. Marcel Boekhoorn zou bezig geweest zijn met een partij om de club over te nemen. Naar aanleiding van deze berichten is er recent een gesprek geweest tussen Boekhoorn en onze voorzitter Jeroen Rengers. Hij heeft ons heel duidelijk laten weten de club niet te willen kopen en dat ook nooit heeft willen doen. De club moet, zoals hij dat zelf omschrijft, van de gemeenschap zijn. Hij steunt NEC financieel op zijn manier en bovendien heeft hij het met zijn bedrijven ook erg druk op dit moment.

Er zijn inderdaad gesprekken geweest met Futuralis die een plan hadden om de club over te nemen en anders in te richten. Boekhoorn geeft aan dat hij hier een prima gesprek over heeft gehad, maar dat hij bij zijn standpunt blijft om de club niet te willen kopen. Hij spreekt het vertrouwen uit in de huidige RvC en directie van NEC.

Toekomst
Binnenkort wordt duidelijk hoe omgegaan wordt met de seizoenkaarthouders en reeds aangekochte kaarten. De club moet ook weer toewerken naar het nieuwe seizoen. De seizoenkaartcampagne voor volgend seizoen zal er aankomen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen achter de club blijft staan. De club bevond zich al in een financieel moeilijke situatie en dat is er met de coronacrisis niet beter op geworden.