SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Reactie Ajax-NEC

Afbeelding voor Reactie Ajax-NEC
6 december 2016

Naar aanleiding van onze ervaringen tijdens de wedstrijd Ajax-NEC heeft het bestuur van de Supportersvereniging een brief gestuurd naar de Amsterdamse club. Vandaag ontvingen wij een reactie. 

Onze belangrijkste klacht was dat onze supporters gedwongen werden op het vak te blijven en dat men slechts één voor één gebruik mocht maken van het toilet en was de catering vroegtijdig gesloten. De stewards en de inmiddels opgetrommelde beveiliging stelden zich zonder enige uitleg hierbij onnodig provocerend op.

De reactie van Ajax: “Dat de ophoudprocedure op de tribune plaatsvond en niet op de omloop is het gevolg geweest van een beslissing van de politie. Ajax deelt onze mening dat dit onnodig is geweest en zal hierover het gesprek aangaan met de betreffende politiecommandant en de coördinator van de Amsterdam ArenA die dit met de politie heeft afgestemd. Het sluiten van de catering is het gevolg geweest van de beslissing om iedereen op de tribune te houden. Dit had anders gemoeten.”

Als vereniging klaagden wij ook over de hoge kaartprijs, van de supporters die op eigen gelegenheid zijn gereisd en waren we ook onaangenaam verrast over het verplicht parkeren op P2 wat € 10,- kostte en wat we pas in een laat stadium doorgekregen hebben. 

De reactie van Ajax: “De kosten voor parkeren worden bepaald door de gemeente Amsterdam. Tijdens het vooroverleg is dit gesproken maar niet in het vooroverleg-document vermeld. We zullen dit in het vervolg nadrukkelijker opnemen.”

In de brief is ook nog ingegaan op een individuele klacht van een rolstoelgebruiker, waarbij wordt verwezen naar voorschriften. Dit antwoord hebben wij ook aan de betreffende supporter voorgelegd.

Ajax hoopt met hun antwoorden enige duidelijkheid te hebben gegeven en belooft dat we er verzekerd van mogen zijn dat de genoemde punten, waar mogelijk en noodzakelijk, meegenomen zullen worden in de organisatie van volgende wedstrijd. 

Het bestuur van de Supportersvereniging vindt echter dat de antwoorden uiterst zakelijk zijn beantwoord. Over de provocerende houding van de stewards wordt geen antwoord gegeven. Over het sluiten van de omloop en dus de toiletten en catering verschuild Ajax zich achter de politie. Een besluit dat nu intern geëvalueerd, maar waar wij als supporters ter plaatse wel de dupe van zijn. Over de reden van de sluiting wordt ook geen terugkoppeling geven. 

Wij zullen deze antwoorden meenemen in het vooroverleg bij de volgende keer dat wij de Arena bezoeken. Indien wij op dat moment geen duidelijke afspraken kunnen maken over een normaal wedstrijdbezoek, zullen wij met een gepaste reactie komen. 

 

De volledige brief van Ajax: