SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Stadionverboden laatste training voor derby

Afbeelding voor Stadionverboden laatste training voor derby
16 oktober 2021

Vanmorgen genoten we van de drukbezochte training. De spelers werden aangemoedigd met veel gezang, luide knallen, enkele fakkels en rookpotjes. De club leek het ook te waarderen, zij het niet dat bij drie supporters rond het middaguur al een stadionverbod op de mat viel.

Wij vinden het ongelofelijk dat de club (lees: veiligheidszaken) op deze manier optreedt tegen eigen supporters. Het leidde niet tot gevaarlijke situaties, maar het is blijkbaar nodig om het vuurwerkverbod van de gemeente kracht bij te zetten door hierop gelijk te handhaven. We hebben direct navraag gedaan bij directie en operationele zaken, allen waren nog niet op de hoogte van de details. Veiligheidszaken heeft echter de vrije hand in het nemen van dergelijke achterlijke beslissingen.

We verwachten dat de club opkomt voor de supporters, de steun omarmt die er wekelijks is. We zijn bang dat veiligheidszaken de oren teveel laat hangen naar de politie en gemeente. We zullen deze zaken dan ook nauwlettend volgen en supporters bijstaan die zich benadeeld voelen. Neem dan ook contact met ons op, als we iets voor je kunnen betekenen.