SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Reactie Gemeente Maastricht ongeregeldheden MVV-NEC

Afbeelding voor Reactie Gemeente Maastricht ongeregeldheden MVV-NEC
29 juni 2018

Op 16 februari vonden rond MVV-NEC ongeregeldheden plaats (zie bericht). Bij aankomst in Maastricht wachtte een politiemacht de vier supportersbussen op. Begeleid door wapenstokken en schilden moesten alle supporters één voor één de bus uitstappen. Na afloop vond buiten proportioneel politiegeweld plaats toen een groep supporters reden zag een hek te bestormen aan de straatkant.

Als reactie hierop is door NEC, in samenwerking met de SV en HKN, een uitgebreide brief gestuurd naar de gemeente Maastricht. Medio mei kwam daar eindelijk een reactie op. In de brief van de gemeente Maastricht geeft de veiligheidsdriehoek aan “geen enkele aanleiding te zien om op basis van de feiten en omstandigheden nader onderzoek te (laten) doen.”

De SV had een dergelijke, totaal niet zelfkritische, reactie, van de gemeente verwacht. We zullen deze reactie en de hele gang van zaken meenemen in het vooroverleg van de wedstrijd die komend seizoen gespeeld wordt. Sailliant genoeg is dat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Reactie gemeente Maastricht op brief NEC politie optreden