Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Discussieer hier over de Supportersvereniging, HKN, Legio Noviomagum, in en om De Goffert etc.

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 33421
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door bertje »

Gijscoman schreef:
zo 31 mar 2024, 14:26
Heseveld schreef:
zo 31 mar 2024, 00:04
Duitsland is toch een totaal ander achterland? Heeft niks met Nijmegen te maken. Dat is echt flauwekul. Wel denk ik dat je 3.000 supporters meer kwijt zou kunnen (structureel), mits de prestaties goed blijven. Laten we a.u.b. geen glasbak worden.
Kleve enzo zijn best op Nederland gericht. En juist in dat grensgebied zit ook wel meer potentieel. Uiteindelijk zijn de Ruhr-clubs ook weer niet zo dichtbij daar. NEC kan dus echt wel daar hengelen.
Vroeger spraken ze aan de andere kant van de grens trouwens ook Nederlands. Verder waren delen daarvan ook vroeger Gelders. Vanuit de Groot-Gelderse gedachte zou het dus ook juist zijn.

Afbeelding
Haha het Gelders volksleger, heerlijk! :hail:
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.

Gebruikersavatar
pjottr
Berichten: 16061
Lid geworden op: vr 08 jun 2007, 08:53
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door pjottr »

En onderussen zijn we alweer maanden verder en is er slechts oorverdovende stilte.
Zorgwekkend :redface:

FC Hilversum
Berichten: 2308
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door FC Hilversum »

pjottr schreef:
do 04 apr 2024, 07:47
En onderussen zijn we alweer maanden verder en is er slechts oorverdovende stilte.
Zorgwekkend :redface:
Nee hoor ambtenaren en speciaal die in nijmegen werken amper.

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 12745
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 11:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Curva »

FC Hilversum schreef:
do 04 apr 2024, 08:15
pjottr schreef:
do 04 apr 2024, 07:47
En onderussen zijn we alweer maanden verder en is er slechts oorverdovende stilte.
Zorgwekkend :redface:
Nee hoor ambtenaren en speciaal die in nijmegen werken amper.
Ligt de bal niet gewoon bij de club? Het standpunt van de gemeente is toch duidelijk: geen woningbouw in de goffert. Dat het stadion vervolgens moeilijk exploitabel is zonder woningbouw is dan het probleem van NEC?
Had het ook liever anders gezien maar volgens mij moet NEC met een voor iedere partij acceptabel plan komen.
Of wachten en gokken op nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in voorjaar 2026 en hopen dat die leiden tot een meerderheid in de raad die wel iets met NEC heeft en niet doordrenkt is van bepaalde ideeën die niet passen bij de plannen van NEC.

DRS
Berichten: 1726
Lid geworden op: do 22 jun 2017, 22:12
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door DRS »

Kom opeens een podcast tegen over het stadion.
Geen idee of die al eerder is gedeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=vom7OJQJZhs&t


Gebruikersavatar
jackkreta
Berichten: 16736
Lid geworden op: za 06 dec 2008, 00:30
Locatie: Ierapetra-Kreta
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door jackkreta »

Koen schreef:
wo 01 mei 2024, 15:56
Iemand het hele artikel?

https://www.vi.nl/pro/vi-stadiontest-ne ... sche-grond

Service & contact
Vacatures
Webshop
✈ VI TravelVI Stadiontest: NEC zit klem op historische grond
© Foto: Pro Shots/Peter van Gogh

VI Stadiontest: NEC zit klem op historische grond
14.30 uur,
Vandaag
Opslaan

Door Sander Janssen Sander Janssen
STADIONTEST
Wat is het meest sfeervolle voetbalstadion van de Eredivisie? Die vraag beantwoorden we dit seizoen aan de hand van onze Stadiontest.
Dit verhaal is afkomstig uit het VI-weekblad. Bekijk hier wat er nog meer in de laatste editie staat!
Bij een bezoek aan De Goffert is het aan te raden om via de Goffertweide je weg naar het onderkomen van NEC te vinden. Vooral in de avond levert dat een prachtig aanzicht op. Zo ook op zondagavond, als PEC Zwolle op bezoek komt in Nijmegen en de zon langzaam ondergaat.
De meeste supporters moeten niets hebben van een aftrap op zondag om acht uur, maar voor de liefhebbers levert het wel mooie beelden op van het stadion, dat al sinds de jaren dertig ligt verscholen tussen de bossen van het Nijmeegse stadspark. Waar je vanaf de ene kant van het stadion tussen de bomen door het stadion en de lichtmasten ziet, heb je vanaf de Goffertweide een prachtig uitzicht. In de avond wordt het hele park verlicht door de masten en zie je vanaf het grote grasveld de mensenmassa richting het stadion bewegen. Een deel parkeert de auto aan de Slotemaker de Bruïneweg; het merendeel van de mensen komt te voet of met de fiets.
Eenmaal dichter bij het stadion stuit je ook meer op geschiedenis. Zo is aan de buitenkant van het stadion de originele omvang van het oude Goffertstadion nog te zien. De tribunes van dat onderkomen lagen in een kuil, maar reikten ook tot een meter of drie boven de grond. Van het oude stadion is overigens weinig meer over. Alleen de Hazenkamppoort, de oude stadionklok en de poort van de oude jongensrang herinneren nog aan vervlogen tijden.
Aan de buitenkant van het stadion word je als bezoeker niet om je oren geslagen met het rood, zwart en groen van NEC. Voor het echte NEC-gevoel moeten we de trap af, richting de rondgang van het stadion waar vroeger de oude wieler- en sintelbaan lag. Achter de Gofferttribune staat al ruim acht jaar supportershome De Schup, waar veel fans voor de wedstrijd bijpraten en een drankje doen. Rond het onderkomen van de achterban van NEC, aan de achterkant van de tribune, heeft de club een speciale plek met kunstwerken van belangrijke oud-spelers van de club ingericht. Hier zijn beeltenissen van onder anderen Sije Visser, Frans Janssen en Ron de Groot te zien.
Ook is in het stadion door de jaren heen geprobeerd om het grauwe, grijze beton van de nieuwe Goffert zo veel mogelijk te bedekken met graffiti. Zo is de bovenkant van de Gofferttribune en de gracht aan die zijde op die manier verfraaid. Het geeft het stadion een eigen identiteit.
Toch valt niet te ontkennen dat het Goffertstadion aan een grondige renovatie toe is. NEC is al jarenlang bezig om het stadion te kopen van de gemeente Nijmegen en vervolgens op te knappen en uit te breiden. Dat is om meerdere redenen hard nodig. De club kan alleen groeien en op eigen benen staan – zonder de hulp van miljardair Marcel Boekhoorn – als het stadion gemoderniseerd wordt. NEC presteert uitstekend, haalde de bekerfinale en doet mee om de Europese plekken. Duizenden mensen staan op de wachtlijst voor een seizoenkaart en iedere thuiswedstrijd puilt De Goffert uit. Het liefst zou NEC nu al willen profiteren van dat succes, maar voorlopig zit de club letterlijk en figuurlijk klem.
De afgelopen jaren schoof NEC verschillende onderhoudsklussen voor zich uit, in de hoop dat er snel witte rook zou volgen over de aankoop en uitbreiding van het stadion. Inmiddels heeft de club die gedachte losgelaten. Na de promotie in 2021 pakte NEC onder andere de kleedkamers en het spelershome aan. De stoeltjes in het stadion, die door de jaren heen hun kleur waren verloren, kregen een schoonmaakbeurt. Komende zomer worden de stoelen zelfs helemaal vervangen, wat de uitstraling van het stadion alleen maar ten goede zal komen. Voor NEC is het te hopen dat de tribunes op de lange termijn doorgetrokken kunnen worden tot het veld, om zo afscheid te nemen van de gracht, en de beleving in het stadion te vergroten. Want van buiten is De Goffert prachtig, maar van binnen is het geen stadion dat op je netvlies blijft staan.
De sfeer vergoedt wat dat betreft veel. Helemaal eerlijk is het niet, want we bezoeken NEC in de week voor de bekerfinale tegen Feyenoord. Richting de clash in De Kuip vieren de supporters van de Nijmegenaren al feest en daar kan zelfs een teleurstellende 2-2 tegen PEC niets aan veranderen. Wel is het zo dat er de afgelopen tien jaar veel veranderde aan de sfeer bij NEC. Aanvoerder Bram Nuytinck liet dit seizoen al verschillende keren weten dat hij het verschil met zijn eerste periode in Nijmegen gigantisch vindt. Sfeervak 080, met de fanatieke supporters van NEC, zweept regelmatig het hele stadion op om mee te zingen. Dat gebeurt steeds massaler. Wel is het jammer dat de sfeermakers in een hoek van het stadion zijn geplaatst. Wellicht is een vak met safe standing achter het doel een idee voor de toekomstige verbouwing van het stadion.
Op andere vlakken is merkbaar dat De Goffert wel een opknapbeurt kan gebruiken. De stoelen – verkleurd en niet bepaald comfortabel – worden dus vervangen. Het zicht vanaf die stoelen is prima, ook vanuit het uitvak, waar de aanwand aan de voorzijde een aantal jaar geleden werd verwijderd. Supporters van bezoekende teams hebben dus vrij zicht op het veld. Qua faciliteiten is het voorlopig behelpen voor NEC. Zo zijn er te weinig toiletten en staan er ondanks maatregelen van de club nog regelmatig lange rijen bij de horecapunten. Een ramp is allemaal niet, maar de noodzaak om te verbouwen is al jaren groot in Nijmegen. Supporters van de club hebben wel gelijk: NEC hoort in De Goffert, de historische grond met een unieke omgeving voor een voetbalstadion.
Bezocht op: 14 april 2024, NEC-PEC Zwolle 2-2

Stadiongebied: 8,0
Aankleding stadion: 7,0
Bouw stadion: 7,0
Sfeer: 7,5
Supportersvriendelijkheid: 7,0

EINDCIJFER: 7,3
TUSSENSTAND
PSV 8,3
Go Ahead Eagles 8,2
FC Twente 7,7
Feyenoord 7,4
SC Heerenveen 7,3
Ajax 7,3
NEC 7,3
Sparta Rotterdam 7,2
FC Utrecht 7,2
Heracles Almelo 7,1
AZ 7,0
RKC Waalwijk 6,9
FC Volendam 6,6
Excelsior 6,3
Fortuna Sittard 6,1
Almere City 5,8
Vitesse 5,7
Uitleg

Ten opzichte van eerdere edities van VI’s Stadiontest bekijken we de stadions deze keer door een iets andere bril, met nadruk op elementen die verbonden zijn aan sfeer en beleving. Wat ook anders is dan voorgaande keren is dat we alle stadions niet in één VI beoordelen, maar dat we in elke aflevering één stadion eruit lichten. Elk Eredivisie-stadion wordt de komende maanden tijdens een reguliere thuiswedstrijd bezocht. Derby’s en topwedstrijden zijn dus uitgesloten van de test.

We beoordelen elk stadion op vijf elementen. Onder het kopje stadiongebied wegen we of de omgeving van het stadion voetbal ademt, of staat het stadion juist in een sfeerloze leegte? Ook beoordelen we de bereikbaarheid van het stadion, via auto dan wel ov.

Het tweede beoordelingscriterium is de aankleding van het stadion: in hoeverre komen de identiteit en de geschiedenis van een club tot leven? Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van muurschilderingen, beelden van clubiconen en verwijzingen naar mijlpalen uit de clubgeschiedenis.

Criterium drie is de bouw van het stadion. Voetbalt de club in een dertien in een dozijn-onderkomen, of heeft een stadion juist een constructie/uitstraling die de beleving versterkt?

Het vierde beoordelingscriterium, sfeer, spreekt voor zich.

Het vijfde criterium is supportersvriendelijkheid. Zou je overal met een gerust hart met je kind kunnen zitten? Kunnen uitsupporters de wedstrijd goed volgen? Schieten de horecavoorzieningen er positief dan wel negatief uit?

De vijf deelcijfers resulteren in een gemiddelde. Aan het einde van het seizoen wordt het klassement opgemaakt en krijgt de winnende club een trofee.
Eindstand laatste VI’s Stadiontest
1. PSV
2. FC Twente
3. Heracles Almelo
4. Vitesse
5. AZ
6. SC Heerenveen
7. Go Ahead Eagles
8. Ajax
9. FC Utrecht
10. Willem II
11. Sparta Rotterdam
12. Feyenoord
13. FC Groningen
14. PEC Zwolle
15. SC Cambuur
16. RKC Waalwijk
17. NEC
18. Fortuna Sittard
Ierapetra, de meest zuidelijke stad van Europa.

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 10459
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door E.B »

Prima stuk. Spijker op zijn kop.

Gebruikersavatar
Pol
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 05 sep 2007, 18:02
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Pol »

E.B schreef:
wo 01 mei 2024, 17:15
Prima stuk. Spijker op zijn kop.
Ik kan die lange rijen bij de horeca niet plaatsen. Daar heb ik op vak G nooit last van.

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 10459
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door E.B »

Pol schreef:
wo 01 mei 2024, 18:42
E.B schreef:
wo 01 mei 2024, 17:15
Prima stuk. Spijker op zijn kop.
Ik kan die lange rijen bij de horeca niet plaatsen. Daar heb ik op vak G nooit last van.
Voor de wedstrijd of de rust zal dit zijn. Tijdens is het rustig. Maar verder snijdt alles wat hij zegt hout.

En leuk nieuwe stoeltjes, maar ik mag toch hopen dat er keer een doorbraak komt wat betreft het dossier.

Janssen
Berichten: 3211
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 22:52
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Janssen »

Wederom dank voor het delen Jack. Mooi stukske.

DRS
Berichten: 1726
Lid geworden op: do 22 jun 2017, 22:12
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door DRS »

Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.

Janssen
Berichten: 3211
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 22:52
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Janssen »

DRS schreef:
wo 01 mei 2024, 19:45
Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.
Daar waren ze toch al 10 jaar geleden mee bezig maar kregen de groenen niet mee....

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9969
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Polleke »

Het stuk zegt alles wat we al weten: schitterende ligging, saai stadion qua ontwerp, slecht naar de huidige standaarden etc.

We zijn inmiddels al weer heel wat maandjes verder en er is 0% nieuws over dit cruciale dossier.

DRS
Berichten: 1726
Lid geworden op: do 22 jun 2017, 22:12
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door DRS »

Janssen schreef:
wo 01 mei 2024, 22:30
DRS schreef:
wo 01 mei 2024, 19:45
Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.
Daar waren ze toch al 10 jaar geleden mee bezig maar kregen de groenen niet mee....
Ja dat is immidels al 10 jaar oud, ging mij er meer om dat je met relatief weinig geld ook iets moois kan bouwen.

Janssen
Berichten: 3211
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 22:52
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Janssen »

DRS schreef:
do 02 mei 2024, 06:32
Janssen schreef:
wo 01 mei 2024, 22:30
DRS schreef:
wo 01 mei 2024, 19:45
Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.
Daar waren ze toch al 10 jaar geleden mee bezig maar kregen de groenen niet mee....
Ja dat is immidels al 10 jaar oud, ging mij er meer om dat je met relatief weinig geld ook iets moois kan bouwen.
Nee dat kun je dus niet want wij mogen er geen ring op pleuren helaas.....

DRS
Berichten: 1726
Lid geworden op: do 22 jun 2017, 22:12
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door DRS »

Janssen schreef:
do 02 mei 2024, 21:06
DRS schreef:
do 02 mei 2024, 06:32
Janssen schreef:
wo 01 mei 2024, 22:30
DRS schreef:
wo 01 mei 2024, 19:45
Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.
Daar waren ze toch al 10 jaar geleden mee bezig maar kregen de groenen niet mee....
Ja dat is immidels al 10 jaar oud, ging mij er meer om dat je met relatief weinig geld ook iets moois kan bouwen.
Nee dat kun je dus niet want wij mogen er geen ring op pleuren helaas.....
Ook geen kleintje? Het rkc stadion erbovenop lijkt me wel mooi :biggrin:

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9969
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Polleke »

DRS schreef:
do 02 mei 2024, 21:15
Janssen schreef:
do 02 mei 2024, 21:06
DRS schreef:
do 02 mei 2024, 06:32
Janssen schreef:
wo 01 mei 2024, 22:30
DRS schreef:
wo 01 mei 2024, 19:45
Dat stadion van Heracles of de verbouwing ervan geen idee precies, dat kosten 30mil. Vind zon kleine ring erop ook wel mooi.
Daar waren ze toch al 10 jaar geleden mee bezig maar kregen de groenen niet mee....
Ja dat is immidels al 10 jaar oud, ging mij er meer om dat je met relatief weinig geld ook iets moois kan bouwen.
Nee dat kun je dus niet want wij mogen er geen ring op pleuren helaas.....
Ook geen kleintje? Het rkc stadion erbovenop lijkt me wel mooi :biggrin:
Nope.... wij zitten volledig klem in dat bestemmingsplan. Al heb ik het idee dat als we morgen met een plan komen binnen die grenzen, de gemeente meteen 'ja' zal zeggen. NEC wil alleen meer, omdat het dat pas echt rendabel wordt. En dan kom je weer in die shit bestemmingsplannen terecht.

Haast is echter zo geboden in dit dossier.

Gebruikersavatar
T.I.G.O.
Berichten: 4863
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 12:57
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door T.I.G.O. »

We zullen ergens anders een bloedkuul moeten graven als het zo doorgaat……..

FC Hilversum
Berichten: 2308
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door FC Hilversum »

T.I.G.O. schreef:
vr 03 mei 2024, 01:08
We zullen ergens anders een bloedkuul moeten graven als het zo doorgaat……..
Er ia alleen nergens plek en we hebben nog een huurcontract voor jaren volgens mij

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 10459
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door E.B »

FC Hilversum schreef:
vr 03 mei 2024, 07:44
T.I.G.O. schreef:
vr 03 mei 2024, 01:08
We zullen ergens anders een bloedkuul moeten graven als het zo doorgaat……..
Er ia alleen nergens plek en we hebben nog een huurcontract voor jaren volgens mij
Waar de Hornbach nu staat was een mooie plek geweest.

VakkieM81!
Berichten: 235
Lid geworden op: zo 14 feb 2021, 08:19
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door VakkieM81! »

E.B schreef:
vr 03 mei 2024, 07:48
FC Hilversum schreef:
vr 03 mei 2024, 07:44
T.I.G.O. schreef:
vr 03 mei 2024, 01:08
We zullen ergens anders een bloedkuul moeten graven als het zo doorgaat……..
Er ia alleen nergens plek en we hebben nog een huurcontract voor jaren volgens mij
Waar de Hornbach nu staat was een mooie plek geweest.
Ideaal, zou ik lopend kunnen gaan. Maar denk dat over de brug niet wenselijk is voor de meeste supporters.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9969
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Polleke »

VakkieM81! schreef:
vr 03 mei 2024, 08:44
E.B schreef:
vr 03 mei 2024, 07:48
FC Hilversum schreef:
vr 03 mei 2024, 07:44
T.I.G.O. schreef:
vr 03 mei 2024, 01:08
We zullen ergens anders een bloedkuul moeten graven als het zo doorgaat……..
Er ia alleen nergens plek en we hebben nog een huurcontract voor jaren volgens mij
Waar de Hornbach nu staat was een mooie plek geweest.
Ideaal, zou ik lopend kunnen gaan. Maar denk dat over de brug niet wenselijk is voor de meeste supporters.
Naast SV Orion nog een prima plekje

Gebruikersavatar
Super-Simr
Berichten: 3743
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 09:43
Contacteer:

Re: Het stadion (+ uitbreidingsplannen, deel 2)

Bericht door Super-Simr »

Dit duurt toch veel te lang? Is die (onafhankelijke) waardebepaling nog altijd niet gedaan?
Nijmegen, Nijmegen, altijd zon en nooit eens regen!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten