De investeerders

Discussieer hier over alle N.E.C.-zaken die je in de bovenstaande forums niet kwijt kunt!
Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

Goed, jij ziet de rol van een investeerder/aandeelhouder (of hoe deze ingevuld zou moeten worden) iets anders dan ik. Je bek open trekken omdat er uitgeleend(!) geld verspild wordt kan ik nog enigszins inkomen, maar je bemoeien met technische zaken, zonder daarvoor verantwoordelijkheid te nemen vind ik totaal niet kunnen.
Dat is opnieuw hoe je dit ziet. Ik denk, en weet eigenlijk wel zeker, dat een speler bv als vd Berg niet is aangedragen door de investeerders. Ik denk dat zij zelden tot nooit een speler hebben aangedragen. Ik denk dat NEC komt met zo'n speler 'in de buitencategorie' en dan om geld vraagt aan die investeerders. En als dan keer op keer blijkt dat dat geld verkeert besteed is en de club alleen maar achteruit loopt. Ik denk dat die mensen serieus een NEC-hart hebben en willen helpen. Dat doen ze met geld. Maar hun geld wordt keer op keer verkeert besteedt. En ik vind dat ze het recht hebben dingen te zeggen dan.
Zeg niet dat het niet gebeurd, want als de trainer mails met aanwijzingen ontvangt dan is dat een zéér directe vorm van bemoeienis met technische zaken.
Ik zeg niet dat het niet gebeurd! Ik zeg alleen dat ik het begrijpelijk vind. Deze investeerders zijn ook en met name: supporters. Denk je nou serieus dat ze dit doen om geld te verdienen? Maar je vergeet het tweede deel wat Jack zei: dat ie de mails gewoon negeerde. Zolang een trainer dat gewoon kan doen en zolang een TD zelf bepaald wie hij aandraagt bij de investeerders. Het gaat erom: blijf je onafhankelijk om je eigen technisch beleid te bepalen. Ik vraag me af hoeveel mails NEC gehad heeft van 'gewone' supporters.
Ben je wel van mening dat de rol van de investeerders af móet nemen of veranderen om een koers uit te kunnen zetten structureel beleid te kunnen voeren?
Het probleem is dat NEC zo afhankelijk is momenteel van de investeerders dat er een druk ervaren wordt als deze mensen wat zeggen. Met het constante idee: wat als ze daardoor straks geen geld meer geven. Dát is inderdaad een probleem. Je ziet het nu bij Roda wat er gebeurd als deze groep een keer de hand op de knip houdt.

Ik vind dat er een situatie moet komen waarbij NEC een normale gezonde huishouding heeft zónder investeerders. Dat de investeerders er alleen zijn voor het halen van een uber-talent wat je niet kan betalen, of die ene ervaren speler die je selectie echt inhoud geeft. Maar inmiddels zijn investeerders nodig om de club overeind te houden. Dát vind ik ongezond.

Maar ik zeg je ook: het kan nu niet anders. En dat komt omdat NEC niet eens kan bestaan bij een normale huishouding. En dat heeft te maken met het stadion. Het stadion: huur + onderhoud vs inkomsten is een kostenpost voor NEC die jaarlijks toeneemt. Ons huidige, eigen budget, is te laag om hier gezond in te zitten. De enige manier, waar ze op mikken, is dus die promotie en worden er jaarlijks grote risico's genomen met die investeerders. We zitten domweg financieel extreem diep in de shit.
Ik zou ook niet graag in een organisatie als NEC werken. Een organisatie waarin je niet alleen verantwoording hebt af te leggen aan je baas, maar waar elk moment van de dag iemand binnen kan stappen die begint te roepen dat het hem niet zint. Omdat diegene geld geleend heeft kan hij de druk opvoeren en je de club uit werken. Of je nou goed werk levert of niet, of je je nou houdt aan het uitgestippelde beleid of niet. Dat komt op mij over als chantage en riekt naar (financieel witte) maffia praktijken. Ze zijn simpelweg de baas in de Goffert.
Ze houden de club in leven momenteel. Jij noemt het chantage. Maar in alles wat ik hoor zie ik alleen dat ze willen dat de club succes boekt en ze leggen er veel geld voor neer. Het is het aankoopbeleid en de technische keuzes van NEC zelf dat faalt. Het waren de investeerders niet die deze selectie samenstelde, dat was NEC. Zij betaalden wel. Het waren de investeerders niet die Lijnders haalde, dat was NEC etc etc etc. NEC zelf neemt gewoon hele slechte beslissingen met andermans geld, waar ze afhankelijk van zijn.
Je kunt zeggen dat het NEC’s eigen schuld is en dat ze ons gered hebben, maar mogen ze daarvoor tot in lengte van dagen als dictators de dienst uitmaken, zonder daarvoor énige verantwoording af te hoeven leggen? Ik ben van mening dat zolang de rol van de investeerders niet veranderd, we geen millimeter vooruit komen. Eerder met stappen achteruit gaan.
Ik ben van mening dat NEC met dat geld iets goeds moet doen: de juiste mensen halen. In het kampioensjaar hoorde je ze niet, die investeerders. Als de club iets goeds doet met het geld, dan blijven ze op de achtergrond. Als NEC loopt te kloten met het geld zeggen ze er wat van.

En daarbij loop jij ook voorbij aan mijn hoofdstanpunt. Als NEC morgen zegt tegen de investeerders: we stoppen ermee, want jullie zorgen voor onrust etc. Dan moet NEC 1,5 miljoen minimaal (want zonder verkopen was het tekort 3,9 miljoen geloof ik) terug in budget. Laten we zeggen dat je grofweg 1/3 deel van je totale budget inlevert. Ik hoef je niet te zeggen wat dit betekent op het veld, voor de jeugd. En ik stel je ook de vraag: denk je dat je met een ouder wordende stadion, met een extreem hoog huurcontract en oplopende onderhoudskosten, met een budget van 5 miljoen een levensvatbare club kan neerzetten? Ik denk van niet, clubs die met dit budget gezond spelen hebben niet dat dure stadion erbij.
Ik vind het ook een slecht teken dat v. Schaik nog geen idee heeft wat de begroting gaat worden, omdat hij dat laat afhangen van de investeerders. Terwijl hij kort geleden nog beweerde niet elke keer de hand te willen ophouden bij de investeerders. Maak dan beleid zonder de extra’s van de investeerders, maak je dan niet nog verder afhankelijk van ze.
En dat is de kern: NEC kan dit doen en moet dit doen. Teruggaan naar een situatie zonder investeerders of dat zij puur de Alireza's van deze wereld extra voor ons financieren. Probleem is, en daar verschillen wij van mening in: het kan niet zolang we geen nieuw stadion hebben. NEC kan niet zonder aanpassing van dit stadion, aankoop, verbouwing of nieuwbouw. Doe je het nu: dan moet je zoveel inleveren dat je in een neerwaardse spiraal komt. We hebben een negatief eigen vermogen, een stadion wat ons jaarlijks meer geld kost. Ik denk dat wat van Schaik zegt simpelweg realistisch is. Eigenlijk zegt hij hetzelfde als ik zeg: hij hamert keer op keer op dat stadion, hij ziet dat de investeerders voor onrust zorgen, hij weet ook dat NEC zonder deze mensen niet kan bestaan.

Het is heel moeilijk allemaal.... het is niet leuk en moeilijk te accepteren. Maar jullie stellen een beeld voor van: weg met die mensen, zonder dat je kijkt naar de consequenties ervan. Ik zou idd de bestaande situatie handhaven om NEC de tijd te geven een vast huishouden neer te zetten waarbij we zonder hun kunnen blijven bestaan. En in de tussentijd een goed technisch beleid neerzetten, dat dit geld goed terecht komt en keihard werken aan dat stadion.

Want we moeten ook de conclusie trekken: als dat stadion dossier niet snel opgelost wordt: dan is het idd RIP NEC. Deze situatie is levensgevaarlijk. Maar je moet wel verder kijken. Kan het wat je wilt? Ik denk dat zodra er een nieuw stadion staat NEC de invloed van de investeerders kan gaan afbouwen. Dat nu doen is onverantwoordelijk. Ik denk ook dat als het stadion niet van de grond komt, Van Schaik stopt. Als dat gebeurd zou ik NEC prullen gaan sparen, zijn veel waard over 50 jaar.
Laatst gewijzigd door Polleke op vr 24 mei 2019, 11:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28
Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 09:09
Pol schreef:
vr 24 mei 2019, 08:42
...de tekorten die NEC jaarlijks heeft worden gefaciliteerd door de investeerders. Zij creëren het probleem...
Dus de investeerders hebben grootverdiener Darri gehaald, Oratmangoen verhuurd en vervolgens tijdens het seizoen Darri ook maar verhuurd om ervan af te zijn.
Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.

Probleem ligt helemaal hij nec. Indien nec goede spelers had gehaald was er totaal geen probleem geweest. Waarschijnlijk alleen maar lof.
NEC heeft geen goede scouting of technisch hart wat bepaald wie of wat en hoelang wordt aangetrokken. Heeft nauwelijks een netwerk. En laat zich makkelijk beïnvloeden door individuen. (De gier, Looijen ed.)
:withstupid:

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 38249
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 17:14
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door mschr »

Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28


Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.
Als de investeerders geen geld lenen aan NEC om Darri, Rens, nr 44, OKita, Joey te halen, dan komen die spelers niet. Het is niet zo dat de investeerders zeggen: "Hier heb je geld, koop maar wat je leuk vindt." De investeerders zeggen: "Wil je Darri halen? Ja? Hier heb je ons geld."

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:06
Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28


Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.
Als de investeerders geen geld lenen aan NEC om Darri, Rens, nr 44, OKita, Joey te halen, dan komen die spelers niet. Het is niet zo dat de investeerders zeggen: "Hier heb je geld, koop maar wat je leuk vindt." De investeerders zeggen: "Wil je Darri halen? Ja? Hier heb je ons geld."
Dat is de omgekeerde wereld. Ik geloof dit niet. Ik denk dat NEC in gesprek gaat met de investeerders en zegt: wij willen Darri. En dan zeggen de investeerders ja of nee. Jij zegt dat de investeerders komen met: haal Darri, wij betalen wel. Dat geloof ik domweg niet.

Zico
Berichten: 982
Lid geworden op: do 03 mar 2016, 15:59
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Zico »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 11:51
Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28
Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 09:09
Pol schreef:
vr 24 mei 2019, 08:42
...de tekorten die NEC jaarlijks heeft worden gefaciliteerd door de investeerders. Zij creëren het probleem...
Dus de investeerders hebben grootverdiener Darri gehaald, Oratmangoen verhuurd en vervolgens tijdens het seizoen Darri ook maar verhuurd om ervan af te zijn.
Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.

Probleem ligt helemaal hij nec. Indien nec goede spelers had gehaald was er totaal geen probleem geweest. Waarschijnlijk alleen maar lof.
NEC heeft geen goede scouting of technisch hart wat bepaald wie of wat en hoelang wordt aangetrokken. Heeft nauwelijks een netwerk. En laat zich makkelijk beïnvloeden door individuen. (De gier, Looijen ed.)
:withstupid:
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin. Tenzij jij mij kunt uitleggen hoe Willem II met een veel ouder stadion en zonder investeerders uit de eerste divisie is gekomen en nu weer een prima middenmotor is.

En natuurlijk halen de investeerders spelers. Bv een Roman. Die halen ze niet alleen, ze eisden ook dat die moest spelen. Ook van Eijden.

Bovendien hebben ze de twee architecten van het huidige NEC aangesteld. Niet toevallig is de een het gewend met een investeerder te werken ( van Schaik) en was de ander piepjong en beïnvloedbaar ( Oversier).

Het idee dat ze geld schenken en dan na afloop van het seizoen evalueren wat NEC met het geld heeft gedaan, getuigt van een extreme naïviteit.

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 38249
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 17:14
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door mschr »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 12:09
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:06
Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28


Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.
Als de investeerders geen geld lenen aan NEC om Darri, Rens, nr 44, OKita, Joey te halen, dan komen die spelers niet. Het is niet zo dat de investeerders zeggen: "Hier heb je geld, koop maar wat je leuk vindt." De investeerders zeggen: "Wil je Darri halen? Ja? Hier heb je ons geld."
Dat is de omgekeerde wereld. Ik geloof dit niet. Ik denk dat NEC in gesprek gaat met de investeerders en zegt: wij willen Darri. En dan zeggen de investeerders ja of nee. Jij zegt dat de investeerders komen met: haal Darri, wij betalen wel. Dat geloof ik domweg niet.
Ik bedoel wat jij bedoelt. NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 32441
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door bertje »

Zeg niet dat het niet gebeurd, want als de trainer mails met aanwijzingen ontvangt dan is dat een zéér directe vorm van bemoeienis met technische zaken.
Ik zeg niet dat het niet gebeurd! Ik zeg alleen dat ik het begrijpelijk vind. Deze investeerders zijn ook en met name: supporters. Denk je nou serieus dat ze dit doen om geld te verdienen? Maar je vergeet het tweede deel wat Jack zei: dat ie de mails gewoon negeerde. Zolang een trainer dat gewoon kan doen en zolang een TD zelf bepaald wie hij aandraagt bij de investeerders. Het gaat erom: blijf je onafhankelijk om je eigen technisch beleid te bepalen. Ik vraag me af hoeveel mails NEC gehad heeft van 'gewone' supporters.
Dat is dus sinds het eerste degradatieseizoen niet meer het geval.
Ik zou ook niet graag in een organisatie als NEC werken. Een organisatie waarin je niet alleen verantwoording hebt af te leggen aan je baas, maar waar elk moment van de dag iemand binnen kan stappen die begint te roepen dat het hem niet zint. Omdat diegene geld geleend heeft kan hij de druk opvoeren en je de club uit werken. Of je nou goed werk levert of niet, of je je nou houdt aan het uitgestippelde beleid of niet. Dat komt op mij over als chantage en riekt naar (financieel witte) maffia praktijken. Ze zijn simpelweg de baas in de Goffert.
Ze houden de club in leven momenteel. Jij noemt het chantage. Maar in alles wat ik hoor zie ik alleen dat ze willen dat de club succes boekt en ze leggen er veel geld voor neer. Het is het aankoopbeleid en de technische keuzes van NEC zelf dat faalt. Het waren de investeerders niet die deze selectie samenstelde, dat was NEC. Zij betaalden wel. Het waren de investeerders niet die Lijnders haalde, dat was NEC etc etc etc. NEC zelf neemt gewoon hele slechte beslissingen met andermans geld, waar ze afhankelijk van zijn.
Ze zullen ongetwijfeld hopen dat NEC het goed gaat doen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze het toch ook wel heel erg lekker vinden als ze een speler binnen halen met hun geld die NEC kampioen maakt of voor miljoenen verkocht wordt. Dan kunnen ze zichzelf toch mooi op de borst kloppen dat ze die speler hebben binnen/mogelijk gehaald. De enige die hiervan afwijkt en echt de gaten dicht is Boekhoorn, de rest pompt geld alleen maar in spelers.
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.

Juul
Berichten: 4661
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 14:00

Re: De investeerders

Bericht door Juul »

mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:17
NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.
Hoe plaats je het aantrekken dankzij de investeerders van Joey vd Berg in jouw verhaal? Een speler van dik in de dertig die no way met winst doorverkocht zal worden, maar gehaald is vanwege zijn routine en de beoogde rol als aanjager/bepalende middenvelder.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:17
Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 12:09
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:06
Voorwaarts schreef:
vr 24 mei 2019, 11:28


Investeerders hebben helemaal niemand gehaald. Nec heeft iets gewild en investeerders om de poet gevraagd.
Als de investeerders geen geld lenen aan NEC om Darri, Rens, nr 44, OKita, Joey te halen, dan komen die spelers niet. Het is niet zo dat de investeerders zeggen: "Hier heb je geld, koop maar wat je leuk vindt." De investeerders zeggen: "Wil je Darri halen? Ja? Hier heb je ons geld."
Dat is de omgekeerde wereld. Ik geloof dit niet. Ik denk dat NEC in gesprek gaat met de investeerders en zegt: wij willen Darri. En dan zeggen de investeerders ja of nee. Jij zegt dat de investeerders komen met: haal Darri, wij betalen wel. Dat geloof ik domweg niet.
Ik bedoel wat jij bedoelt. NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.
Is dat hun taak? Als kenners zeggen: haal deze speler........dan moeten zij zeggen: nee hij is niet goed genoeg. Kom op zeg.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 32441
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door bertje »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 13:13
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.
Jij ziet blijkbaar ook niet in dat de investeerders een behoorlijke stempel op het technisch beleid drukken, dan is het ook moeilijk discussiëren..
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.

Zico
Berichten: 982
Lid geworden op: do 03 mar 2016, 15:59
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Zico »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 13:13
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.
Ik schrijf toch....''tenzij je mij uitlegd hoe het kan dat bv een Willem II met een veel ouder stadion kan promoveren en weer een prima middenmoter in de eredivisie is''. Ik ben heel benieuwd naar jouw verklaring daarvan.

Ik zeg ook niet dat het stadion helemaal geen factor, maar het wordt door jou echt veel te groot gemaakt. Het is geen Vetkampstraat he...(al hebben zelfs die een veel beter seizoen gedraaid). De Goffert is nog geen 20 jaar oud.

Het probleem van NEC zit in het beleid, de beleidsmatige keuzes en het personeelsbeleid, want puur op financiën had NEC niet twee keer hoeven degraderen en ook niet nu een derde jaar KKD te spelen.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

Zico schreef:
vr 24 mei 2019, 13:40
Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 13:13
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.
Ik schrijf toch....''tenzij je mij uitlegd hoe het kan dat bv een Willem II met een veel ouder stadion kan promoveren en weer een prima middenmoter in de eredivisie is''. Ik ben heel benieuwd naar jouw verklaring daarvan.

Ik zeg ook niet dat het stadion helemaal geen factor, maar het wordt door jou echt veel te groot gemaakt. Het is geen Vetkampstraat he...(al hebben zelfs die een veel beter seizoen gedraaid). De Goffert is nog geen 20 jaar oud.

Het probleem van NEC zit in het beleid, de beleidsmatige keuzes en het personeelsbeleid, want puur op financiën had NEC niet twee keer hoeven degraderen en ook niet nu een derde jaar KKD te spelen.
Jij kijkt naar een stadion als gebouw, niet hoe het neergezet is. De Goffert is neergezet met een relatief goedkoop budget. In een tijd 20 jaar geleden en erna zijn feitelijk amper aanpassingen geweest. NEC heeft ook een relatief duur huurcontract met de gemeente en moet opdraaien voor het onderhoud. Na 20 jaar is dat, zelfs als je niet kijkt naar de gebrekkige faciliteiten een probleem. Het stadion van Willem II is groter, ze hebben een andere huurconstructie. Het gaat hier om geld, zoals alles draait om geld. Dit stadion is een verliespost.

Jij wil van de investeerders af? prima. Dan zal je moeten zorgen voor een eigen basis. En een basis met een jaarlijks ouder wordend stadion, met een hoge huur en eigen onderhoudskosten is geen basis. Ik denk dat NEC misschien wel de hoogste stadionlasten heeft van de KKD. Ons stadion is echt oud als je kijkt naar faciliteiten. Je kan er niet meer geld uithalen in de vorm van sponsormogelijkheden, verkoop van bv etenswaar. Je zit daar vol aan je max. Met toenemende onderhoudskosten, de hoge huur, kan je dit nergens compenseren. We zijn geen eigenaar.

Ook NEC kan promoveren met dit stadion. Vorig jaar was het bijna gelukt, maar mét de investeerders. Maar zelfs na promotie is het stadion weer punt 1 voor een lange termijn. Als je het stadion ziet als een blok beton, toeschouwers... dan snap je me niet. Ik zie het als een plek waar je geld kan krijgen, waar je inkomsten uit haalt. En met de huidige constructie kan dat niet.

Maar ik zal wel onzin lullen. Daarom mikt Van Schaik hier zo op, en zijn voorganger. Jij wilt een gezond NEC, dan is het stadion de basis waar je mee moet starten.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9217
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Polleke »

bertje schreef:
vr 24 mei 2019, 13:30
Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 13:13
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.
Jij ziet blijkbaar ook niet in dat de investeerders een behoorlijke stempel op het technisch beleid drukken, dan is het ook moeilijk discussiëren..
Ik zie dat de onvrede van de investeerders en de wijze waarop ze dit uiten zorgt voor veel druk en stress. Angst dat ze stoppen met investeren, angst dat ze de club laten vallen. Die druk is zowel intern als extern. Neemt niet weg dat geen mens hier kan zeggen dat hun kritiek niet terecht is en dat ze er veel geld in steken.

Ik stel je een simpele vraag. Laten we ervan uitgaan (puur voor de discussie) dat NEC het aankoopbeleid bepaald, en de investeerders jaar na jaar het geld ervoor beschikbaar stellen. Hebben ze dan, op basis van het aankoopbeleid geen recht van spreken als ze zeggen: jullie pakken ons geld en doen er domme dingen mee?

Wij vinden het technisch beleid allemaal kut hier, al jaren. Zij ook! We verwijten ze dat ze dit jaar zeggen: waar zijn jullie mee bezig, de spelers voldoen niet? Vinden wij ook!. Je bent pissig dat ze Jack een mail sturen met wat hij beter moet doen. Dat vonden wij ook...... De investeerders zeggen niks meer als wat vele supporters hier ook zeiden. Het verschil is alleen.... zei zeggen het intern en NEC is bang dat het gevolgen heeft. Maar hun kritiek klopt toch? Wat ze zeggen klopt toch 100%?

Deze investeerders zijn supporters. Ze willen helpen, maar verwachten goed beleid ervoor terug. Ik vind bijna investeerders een verkeert woord: het zijn gewoon extreem rijke supporters.

Gebruikersavatar
DJTEEF!
Berichten: 11648
Lid geworden op: ma 09 mei 2011, 18:43
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door DJTEEF! »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 11:50
Goed, jij ziet de rol van een investeerder/aandeelhouder (of hoe deze ingevuld zou moeten worden) iets anders dan ik. Je bek open trekken omdat er uitgeleend(!) geld verspild wordt kan ik nog enigszins inkomen, maar je bemoeien met technische zaken, zonder daarvoor verantwoordelijkheid te nemen vind ik totaal niet kunnen.
Dat is opnieuw hoe je dit ziet. Ik denk, en weet eigenlijk wel zeker, dat een speler bv als vd Berg niet is aangedragen door de investeerders. Ik denk dat zij zelden tot nooit een speler hebben aangedragen. Ik denk dat NEC komt met zo'n speler 'in de buitencategorie' en dan om geld vraagt aan die investeerders. En als dan keer op keer blijkt dat dat geld verkeert besteed is en de club alleen maar achteruit loopt. Ik denk dat die mensen serieus een NEC-hart hebben en willen helpen. Dat doen ze met geld. Maar hun geld wordt keer op keer verkeert besteedt. En ik vind dat ze het recht hebben dingen te zeggen dan.
Zeg niet dat het niet gebeurd, want als de trainer mails met aanwijzingen ontvangt dan is dat een zéér directe vorm van bemoeienis met technische zaken.
Ik zeg niet dat het niet gebeurd! Ik zeg alleen dat ik het begrijpelijk vind. Deze investeerders zijn ook en met name: supporters. Denk je nou serieus dat ze dit doen om geld te verdienen? Maar je vergeet het tweede deel wat Jack zei: dat ie de mails gewoon negeerde. Zolang een trainer dat gewoon kan doen en zolang een TD zelf bepaald wie hij aandraagt bij de investeerders. Het gaat erom: blijf je onafhankelijk om je eigen technisch beleid te bepalen. Ik vraag me af hoeveel mails NEC gehad heeft van 'gewone' supporters.
Ben je wel van mening dat de rol van de investeerders af móet nemen of veranderen om een koers uit te kunnen zetten structureel beleid te kunnen voeren?
Het probleem is dat NEC zo afhankelijk is momenteel van de investeerders dat er een druk ervaren wordt als deze mensen wat zeggen. Met het constante idee: wat als ze daardoor straks geen geld meer geven. Dát is inderdaad een probleem. Je ziet het nu bij Roda wat er gebeurd als deze groep een keer de hand op de knip houdt.

Ik vind dat er een situatie moet komen waarbij NEC een normale gezonde huishouding heeft zónder investeerders. Dat de investeerders er alleen zijn voor het halen van een uber-talent wat je niet kan betalen, of die ene ervaren speler die je selectie echt inhoud geeft. Maar inmiddels zijn investeerders nodig om de club overeind te houden. Dát vind ik ongezond.

Maar ik zeg je ook: het kan nu niet anders. En dat komt omdat NEC niet eens kan bestaan bij een normale huishouding. En dat heeft te maken met het stadion. Het stadion: huur + onderhoud vs inkomsten is een kostenpost voor NEC die jaarlijks toeneemt. Ons huidige, eigen budget, is te laag om hier gezond in te zitten. De enige manier, waar ze op mikken, is dus die promotie en worden er jaarlijks grote risico's genomen met die investeerders. We zitten domweg financieel extreem diep in de shit.
Ik zou ook niet graag in een organisatie als NEC werken. Een organisatie waarin je niet alleen verantwoording hebt af te leggen aan je baas, maar waar elk moment van de dag iemand binnen kan stappen die begint te roepen dat het hem niet zint. Omdat diegene geld geleend heeft kan hij de druk opvoeren en je de club uit werken. Of je nou goed werk levert of niet, of je je nou houdt aan het uitgestippelde beleid of niet. Dat komt op mij over als chantage en riekt naar (financieel witte) maffia praktijken. Ze zijn simpelweg de baas in de Goffert.
Ze houden de club in leven momenteel. Jij noemt het chantage. Maar in alles wat ik hoor zie ik alleen dat ze willen dat de club succes boekt en ze leggen er veel geld voor neer. Het is het aankoopbeleid en de technische keuzes van NEC zelf dat faalt. Het waren de investeerders niet die deze selectie samenstelde, dat was NEC. Zij betaalden wel. Het waren de investeerders niet die Lijnders haalde, dat was NEC etc etc etc. NEC zelf neemt gewoon hele slechte beslissingen met andermans geld, waar ze afhankelijk van zijn.
Je kunt zeggen dat het NEC’s eigen schuld is en dat ze ons gered hebben, maar mogen ze daarvoor tot in lengte van dagen als dictators de dienst uitmaken, zonder daarvoor énige verantwoording af te hoeven leggen? Ik ben van mening dat zolang de rol van de investeerders niet veranderd, we geen millimeter vooruit komen. Eerder met stappen achteruit gaan.
Ik ben van mening dat NEC met dat geld iets goeds moet doen: de juiste mensen halen. In het kampioensjaar hoorde je ze niet, die investeerders. Als de club iets goeds doet met het geld, dan blijven ze op de achtergrond. Als NEC loopt te kloten met het geld zeggen ze er wat van.

En daarbij loop jij ook voorbij aan mijn hoofdstanpunt. Als NEC morgen zegt tegen de investeerders: we stoppen ermee, want jullie zorgen voor onrust etc. Dan moet NEC 1,5 miljoen minimaal (want zonder verkopen was het tekort 3,9 miljoen geloof ik) terug in budget. Laten we zeggen dat je grofweg 1/3 deel van je totale budget inlevert. Ik hoef je niet te zeggen wat dit betekent op het veld, voor de jeugd. En ik stel je ook de vraag: denk je dat je met een ouder wordende stadion, met een extreem hoog huurcontract en oplopende onderhoudskosten, met een budget van 5 miljoen een levensvatbare club kan neerzetten? Ik denk van niet, clubs die met dit budget gezond spelen hebben niet dat dure stadion erbij.
Ik vind het ook een slecht teken dat v. Schaik nog geen idee heeft wat de begroting gaat worden, omdat hij dat laat afhangen van de investeerders. Terwijl hij kort geleden nog beweerde niet elke keer de hand te willen ophouden bij de investeerders. Maak dan beleid zonder de extra’s van de investeerders, maak je dan niet nog verder afhankelijk van ze.
En dat is de kern: NEC kan dit doen en moet dit doen. Teruggaan naar een situatie zonder investeerders of dat zij puur de Alireza's van deze wereld extra voor ons financieren. Probleem is, en daar verschillen wij van mening in: het kan niet zolang we geen nieuw stadion hebben. NEC kan niet zonder aanpassing van dit stadion, aankoop, verbouwing of nieuwbouw. Doe je het nu: dan moet je zoveel inleveren dat je in een neerwaardse spiraal komt. We hebben een negatief eigen vermogen, een stadion wat ons jaarlijks meer geld kost. Ik denk dat wat van Schaik zegt simpelweg realistisch is. Eigenlijk zegt hij hetzelfde als ik zeg: hij hamert keer op keer op dat stadion, hij ziet dat de investeerders voor onrust zorgen, hij weet ook dat NEC zonder deze mensen niet kan bestaan.

Het is heel moeilijk allemaal.... het is niet leuk en moeilijk te accepteren. Maar jullie stellen een beeld voor van: weg met die mensen, zonder dat je kijkt naar de consequenties ervan. Ik zou idd de bestaande situatie handhaven om NEC de tijd te geven een vast huishouden neer te zetten waarbij we zonder hun kunnen blijven bestaan. En in de tussentijd een goed technisch beleid neerzetten, dat dit geld goed terecht komt en keihard werken aan dat stadion.

Want we moeten ook de conclusie trekken: als dat stadion dossier niet snel opgelost wordt: dan is het idd RIP NEC. Deze situatie is levensgevaarlijk. Maar je moet wel verder kijken. Kan het wat je wilt? Ik denk dat zodra er een nieuw stadion staat NEC de invloed van de investeerders kan gaan afbouwen. Dat nu doen is onverantwoordelijk. Ik denk ook dat als het stadion niet van de grond komt, Van Schaik stopt. Als dat gebeurd zou ik NEC prullen gaan sparen, zijn veel waard over 50 jaar.
Je probleem is dat je iets denkt, en eigenlijk wel zeker weet, maar het fout hebt.

Juul
Berichten: 4661
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 14:00

Re: De investeerders

Bericht door Juul »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 11:50

Want we moeten ook de conclusie trekken: als dat stadion dossier niet snel opgelost wordt: dan is het idd RIP NEC. Deze situatie is levensgevaarlijk.

Levensgevaarlijk nog wel.
Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 11:50

Maar je moet wel verder kijken.
Goed idee. Laten we eens kijken naar bijvoorbeeld het moderne Parkstad Limburg Stadion. Er kunnen 20.000 man in, biedt ruimte aan maar liefst 2.500 business-seats en 24 skyboxen. Dat moet wel genoeg zijn zou je zeggen.

O ja... zonder de hulp van investeerders is Roda JC binnenkort voorgoed verdwenen uit het betaald voetbal. Maar dat geheel terzijde.

Zico
Berichten: 982
Lid geworden op: do 03 mar 2016, 15:59
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Zico »

Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 16:23
Zico schreef:
vr 24 mei 2019, 13:40
Polleke schreef:
vr 24 mei 2019, 13:13
Jouw stadionverklaring is aantoonbare onzin.
Laat maar zitten dan, als jij niet in ziet dat dit klopt zijn discussies niet meer mogelijk.
Ik schrijf toch....''tenzij je mij uitlegd hoe het kan dat bv een Willem II met een veel ouder stadion kan promoveren en weer een prima middenmoter in de eredivisie is''. Ik ben heel benieuwd naar jouw verklaring daarvan.

Ik zeg ook niet dat het stadion helemaal geen factor, maar het wordt door jou echt veel te groot gemaakt. Het is geen Vetkampstraat he...(al hebben zelfs die een veel beter seizoen gedraaid). De Goffert is nog geen 20 jaar oud.

Het probleem van NEC zit in het beleid, de beleidsmatige keuzes en het personeelsbeleid, want puur op financiën had NEC niet twee keer hoeven degraderen en ook niet nu een derde jaar KKD te spelen.
Jij kijkt naar een stadion als gebouw, niet hoe het neergezet is. De Goffert is neergezet met een relatief goedkoop budget. In een tijd 20 jaar geleden en erna zijn feitelijk amper aanpassingen geweest. NEC heeft ook een relatief duur huurcontract met de gemeente en moet opdraaien voor het onderhoud. Na 20 jaar is dat, zelfs als je niet kijkt naar de gebrekkige faciliteiten een probleem. Het stadion van Willem II is groter, ze hebben een andere huurconstructie.

Maar ik zal wel onzin lullen. Daarom mikt Van Schaik hier zo op, en zijn voorganger. Jij wilt een gezond NEC, dan is het stadion de basis waar je mee moet starten.
Niet zozeer puur onzin. Ik begrijp heus wel dat je op een andere plek of met een aangepast bestemmingsplan wat extra inkomsten uit je stadion kan generen. De grote denkfout die jij maakt is de ellende van de laatste jaren te wijten aan het stadion. Daarin sla je de plank echt volledig mis.

Alles draait om geld zeg je, maar nogmaals we hebben al twee jaar een van de duurste selecties van de KKD. Er was financieel ( hoe kwetsbaar de situatie ook is) geen reden voor 2 degradaties en 3 jaar KKD. De oorzaken liggen ergens anders, maar dat kwartje wil maar niet vallen bij jou. Ik acht de kans zeer groot dat met een nieuw stadion en een wat hogere begroting, de problemen zullen aanhouden. Dat komt omdat er teveel mensen zijn met macht/ invloed maar zonder verantwoordelijkheid. Precies wat we de laatste jaren gezien hebben, er wordt veel geld ingepompt maar het leidt tot niets. Dus hoe kan dan.nog meer geld de oplossing zijn.

Overigens heeft NEC helemaal niet zo'n duur huurcontract, Willem II betaalt 1 miljoen aan de gemeente Tilburg , wij 550.000 dan is er nog wel wat ruimte voor onderhoudskosten lijkt me.

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 38249
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 17:14
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door mschr »

Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 12:37
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:17
NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.
Hoe plaats je het aantrekken dankzij de investeerders van Joey vd Berg in jouw verhaal? Een speler van dik in de dertig die no way met winst doorverkocht zal worden, maar gehaald is vanwege zijn routine en de beoogde rol als aanjager/bepalende middenvelder.
Dat de investeerders een grote naam ook sexy vinden. Een Matusiwa betalen zullen ze nooit doen. Terwijl zo’n niet-sexy middenvelder NEC daadwerkelijk beter zou maken.

Juul
Berichten: 4661
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 14:00

Re: De investeerders

Bericht door Juul »

mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 18:27
Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 12:37
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:17
NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.
Hoe plaats je het aantrekken dankzij de investeerders van Joey vd Berg in jouw verhaal? Een speler van dik in de dertig die no way met winst doorverkocht zal worden, maar gehaald is vanwege zijn routine en de beoogde rol als aanjager/bepalende middenvelder.
Dat de investeerders een grote naam ook sexy vinden. Een Matusiwa betalen zullen ze nooit doen. Terwijl zo’n niet-sexy middenvelder NEC daadwerkelijk beter zou maken.
Dus als de investeerders een speler betalen waar ze nooit aan zullen verdienen, maar dat doen in het belang van het hele team is het ook niet goed. Dat Joey zwaar tegenviel is dus niet de schuld van degene die hem gehaald heeft maar degene die hem betaald heeft.

Lijkt me een zeer dankbare taak...investeerder bij NEC.

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 38249
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 17:14
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door mschr »

Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 18:37
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 18:27
Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 12:37
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 12:17
NEC suggereert een speler en investeerders zeggen ja of nee. Probleem is dat investeerders bij hun beslissing niet kijken naar wat er nodig is voor een goed team. Ze kijken naar sexy voetballers. Voetballers die met winst doorverkocht kunnen worden.
Hoe plaats je het aantrekken dankzij de investeerders van Joey vd Berg in jouw verhaal? Een speler van dik in de dertig die no way met winst doorverkocht zal worden, maar gehaald is vanwege zijn routine en de beoogde rol als aanjager/bepalende middenvelder.
Dat de investeerders een grote naam ook sexy vinden. Een Matusiwa betalen zullen ze nooit doen. Terwijl zo’n niet-sexy middenvelder NEC daadwerkelijk beter zou maken.
Dus als de investeerders een speler betalen waar ze nooit aan zullen verdienen, maar dat doen in het belang van het hele team is het ook niet goed. Dat Joey zwaar tegenviel is dus niet de schuld van degene die hem gehaald heeft maar degene die hem betaald heeft.

Lijkt me een zeer dankbare taak...investeerder bij NEC.
Het is een luizenbaan. Je laat je uitgebreid toejuichen bij succes. Als het slecht gaat, geef je allerlei ongevraagd advies aan de trainer en gooi je de TD eruit en je hoeft nooit verantwoordelijkheid te nemen.

Juul
Berichten: 4661
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 14:00

Re: De investeerders

Bericht door Juul »

mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 18:58
Het is een luizenbaan. Je laat je uitgebreid toejuichen bij succes. Als het slecht gaat, geef je allerlei ongevraagd advies aan de trainer en gooi je de TD eruit en je hoeft nooit verantwoordelijkheid te nemen.
Ik had juist het idee dat het precies andersom was. Na het kampioenschap kan ik me niet herinneren dat de investeerders uitgebreid toegejuicht werden. Nu het al drie jaar slecht gaat lees ik hier dat de investeerders overal de schuld van zijn.
Ze moeten zich niet met technische zaken bemoeien, dat ben ik wel met je eens. Slechte scouting is veel eerder het probleem bij NEC.

Gebruikersavatar
mschr
Berichten: 38249
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 17:14
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door mschr »

Juul schreef:
vr 24 mei 2019, 19:44
mschr schreef:
vr 24 mei 2019, 18:58
Het is een luizenbaan. Je laat je uitgebreid toejuichen bij succes. Als het slecht gaat, geef je allerlei ongevraagd advies aan de trainer en gooi je de TD eruit en je hoeft nooit verantwoordelijkheid te nemen.
Ik had juist het idee dat het precies andersom was. Na het kampioenschap kan ik me niet herinneren dat de investeerders uitgebreid toegejuicht werden. Nu het al drie jaar slecht gaat lees ik hier dat de investeerders overal de schuld van zijn.
Ze moeten zich niet met technische zaken bemoeien, dat ben ik wel met je eens. Slechte scouting is veel eerder het probleem bij NEC.
Eh... ik zag ze alle vier op het podium staan op de Wedren. En ze deden daar allerlei loze beloftes.

We hebben prima scouts, maar geen geld om sterkhouders te halen. Daarom komen we met Okita, Darri, Bossaerts, Joey.

Gebruikersavatar
Mark Ariaans
Beheerder
Berichten: 20483
Lid geworden op: do 28 aug 2008, 21:52
Locatie: Sheffield
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Mark Ariaans »

:withstupid:

Investeerders stonden pontificaal vooraan op het podium re hossen, incluus Boekhoorn.

Juul
Berichten: 4661
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 14:00

Re: De investeerders

Bericht door Juul »

Mark Ariaans schreef:
vr 24 mei 2019, 20:46
:withstupid:

Investeerders stonden pontificaal vooraan op het podium re hossen, incluus Boekhoorn.
Ok, daar was ik niet bij, maar op dit forum zijn ze afgebrand. En nog steeds.

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 12467
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 11:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: De investeerders

Bericht door Curva »

Het zijn investeerders en geen witwassende Russische maffia zoals aan de overkant.
Investeerders bepalen nog altijd zelf waarin en hoeveel geld ze ergens in "investeren". De club biedt ze die mogelijkheid (of niet) en bepalen de voorwaarden. Dat je door wanbeleid afhankelijk bent van investeerders omdat je anders gelijk failliet bent en daardoor weinig in te melk te brokkelen hebt, is een ander verhaal.
Investeerders (de naam zegt het al) zijn geen supporters die blind donaties doen.

Nog even en onderstaande is ook onze laatste reddingsmiddel.
https://www.vi.nl/nieuws/help-fortuna-w ... atsloterij

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pol en 11 gasten