Wilco van Schaik

Discussieer hier over alle N.E.C.-zaken die je in de bovenstaande forums niet kwijt kunt!
zuurpruim
Berichten: 8477
Lid geworden op: do 23 sep 2010, 21:25
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door zuurpruim » ma 18 feb 2019, 12:47

Wat er moet gaan gebeuren is dat de investeerders terug in hun hok moeten en dat gebeurt dus niet . En wat zijn de machtsmiddelen van Van Schaik om ze aan te pakken? Nul. Deze mensen hebben ooit de club gered en laten zich de les niet lezen , niet door Van Schaik bij NEC noch door Goetzee bij NAC, waar een zelfde soort structuur is, die is vertrokken.

Carlos Aalbers heeft de spijker op zijn kop geslagen, de enige kans die er is, is dat Boekhoorn de overige investeerders uitkoopt .En er dan bekwame mensen dropt.

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 20635
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door bertje » ma 18 feb 2019, 14:24

zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 12:47
Wat er moet gaan gebeuren is dat de investeerders terug in hun hok moeten en dat gebeurt dus niet . En wat zijn de machtsmiddelen van Van Schaik om ze aan te pakken? Nul. Deze mensen hebben ooit de club gered en laten zich de les niet lezen , niet door Van Schaik bij NEC noch door Goetzee bij NAC, waar een zelfde soort structuur is, die is vertrokken.

Carlos Aalbers heeft de spijker op zijn kop geslagen, de enige kans die er is, is dat Boekhoorn de overige investeerders uitkoopt .En er dan bekwame mensen dropt.
Enige niet perse, je kan het ook proberen op z'n Heracles zonder investeerders/geldschieters te doen. Maarja, dan zouden er wel een paar heul donkere jaren aan komen, dat vind men dan niet zo aantrekkelijk. Maar liever dat dan zoals het nu gaat, dat irriteert me helemaal mateloos..
Eens(Y)

Voorwaarts
Berichten: 3348
Lid geworden op: di 18 sep 2012, 15:50
Locatie: nmgn
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Voorwaarts » ma 18 feb 2019, 17:07

Kanchelskis schreef:
ma 18 feb 2019, 11:13
burp schreef:
ma 18 feb 2019, 11:08
Nou daar komt weer een 3-5 jaren plan.
https://www.gelderlander.nl/nec/angst-h ... ~a4293f98/

En wel samen de leider volgen anders mag je weg.

Zijn weer een hoop open deuren. En Van Schaik vergeet voor het gemak wel dat het meeste nu onder zijn leiding gebeurt is en hij daar zelf al ruim anderhalf jaar niets aan heeft weten te doen.
Heb je toevallig ook de gehele tekst? Ben wel benieuwd naar de inhoud.
:withstupid:
eens een nec-er, altijd een nec-er

More
Berichten: 95
Lid geworden op: za 28 mar 2009, 16:11
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door More » ma 18 feb 2019, 17:16

Er moet wat gebeuren. En anders dan nu. Meeste zorgen liggen, voor zover ik dat kan overzien, toch echt op het technische vlak. Dat lost Wilco niet op. Na de laatste wedstrijd: Citaten: van de Berg: "Het ging collectief fout. Hoe wij vandaag willen voetballen, met hoge druk, dat moet je met het hele team doen en niet hinken op twee gedachtes. Je weet dat Go Ahead thuis gaat stormen, maar daar waren we niet klaar voor". Dit is dan onze aanvoerder, achteraf: is er dan wel een wedstrijdbespreking? Dan tweede citaat: Labylle: "veel spelers lopen nu dubbel zoveel i/e wedstrijd dan in een wedstrijd in eerste seizoenshelft". Dit zegt toch ook alles. Iedereen zag in de wedstrijden dat de conditie niet goed is. Dit door beide spelers als individu zo naar buiten brengend, zegt ook wel iets over de teamgeest, de onderlinge strijd en indirect over het vertrouwen in de trainer. Dat zal Wilco niet oplossen, een goede trainer/TD (hopelijk) wel.

Gebruikersavatar
pjottr
Berichten: 12307
Lid geworden op: vr 08 jun 2007, 07:53
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door pjottr » ma 18 feb 2019, 19:13

Angst houdt versplinterd NEC in zijn greep

NIJMEGEN - NEC is een eilandenrijk waarin de angst regeert. Dat is de conclusie die algemeen directeur Wilco van Schaik na anderhalf jaar trekt bij de eerstedivisionist. Een breedgedragen masterplan moet eenheid brengen.NEC staat voor Nijmegen Eendracht Combinatie. Die eendracht is 119 jaar na de oprichting van de fusieclub volgens algemeen directeur Wilco van Schaik echter ver te zoeken. Door onzekerheid heerst in De Goffert angst, die leidt tot negativisme en egoïsme.
De eerstedivisionist verkeert al maanden in een permanente staat van crisis. De ploeg van trainer Jack de Gier is ver verwijderd van het doel bij de eerste vijf te eindigen. NEC pakte op bezoek bij topploeg Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag dan wel een punt (4-4), maar schoot daar niets mee op. De club bleef steken op de beschamende vijftiende plek. Bovendien groeide het gat met een positie die recht geeft op de nacompetitie naar vijf punten.

Versplinteren

Door het tot nu toe dramatische seizoen zag Van Schaik de volksclub versplinteren. ,,Ik merk dat er heel veel eilandjes zijn: soms teveel een ik-cultuur. Sommige mensen of instellingen vinden zich belangrijker dan NEC of denken dat de club niet zonder hen kan. Er is te veel ego. Zeker als het tegenzit.’’

Dat egoïsme komt volgens Van Schaik voort uit angst. ,,Supporters denken dat ze volgend jaar weer naar een duel met TOP Oss moeten kijken. Een investeerder denkt misschien: ‘Hé mijn centen’. Op kantoor denken ze: ‘Hé mijn baan’. Leden uit de raad van commissarissen of STAK (de stichting die de aandelen van NEC beheert (JvG)) denken wellicht: ‘Oh shit, straks staat mijn positie op de tocht’. Angst uit zich vaak in negativiteit. Daardoor wordt de club ook negatief gezien. Daar zorgen we eigenlijk zelf voor. Ik begrijp die angst. Maar we lossen er niets mee op.’’
Onzekerheid

Niemand kan tevreden zijn met hoe het nu gaat. We weten in ieder geval hoe het niet moet
Nadat in december afscheid is genomen van technisch directeur Remco Oversier en zijn visie, zijn de algemeen directeur en raad van commissarissen begonnen met het opstellen van een masterplan voor de komende drie tot vijf jaar. Een document dat solide bruggen moet slaan tussen de verschillende eilanden in De Goffert. Dat plan moet er binnenkort liggen.

Van Schaik: ,,Daarin komt beleid te staan ten aanzien van voetbal, het stadion, commercie, het type mensen en de cultuur in de organisatie. Waar willen we groeien? Waar willen we het verschil maken? Hoe komen we terug in de eredivisie? Daarbij moet ook een financiële onderbouwing en dekking komen. Niet zoals dat nu gebeurt per seizoen. Ook dat zorgt voor angst en onzekerheid.’’

Ballen hebben

De voormalig algemeen directeur van FC Utrecht wil dat alle facties binnen NEC zich scharen achter dat plan. ,,Dan krijgen we een duidelijk profiel van de club. Wie niet mee wilt, valt dan af. Die keuzes moeten we harder maken. Als het even tegenzit, moeten we de ballen hebben achter het plan te blijven staan. Niemand kan tevreden zijn met hoe het nu gaat. We weten in ieder geval hoe het niet moet. Het is een uitdaging voor mij om alle aandeelhouders en investeerders bij elkaar te krijgen en houden.’’ 

Daarbij wil Van Schaik onder meer putten uit zijn ervaring bij zijn vorige club en heeft hij inspiratie opgedaan bij PSV en AZ. ,,Bij FC Utrecht had aandeelhouder Frans van Seumeren zich tien jaar gecommitteerd aan de club. Na jaren van onrust was er visie en beleid. Dat gaf zoveel rust in en rondom de club. Het ging daarna ook wel eens slecht, maar dan wisten we waar we naartoe werkten. Zo’n project willen we met zijn allen neerzetten bij NEC. Dat kan met één aandeelhouder of met tien. Als we maar met zijn allen zeggen: ‘We hebben één plan, één doel, daar gaan we heen’.’’

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 8283
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 10:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Curva » ma 18 feb 2019, 19:26

Na 1,5 jaar onder zijn hoede is het dus 1 grote teringbende en volgend jaar zitten we weer naar TOP te kijken

Gebruikersavatar
Wessel
Berichten: 1978
Lid geworden op: zo 21 dec 2008, 14:32

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Wessel » ma 18 feb 2019, 19:40

Wilco gaat helemaal niks oplossen Dat we zo in de problemen zijn gekomen komt voor een groot deel juist door hem. Hij heeft zijn fiat gegeven aan het buiten dienst stellen van Bogers als hoofdtrainer en het aanstellen van de geen enkele ervaring hebbende Lijnders die er qua spelopvatting ook nogeens een totaal afwijkende visie had. Alleeen iemand die totaal geen kijk op voetbal geeft zal zo zijn beleid invullen.

Vervolgens heeft de zelf benoemde voetbalexpert van Schaijk het doldwaze transferbeleid van Oversier zonder enige terughoudendheid gesteund en niet ingegrepen toen het een en ander compleet uit de hand liep: Langerlopende contracten voor spelers al over het hoogtepunt van hun carriere, spelers die nog niets bewezen hadden en spelers die bij hun vorige club al eens door problemen uit de selectie waren gezet. Ook hier geldt alleen iemand zonder kijk op voetbalzaken geeft zijn steun aan zo'n slecht technisch beleid.

Verder voortdurend sneren uitdelen naar investeerders en sponsors wat de relatie met hen veel kwaad zal doen en dit dan ipv een beleid uitstippelen waarin de samenwerking met externe financierders op een duidelijke manier wordt geregeld. Echt zo slecht dit.

Kortom met de zelfbenoemde voetbalpexpert van Schaijk gaat het niks worden. De man heeft bij voortduring aangetoond niet op zijn taak berekend te zijn en geen goed beleid te kunnen uitstippelen. Met hem is het alleen maar slechter gegaan met NEC. Het beste is deze zichzelf overschattende kletskous zo snel mogelijk te lozen. Dit voordat het met de club nog verder bergafwaarts gaat!

Gebruikersavatar
burp
Berichten: 17108
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 14:58
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door burp » ma 18 feb 2019, 20:03

Dat bedoel ik, Van Schaik is zelf onderdeel van het probleem en niet van de oplossing.

Na ruim anderhalf jaar kan hij het pas net benoemen, maar verder was hij afwezig en liet hij Oversier de kastanjes uit het vuur halen om die vervolgens te laten vallen.

En nu zeker verwachten dat iedereen zich achter hem schaart en wie niet moet weg.
Hij kan beter eerst zelf plaatsmaken voor iemand waar over bredere linies binnen de club wel vertrouwen in is.
Van Schaik gaat dit dus niet oplossen, alleen maar uitstellen.

zuurpruim
Berichten: 8477
Lid geworden op: do 23 sep 2010, 21:25
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door zuurpruim » ma 18 feb 2019, 21:40

het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:

Gebruikersavatar
DJTEEF!
Berichten: 6281
Lid geworden op: ma 09 mei 2011, 17:43
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door DJTEEF! » ma 18 feb 2019, 22:37

Ik heb nog steeds een redelijk positief gevoel bij van Schaik.

Gebruikersavatar
Gerard Lopez
Berichten: 2975
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 22:45
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Gerard Lopez » di 19 feb 2019, 00:19

Nou, Wilco staat 1,5 jaar aan het roer en hij weet nu in ieder geval hoe het niet moet, bravo!
En opeens ook hoe het wel moet: een briljant masterplan van 3 tot 5 jaar (waarom eigenlijk 3 tot 5? het is of 3 jaar of 5 jaar en niet tot...) waarbij iedereen die niet mee wil afhaakt.
En hoort Jack ook bij "hoe het niet moet" ? Waarom zit hij er dan nog?

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 26500
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 16:14
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door mschr » di 19 feb 2019, 07:31

DJTEEF! schreef:
ma 18 feb 2019, 22:37
Ik heb nog steeds een redelijk positief gevoel bij van Schaik.
Waarom?

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 8283
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 10:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Curva » di 19 feb 2019, 07:37

Zijn plan is duidelijk: over 2,5-3 jaar een stabiele eredivisieclub te zijn. Hoe we dat gaan bereiken is echter nog een groot raadsel, maar ik denk dat zijn plan veel bidden, tarotkaarten leggen en regendansen bevat

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 20635
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door bertje » di 19 feb 2019, 08:08

zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 21:40
het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:
:withstupid:
Eens(Y)

Gebruikersavatar
Bottendaal
Berichten: 1691
Lid geworden op: vr 31 aug 2012, 08:26
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Bottendaal » di 19 feb 2019, 08:33

zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 21:40
het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:
Zonder geld kan hij zijn ballen niet gebruiken in deze.

Gebruikersavatar
Kanchelskis
Berichten: 9673
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:36
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Kanchelskis » di 19 feb 2019, 08:36

bertje schreef:
di 19 feb 2019, 08:08
zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 21:40
het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:
:withstupid:
Hebben jullie wel eens de functie bekleed als Algemeen Directeur bij een profclub?!? Lekker anoniem afgeven op Wilco terwijl jullie zelf nog nooit op dat niveau gewerkt hebben. Rij dan naar zijn huis in Schaijk en zeg het in zijn gezicht. Gr. Raffa & THEBOSS.

Gebruikersavatar
Legendario
Berichten: 11808
Lid geworden op: za 28 nov 2009, 20:31
Locatie: Málaga
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Legendario » di 19 feb 2019, 08:47

Kanchelskis schreef:
di 19 feb 2019, 08:36
bertje schreef:
di 19 feb 2019, 08:08
zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 21:40
het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:
:withstupid:
Hebben jullie wel eens de functie bekleed als Algemeen Directeur bij een profclub?!? Lekker anoniem afgeven op Wilco terwijl jullie zelf nog nooit op dat niveau gewerkt hebben. Rij dan naar zijn huis in Schaijk en zeg het in zijn gezicht. Gr. Raffa & THEBOSS.
:biggrin:
Disfruta de cada vez que veas un nuevo amanecer. Pues, te ha tocado vivir un día más.

zuurpruim
Berichten: 8477
Lid geworden op: do 23 sep 2010, 21:25
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door zuurpruim » di 19 feb 2019, 08:51

Kanchelskis schreef:
di 19 feb 2019, 08:36
bertje schreef:
di 19 feb 2019, 08:08
zuurpruim schreef:
ma 18 feb 2019, 21:40
het zoveelste meerjarenplan komt er dus aan Ik kan het niet meer aanhoren.
En dat komt uit de koker van iemand die niet eens de ballen heeft de slechtste trainer ooit te ontslaan.
:zzz:
:withstupid:
Hebben jullie wel eens de functie bekleed als Algemeen Directeur bij een profclub?!? Lekker anoniem afgeven op Wilco terwijl jullie zelf nog nooit op dat niveau gewerkt hebben. Rij dan naar zijn huis in Schaijk en zeg het in zijn gezicht. Gr. Raffa & THEBOSS.
:lol:

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 20635
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door bertje » di 19 feb 2019, 09:32

:schater:
Eens(Y)

Gebruikersavatar
martijn5
Berichten: 678
Lid geworden op: wo 15 jan 2014, 17:53
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door martijn5 » di 19 feb 2019, 09:45

:schater:

Vannuilekumphuile
Berichten: 442
Lid geworden op: do 28 jan 2016, 13:40
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Vannuilekumphuile » di 19 feb 2019, 21:19

Is het echt, woont hij daar en komt er weer een meerjarenplan? Tegen de tijd dat het af is komt er weer een nieuwe algemeen directeur en die verscheurt het weer. Ik ken overigens bedrijven die complexer van aard zijn dan een gemiddeld KK-divisieclubje met een begroting van een paar miljoen. Enige uitdaging is een mooie stadionuitbreiding+ exploitatie. Maar ook dat is geen dag-dagelijkse taak.

Gebruikersavatar
DJTEEF!
Berichten: 6281
Lid geworden op: ma 09 mei 2011, 17:43
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door DJTEEF! » di 19 feb 2019, 22:14

mschr schreef:
di 19 feb 2019, 07:31
DJTEEF! schreef:
ma 18 feb 2019, 22:37
Ik heb nog steeds een redelijk positief gevoel bij van Schaik.
Waarom?
Hij zegt: “Wie niet mee wilt, valt dan af” en dat is mi precies wat er nodig is. NEC moet tot een visie komen en iedereen die daar niet in mee wil kan opkrassen. Onderdeel van die visie moet zijn dat investeerders zich niet bemoeien met het technisch beleid. Ik neem aan dat van Schaik dat inziet.

Hij zegt ook: “Dat kan met één aandeelhouder of met tien” en dat geloof ik dan weer niet. Hoe kan je in godesnaam met 10 eigenwijze patsertjes tot een visie komen. Ik neem aan dat van Schaik dat ook inziet en dat de visie zo geformuleerd wordt, dat 9 van de 10 aandeelhouders er niet in mee willen.

Vespared
Berichten: 244
Lid geworden op: do 26 mar 2015, 19:16
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Vespared » wo 20 feb 2019, 00:56

Drie tot 5 jaren planning is eigenlijk je reinste luchtfietserij. Ofwel utopische hersenspinsels. Wilco de kwakzalver onder de voetbaldeskundigen.
Wilco, we staan 15e in de Keuken divisie. Het NEC van nu vraagt een stuurman die drie tot vijf weken vooruit kan kijken. Heel NEC smeekt om daadkracht, probeer nog iets van dit drama seizoen te maken.....................

zuurpruim
Berichten: 8477
Lid geworden op: do 23 sep 2010, 21:25
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door zuurpruim » wo 20 feb 2019, 10:23

DJTEEF! schreef:
di 19 feb 2019, 22:14
mschr schreef:
di 19 feb 2019, 07:31
DJTEEF! schreef:
ma 18 feb 2019, 22:37
Ik heb nog steeds een redelijk positief gevoel bij van Schaik.
Waarom?
Hij zegt: “Wie niet mee wilt, valt dan af” en dat is mi precies wat er nodig is. NEC moet tot een visie komen en iedereen die daar niet in mee wil kan opkrassen. Onderdeel van die visie moet zijn dat investeerders zich niet bemoeien met het technisch beleid. Ik neem aan dat van Schaik dat inziet.

Hij zegt ook: “Dat kan met één aandeelhouder of met tien” en dat geloof ik dan weer niet. Hoe kan je in godesnaam met 10 eigenwijze patsertjes tot een visie komen. Ik neem aan dat van Schaik dat ook inziet en dat de visie zo geformuleerd wordt, dat 9 van de 10 aandeelhouders er niet in mee willen.
En als de broertjes Bons en Jac Bongers nu zeggen, beste Wilco, bekijk het maar? Je wil wel ons geld maar we hebben geen invloed meer. Wat gaat Wilco dan doen. Van Schaik wordt eigenlijk gewoon gegijzeld door de investeerders, zijn oplossing is logisch maar is het ook reëel, ik denk het niet.

Zico
Berichten: 400
Lid geworden op: do 03 mar 2016, 15:59
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wilco van Schaik

Bericht door Zico » wo 20 feb 2019, 12:00

zuurpruim schreef:
wo 20 feb 2019, 10:23
DJTEEF! schreef:
di 19 feb 2019, 22:14
mschr schreef:
di 19 feb 2019, 07:31
DJTEEF! schreef:
ma 18 feb 2019, 22:37
Ik heb nog steeds een redelijk positief gevoel bij van Schaik.
Waarom?
Hij zegt: “Wie niet mee wilt, valt dan af” en dat is mi precies wat er nodig is. NEC moet tot een visie komen en iedereen die daar niet in mee wil kan opkrassen. Onderdeel van die visie moet zijn dat investeerders zich niet bemoeien met het technisch beleid. Ik neem aan dat van Schaik dat inziet.

Hij zegt ook: “Dat kan met één aandeelhouder of met tien” en dat geloof ik dan weer niet. Hoe kan je in godesnaam met 10 eigenwijze patsertjes tot een visie komen. Ik neem aan dat van Schaik dat ook inziet en dat de visie zo geformuleerd wordt, dat 9 van de 10 aandeelhouders er niet in mee willen.
En als de broertjes Bons en Jac Bongers nu zeggen, beste Wilco, bekijk het maar? Je wil wel ons geld maar we hebben geen invloed meer. Wat gaat Wilco dan doen. Van Schaik wordt eigenlijk gewoon gegijzeld door de investeerders, zijn oplossing is logisch maar is het ook reëel, ik denk het niet.
Dat zou een zegen voor de club zijn. Ze zitten er met kleingeld in. 80% komt van Boekhoorn. En Boekhoorn heeft misschien niet de liefde voor NEC zoals zijn vader had ( want dan had hij NEC al subtopper gemaakt ipv tijd en geld in F1, Panda's etc te steken, wat natuurlijk zijn goed recht is), maar is wel extreem loyaal naar club. En dat is al best bijzonder want dat hoeft hij niet te zijn.

Meepraten kan in het aandeelhoudersoverleg en voor de rest terug in je hok cq skybox. Willen ze dat niet jammer dan. Dan hou je Boekhoorn over wel zo overzichtelijk.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten