SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Schup gesloten voor NEC-PEC Zwolle

Afbeelding voor Schup gesloten voor NEC-PEC Zwolle
16 augustus 2021

Aanstaande vrijdag hoopten wij voor het eerst weer ons supportershome De Schup weer te kunnen openen. Helaas heeft de gemeente besloten dat De Schup niet open mag. Doordat het buiten is, moet er (nu in coronatijd) een evenementenvergunning aangevraagd worden en dat houdt de gemeente dus tegen. De aanvraagtermijn is ook nog eens 8 weken.

Weken geleden hadden wij een DJ met artiest geboekt. Toen het kabinet besloot dat nog maar 2/3 publiek toegelaten mocht worden, hoopten wij alles met zitplaatsen te kunnen organiseren, maar we mogen hoogstens 60 man in de Schup plaatsen. Ook het plein buiten de Schup mag niet gebruikt worden, entertainment is verboden en muziek mag alleen zachtjes op de achtergrond gedraaid worden.

De businessruimten in het stadion worden, in tegenstelling tot de Schup, wel als horecagelegenheid aangezien, maar ook daar moet iedereen verplicht zitten. Het vervelende is dat iedere gemeente hierin zelf keuzes mag maken. Alle bezoekers zijn gevaccineerd of getest, we willen onze Schup en het plein inrichten conform de richtlijnen van het RIVM, maar toch mag het feest niet doorgaan.

Als SV zijn we heel erg teleurgesteld en hebben we er alles aan proberen te doen om toch iets mogelijk te maken. Bij een goede wedstrijdbeleving hoort een plek waar supporters weer samenkomen en een biertje kunnen drinken.