SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

NEC en supportersverenigingen nemen afstand van incidenten

Afbeelding voor NEC en supportersverenigingen nemen afstand van incidenten
23 januari 2014

Gisteravond hebben zich rond de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht meerdere incidenten voorgedaan waarbij gasten en medewerkers van NEC in gevaar zijn gebracht.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er drie bussen van FC Utrecht bij aankomst in Nijmegen bekogeld, waarbij meerdere ruiten zijn gesneuveld en vier slachtoffers vielen. Er zijn vervolgens twee aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging. Naast dit incident is er bij aanvang van de wedstrijd zwaar vuurwerk afgestoken in het stadion. Twee NEC stewards zijn hierbij gewond geraakt en hebben blijvend letsel opgelopen.

Bart van Ingen, directeur algemene zaken NEC: “Het is niet de eerste keer dat we met een dergelijke situatie worden geconfronteerd en wat ons betreft is er nu echt een grens overschreden. Deze incidenten brengen de club in diskrediet en zorgen voor materiële en fysieke schade en letselschade. Daarnaast hebben deze incidenten grote financiële gevolgen voor de club. Wij doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om een positieve sfeer te creëren rondom de wedstrijden van NEC. We lossen dit probleem helaas niet alleen op. Daarom is het belangrijk om gezamenlijk met onze supportersgroeperingen op te trekken om dit gedrag af te keuren en te veroordelen. Maar bovenal om dit voor de toekomst te voorkomen.”

NEC en haar supportersverenigingen distantiëren zich volledig met betrekking tot het gedrag van de geweldplegers. Wij betreuren ten zeerste deze wanordelijkheden en het verstoren van de openbare orde en zullen alle medewerking verlenen om de daders te achterhalen.

Als laatste willen wij onze oprechte excuses maken aan onze gasten van FC Utrecht en wensen wij de slachtoffers veel sterkte toe.

NEC staat voor positieve support!