SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Hoe ik et sie……

Afbeelding voor Hoe ik et sie……
10 maart 2016

Kiek, als rasechte nimwegeneur zal ik het allemaal wel verkeerd zien. Nu he’k ook nog es het nadeel dak veurzitter bin en waarschijnlijk geen verstand heb van voetbal. ‘K vind het allemaal prima. Maar soms git het me aan het hert als ik toch zie hoe ze over mien cluppie schrijven of praten. Nuilen heurt er nou eenmaal bij? Ik he nog nooit genuild dus ik heb vast geen recht van spreken. Ga bijna twijfelen aan mijn Nimweegse roots. Ben’k wel een echte? Mien paspoort zegt van wel trouwens…

Wak zie? Ik zie een club, waar mensen met het hert op de juiste plek dingen doen die gedaan kunnen worden deur da ene potje voetbal 1x in de week. 
Ik zie dat we teruggekommen zijn van een degradatiejaar, dat alle zeilen bijgezet motten worden omdat een of andere categorie 1 ergens aan schijnt te hangen en toch 8e staan Ik zie ‘de Schup’ uut het niets ontstaan omdat er mensen zijn die het beste met de club voor hebben en ons da gunnen als supporter ziende Ik zie een herde kern die zich hert maakt voor het Amalia Kinderziekenhuis, Ik zie onze SV die zich hert maakt voor het beleid en positief kritisch is, kiek daar hè je wa aan Ik zie kleine kienderen elk weekend vol trots het veld op kommen hand in hand met hun voorbeeld, Ik zie vrijwilligers die zich hert maken om de club draaiende te houden Ik zie elke keer weer het stadion gevuld met mensen die da voelen wa ik voel. Ik zie een JaapvanEssen tribune ontstaan Ik zie mensen die het nie breed hebben of ziek zijn verrast worden Ik zie de club stilstaan bij menig supporter die ons ontvallen is… 
Ik zie omdat ik kiek… en ik kiek er zo naar….

Nu schijn je tegenwoordig alles te mogen zeggen en schrijven. Das toch mooi wa, wat een vrij ruimdenkend land zien we toch. 
Dat daar mensen door het slijk gehaald worden.. ach da mot kunnen. 
Dat eigen belang hoogtij viert.. hé heurt er nou eenmaal bij. 
Dat als mensen euro tekens zien of ruiken ze dus alles mogen forceren… That’s life. Dat journalisten van alles roepen maar men vergeet da ze da roepen om zoveel mogelijk kranten/bladen te verkopen of genoeg kijkcijfers te krijgen..tja zo is de maatschappij.

Ja ammehoela.. je ken jezelf ook wa aanpraten hè om maar te verantwoorden dat da gene wat ge doet helemaal nie raar is. Ik vind da wel raar… Zoals ik al zei noem mij maar een rare. Laat mij lekker raar zien dan, dan ben ik trots om een rare te zien.

Hoe’k het zie..ik zie een club en een clubleiding die wel wat meer erkenning verdient. Ik draag mien kleuren met trots en da blief ik doen. Kiek een standBEELD zal ik nie krijgen maar hoe’k het zie he’k net wel een standPUNT gemaakt. Ik zeg gewoon zo deur gaan en la maar lullen, ik blief gewoon zonder te nuilen achter mijn club staan. En wie daar iets over te nuilen het….

De Veurzittert