SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Pitch invasion

Afbeelding voor Pitch invasion
13 april 2016

De SV heeft dinsadg een mail gestuurd naar de beleidsmakers en de afdeling supporterszaken van onze club.

###

Beste afdeling supporterszaken NEC,

Gisteren hebben we een fantastisch feest gezien op Het Kasteel. Sparta is weer terug in de eredivisie en dat heeft heel Nederland kunnen zien. Ik ben blij voor de Rotterdamse kasteelbewoners en uiteraard blij voor de eredivisie.

Ik ben ook heel diep bedroefd. ‘Geschokt’ is wellicht nog een beter woord. Wij hebben vorig jaar in enig overleg met Lonneke te horen gekregen dat er om een aantal zaken geen “Pitch invasion” kon plaatsvinden op de Goffert. Naast enkele moverende redenen van Theo en de commerciële afdeling waren daar ook de regels van de KNVB die NEC aanhaalde om ons te overtuigen niet het veld op te gaan. Deze regels waren de boete die hieraan zou hangen, en de stadion verboden die hiervan dan een gevolg zou zijn. Daarnaast werd er aangegeven dat de KNVB geen prijsuitreiking zou doen als er supporters op het veld zouden staan.

Gisteren deed vermoeden dat de regelgeving van de KNVB drastisch is aangepast, of dat NEC in ons verhaal het braafste kind van de klas wilde zijn. Ik ben erg teleurgesteld over de gesprekken  die wij m.b.t. dit toch hele belangrijke item gehad hebben, en de mogelijke echte feiten zoals die liggen bij de KNVB, die dan ook niet als zodanig bij ons gemeld zijn.

Zonder nu al een conclusie te trekken vind ik op voorhand dat NEC met een reactie moet komen waarin de volgens haar geldende regels van toen werden nageleefd die de KNVB had opgelegd. Daarnaast vind ik dat de stadionverboden die landelijk zijn opgelegd aan de mensen die wel het veld op zijn gegaan moeten worden herzien.
Ik ben een bijzonder teleurgestelde SV voorzitter, en voel me oprecht in het hemd gezet , waarin ik het vermoeden heb dat er opzettelijk met ons goede vertrouwen is gespeeld, het is nu aan NEC om dat vermoeden weg te halen. 

###

NEC heeft vrijwel direct gereageerd. Nadat het direct intern besproken is kwam vanmorgen antwoord, Volgende week zal e.e.a.met ons besproken worden.