SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Het zwalkend schip NEC

Afbeelding voor Het zwalkend schip NEC
13 januari 2019

Zelfs de grootste optimist kan nu geen positief stuk schrijven over NEC. Dat we nu af zijn gedaald naar de 15e plaats in de Eerste Divisie is misschien wel het grootste dieptepunt van de afgelopen 25 jaar.

In Spanje zou de knop om zijn gezet, was de wederopstanding aanstaande en zouden er “geen excuses mogen zijn” voor de slechte resultaten. Daar waren wel zes besloten trainingen voor nodig. Die lijn werd doorgezet na het trainingskamp. Geen pers bij de laatste twee trainingen.

Vol goede moed zijn we naar Eindhoven afgereisd, wachtend op “revanche op de slechte eerste seizoenshelft”. De eerste helft was abominabel slecht. Slechte uittrappen, ballen inleveren bij de tegenstanders, foute schwalbes, veel balverlies en veel, heel veel fouten. Jack gaf de voorkeur aan Buwalda, wat moet Kvida in hemelsnaam toch ooit verkeerd hebben gedaan. Voor de zoveelste keer gepasseerd. Onze topscorer hebben we inmiddels uit de selectie gezet. Braken zou niet fit genoeg zijn.

NEC is een zwalkend schip dat de ijsberg al flink heeft geschampt, waar het water in de onderste machinekamers al langzaam bij de bemanning tot aan de lippen stroomt. Maar volgens Van Schaik is er echter nog geen man over boord.

Als supporters moeten we de rust bewaren, maar de emmers zijn nu wel volgelopen. Het stadion wordt steeds leger, maar op social media doet de club met alle emoticons nog net of alles koe en ei is. Er zijn onbegrijpelijke fouten gemaakt bij het samenstellen van de selectie. Over de keepers is al genoeg geschreven, maar juist de ervaren spelers laten het nu liggen. Dit geleid door clubheld De Gier, die een week in Spanje de tijd had om een masterplan te sneden voor FC Eindhoven, de nummer 17 tot vandaag.

Het wordt tijd dat er een kapitein opstaat die dit schip weer in veilige haven gaat brengen. Niet teveel randzaken als besloten trainingen. Discipline en een duidelijk plan. Lukt dat niet, houd dan de eer aan jezelf.