SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Afgelopen. Over! Het seizoen is voorbij.

Afbeelding voor Afgelopen. Over! Het seizoen is voorbij.
14 mei 2018

Afgelopen. Over! Het seizoen is voorbij. Tumultueus was het. In ieder geval nooit saai.

Er is al veel gezegd en gesproken. Vele analyses. Het lag aan Ariëns, Oversier, Van Schaik, Bogers, Lijnders, Dijkstra, Groeneveld. Andersom wijzen vingers weer naar de supporters. De te hoge verwachtingen, de druk die er altijd maar is rond het ‘moeten promoveren’.

Als Supportersvereniging bevinden wij ons tussen die vuren. Ook onder onze achterban is er verdeeldheid. De een klapt voor de spelers na de 4-1 tegen Emmen, de ander fluit de vingers stuk. Wij spreken met directie en natuurlijk met de eigen achterban.

De afgelopen weken hebben wij diverse keren gesproken met Wilco van Schaik. In die vergaderingen hebben wij het ook over de gemaakte keuzes op technisch gebied. De fouten die zijn gemaakt, maar ook de consequenties van nog een jaar Jupiler League. Fouten die zeker komend jaar niet gemaakt mogen worden.

Het is voor ons soms lastig hoe wij ons ongenoegen moeten communiceren. Na Eindhoven-NEC plaatsten we gelijk een statement over de schandalige vertoning. Na het ‘voorbijlopen van Vak 080’  toen we wonnen van FC Oss en de spelers daarmee een statement wilden maken, waren wij laaiend. Maar in het belang van de club kies je voor de dialoog in plaats van de publiciteit. Je plaatst een positief statement dat we promotie nog in eigen hand hebben. En je blijft ondertussen vooruit kijken. Je gaat in gesprek met de club, over bijvoorbeeld de huldiging, de prijzen van de play-offs en seizoenkaarten.

Uiteindelijk moeten we verder. We spreken, samen met de HKN, over een grotere rol van de supporter binnen de RVC. We praten ook met andere verenigingen over hoe zij de inspraak binnen de club georganiseerd hebben. Het blijft van uitermate belang dat de stem van de supporter gehoord blijft worden. Nu nog even de naweeën van het seizoen, maar daarna is het de knop omzetten naar de nieuwe titelstrijd. En hopelijk doen we dat weer met veel van jullie!