Uit supporters

Discussieer hier over de Supportersvereniging, HKN, Legio Noviomagum, in en om De Goffert etc.

Wat kan jou motiveren vaker een uitwedstrijd te bezoeken.

Goedkopere tickets.
52
39%
Afschaffen verplichte combi.
77
57%
Beter vervoer met bus.
5
4%
 
Totaal aantal stemmen: 134

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 8931
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door E.B »

Johnny schreef:
za 27 jan 2024, 13:11
Balkenshirt schreef:
za 27 jan 2024, 11:59
Ik bezoek sinds 1996 alle wedstrijden van NEC. Bovenstaande genuil heeft volgens mij vooral te maken met dat 'we' ouwe lullen worden.

Ik denk even terug aan uitwedstrijden vroeger, dat was soms verschrikkelijk. Bullshit over respect, er was helemaal geen respect. HKN ging af en toe met een flinke groep mee (als er iets te rellen viel) en die wedstrijden stond je onder hoogspanning.

PSV-uit na de vuurwerkramp in Enschede bijvoorbeeld. Stonden we nog naast 'Oost' en kwam er tijdens de minuut stilte alleen maar gejoel en ellende uit ons vak. Kansloos en compleet voor schut in heel het land.

Doe mij dan maar een vlaggetje die af en toe voor m'n neus wappert 👍
:withstupid: precies, het is nu veel beter, veel meer positiviteit.
Niemand klaagt over de positiviteit of disrespect naar de tegenstander. Het gaat om het rekening houden met elkaar. Je bent niet alleen in dat vak. Dat gedrag naar elkaar staat helemaal los van bovenstaand verhaal. Ga elkaar lekker onder gooien met bier, ga voor elkaars neus staan. That's it. Daar hoeven anderen geen last van te hebben.

Johnny
Berichten: 1649
Lid geworden op: zo 12 sep 2021, 20:49
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Johnny »

Goeie zaak dat de rechter ingrijpt en een stadionverbod in lijn wil zien met de overtreding ipv de absurde straffen van de KNVB.
Wel een opmerking aan onze eigen NEC supporters, dat "K*nker go ahead" had niet gehoeven afgelopen zondag, is nergens voor nodig. Laten wij ons daar niet mee bezighouden, je kwetst er mensen mee en je steunt N.E.C. er niet mee. Laten wij ons team positief aanmoedigen zoals we 99% van de tijd doen (met dank aan de nieuwe capo :tu: ).


Supporter krijgt stadionverbod van tien jaar, maar rechter tikt KNVB op de vingers

Rechters hebben de afgelopen anderhalf jaar al vier keer een door de KNVB opgelegd stadionverbod (deels) geschorst. Ze vinden de procedure onzorgvuldig en de straffen te zwaar. De laatste die succes had, is een PSV-fan met een stadionverbod van tien jaar: de rechter maakte er begin deze maand anderhalf van. ,,Een straf is terecht, maar tien jaar is buiten alle proporties”, zegt de supporter, die al 35 jaar zonder problemen kind aan huis is bij de Eindhovense club.

Ariën Prins 30-01-24, 03:00 Laatste update: 07:22

Wie zich misdraagt in of rond een voetbalstadion, kan van de KNVB een landelijk stadionverbod krijgen. In het seizoen 2022/2023 gebeurde dat 981 keer. Het komt zelden voor dat een supporter de rechter inschakelt. De procedure kost duizenden euro’s en als de zaak is afgehandeld, zit de straf er vaak al grotendeels op. Maar áls een zaak wordt aangespannen, is de kans op succes groot: in vrijwel alle gevallen zijn rechters uiterst kritisch op de KNVB.

Het was oerdom om kutjoden en andere nare dingen te roepen na de bekerfinale van PSV tegen Ajax in de Kuip in Rotterdam, 30 april vorig jaar. De wedstrijd eindigt in 1-1, de spanning is om te snijden en pas na strafschoppen gaat PSV er met de beker vandoor. Het is feest bij de Eindhovense fans. Op weg naar de auto wordt gezongen en geschreeuwd en als vanzelf zijn er dan de spreekkoren waarin Ajacieden ‘joden’ worden genoemd. ,,Met jodenhaat heeft dat niks te maken, iedereen in de voetbalwereld weet dat’’, zegt de PSV-supporter, die anoniem wil blijven, maar van wie de naam bij de redactie bekend is. ,,Bij geen enkele club speelt antisemitisme een rol. Maar dat neemt niet weg: zulke dingen moeten we niet roepen, klaar. Daar heb ik spijt van.’’
Agenten in burger lopen met de groep op en houden de Eindhovenaar aan voor groepsbelediging. ,,Ik werd op de grond gegooid, tiewraps om de handen, alles erop en eraan’’, vertelt hij. Het Openbaar Ministerie legt hem een strafbeschikking (boete) van 500 euro op. ,,Terecht. Ik had die dingen niet moeten roepen.’’ Maar vele maanden later, op 24 oktober, volgt nóg een onaangename verrassing. Per aangetekende brief meldt de KNVB dat per direct een landelijk stadionverbod is opgelegd voor tien jaar en dat een boete van 450 euro moet worden betaald. Het OM geeft alle veroordelingen door aan de KNVB, zo blijkt.

,,Ik heb twee all inclusive seizoenkaarten op mijn naam’’, vertelt de supporter thuis aan de eettafel in Eindhoven. ,,Die kosten bijna 1000 euro per stuk. Ze werden meteen geblokkeerd. Een vriend van mij was daarmee ook gedupeerd, want we gaan altijd samen. Een verbod van anderhalf jaar had ik ook veel gevonden, maar daar had ik mee kunnen leven. Maar tien jaar? Daarmee sluit je iemand uit, echt. Is dat de bedoeling? Ik kom al van jongs af aan bij PSV, ken er heel veel mensen. Welk probleem los je hiermee op?’’

De KNVB erkent dat de straf fors is, maar wil een signaal afgeven. Na corona nam de onrust in de stadions toe. Bekers op het veld, aanstekers, vuurwerk en later ook supporters, antisemitische en racistische spreekkoren: de voetbalbond wil er korte metten mee maken. ,,Om discriminerende uitingen in het stadion tegen te gaan, zijn de straffen daarvoor onlangs verdubbeld (van vijf naar tien jaar, red). Vandaar dat deze straf er bovenuit steekt’’, legt woordvoerder Jaap Paulsen uit.
Supporters die het niet eens zijn met hun straf, kunnen binnen twee weken in beroep bij de Commissie Stadionverboden. Vorig seizoen gebeurde dat 266 keer, dat is in meer dan een kwart van de gevallen. In slechts een handvol zaken ging de commissie overstag. De volgende stap is een gang naar de rechter.

De commissie kijkt of de richtlijnen goed zijn toegepast. Daar houdt het volgens critici - en rechters - vaak mee op. Jurist Just van den Brekel studeerde af op de procedure rond stadionverboden en de beoordeling door de Commissie Stadionverboden. In een artikel dat hij onder anderen schreef met hoogleraar mediation Sven Zebel trekken de onderzoekers de conclusie dat de bezwaarprocedure ‘als zeer onrechtvaardig’ wordt ervaren. ,,Veel supporters die bezwaar aantekenen hebben niet het gevoel dat ze eerlijk behandeld worden. Sterker, zelfs de enkeling die wel gelijk krijgt, houdt het gevoel dat het proces niet eerlijk is.’’
Van den Brekel begeleidt supporters die naar de commissie stappen. Inmiddels heeft hij honderd zaken gedaan. Drie, vier A4-tjes schrijft hij per geval vol, maar slechts zelden vindt hij gehoor bij de commissie. ,,De KNVB zou meer oog moeten hebben voor de persoonlijke omstandigheden. Vaak gaat het om jonge jongens, first offenders. Dit zijn niet de zware jongens waarover je in de media leest. Want die gaan echt niet in beroep.’’

Een ander kritiekpunt, ook van rechters, is dat de commissie geen zittingen heeft waar supporters hun zaak kunnen bepleiten. Sterker: de commissie opereert anoniem. Niemand weet wie de leden zijn en wat hun expertise is. Dat is volgens de KNVB om veiligheidsredenen. Het enige dat de bond wil zeggen is dat het gaat om een (oud)rechter, een (oud)politiefunctionaris en een veiligheidsexpert. ,,De kant van de supporters is niet vertegenwoordigd in de commissie’’, zegt Van den Brekel.

De PSV-supporter gaat ook in beroep bij de Commissie Stadionverboden. ,,Ik kreeg een algemene afwijzing, geen inhoudelijk antwoord. Op mijn argumenten dat het een heel zware straf is, dat het een soort gebiedsverbod is voor tien jaar en dat het niet te vergelijken is met andere straffen in Nederland werd niet gereageerd. Ook persoonlijke omstandigheden werden niet bekeken.’’

,,De uitspraak had ook door ChatGPT geschreven kunnen zijn’’, zegt advocaat Marc Houben. Hij heeft zich gespecialiseerd in de stadionverboden en won drie zaken tegen de KNVB. Meer zaken zijn er ook nauwelijks, omdat veel supporters het erbij laten zitten. ,,Ik krijg heel veel vragen over het stadionverbod, maar voor veel supporters is een procedure te kostbaar en tijdrovend.’’
De PSV-fan zet door en stapt naar de rechter. ,,Ik zit niet te wachten op een hetze tegen de KNVB, laat dat helder zijn. Ik wil graag met ze in gesprek. Maar mijn bezwaar is dat de straf niet in verhouding staat tot wat ik heb gedaan én dat de KNVB in de bezwaarprocedure geen oog heeft voor de individuele omstandigheden.’’

De rechter is niet mild in zijn oordeel over het stadionverbod. Hij stelt dat de commissie geen aandacht heeft geschonken aan de ernst van de gedraging, de omstandigheden en de belangen van de supporter. De rechter begrijpt dat de samenleving en de overheid verwachten dat de KNVB streng optreedt tegen misstanden rondom het voetbal, maar vindt dat daarbij de belangen van de individuele supporter ook moeten meewegen. ‘Daar heeft hij recht op’.

Als je iemand mishandelt of brand sticht, krijg je 36 maanden, bij groepsbele­di­ging tien jaar
In alle uitspraken zijn rechters kritisch op de willekeurig ogende strafmaten. Houben: ,,Daar is geen logica in te ontdekken. Als je iemand mishandelt of brand sticht, krijg je 36 maanden, bij groepsbelediging tien jaar.’’
De KNVB zegt dat er wel degelijk ruimte is voor individuele beoordeling door de Commissie Stadionverboden. Ook zijn er na kritiek kleine aanpassingen gedaan in de procedure. Zo wordt in de brief gemeld welke uitstel eventueel mogelijk is en dat bezwaarmakers hun dossier kunnen inzien. Het door juristen zo vurig gewenste uitsprakenregister, waarin alle beslissingen van de Commissie Stadionverboden zijn opgenomen, is er nog niet. De KNVB bekijkt wel de mogelijkheden.

Dat de rechter de straffen te hoog vindt en ingrijpt, vindt de KNVB vervelend, maar er is ook een ander belang: ,,Zo’n tien miljoen Nederlanders genieten van het betaald voetbal. Een kleine groep nep-supporters verpest dat soms, maar dat laten we niet gebeuren’’, stelt woordvoerder Paulsen. ,,Zij komen er niet mee weg: de pakkans is verhoogd en de straffen ook. Dat de rechter onze straffen soms te hoog vindt, geeft aan dat het voetbal zelf zeker geen halve maatregelen neemt. We kunnen het hebben over regels en kaders, maar voor ons staat het doel voorop: opkomen voor iedereen die graag naar het stadion gaat.’’

De PSV-supporter kan niet wachten tot het april is. Dan mag hij weer naar zijn geliefde club. In de regels staat dat een supporter als een derde van het stadionverbod erop zit, met de club kan overleggen over een alternatieve straf voor de resterende tijd. ,,Als de club welwillend is, kun je dit soort afspraken maken. Voor de club is het ook van belang om in gesprek te blijven met de fans.’’ PSV staat in dit geval open voor zo’n straf. Vermoedelijk gaat de supporter jonge fans voorlichten over wat hem is overkomen, in de hoop anderen ervoor te behoeden. ,,Dan levert het toch nog iets goeds op.’’
Datum uitspraak: 6 oktober 2022

Zaak: Supporter blijft tijdens Ajax-RKC te lang op de trap staan en wordt daar door een steward op aangesproken. Daarna zou een baldadige sfeer zijn ontstaan.
Straf: stadionverbod 30 maanden, boete 450 euro.
Oordeel rechter: Geen eerlijk proces bij Commissie Stadionverboden, straf onevenredig hoog, stadionverbod geschorst in afwachting van eventuele bodemprocedure (die er niet kwam).
Datum uitspraak: 9 februari 2023

Zaak: Minderjarige jongen klimt tijdens de rust van de wedstrijd Ajax-Rangers FC over een hekje om in naburig vak met vrienden te praten. Steward spreekt de jongen aan en sommeert hem stadion te verlaten, hij geeft daar meteen gehoor aan.
Straf: stadionverbod 18 maanden, boete 250 euro
Oordeel rechter: Straf onevenredig hoog, hoogte straf onvoldoende gemotiveerd, commissie reageerde niet, stadionverbod geschorst.
Datum uitspraak: 31 juli 2023

Zaak: Steward van Ajax wordt na de bekerfinale Ajax-PSV in 2022 geslagen bij een van de twee bussen die Ajax-supporters vervoert. Vier dagen later wordt tijdens een medewerkersbijeenkomst van stewards uit honderd pasfoto’s de dader aangewezen, maar getuigenverklaringen zijn tegenstrijdig.
Straf: stadionverbod 18 maanden, 450 euro boete
Oordeel rechter: Alleen vermoeden onvoldoende voor stadionverbod, commissie deed te weinig onderzoek, stadionverbod geschorst in afwachting van eventuele bodemprocedure (die er niet kwam).
Datum uitspraak: 5 januari 2024

Zaak: PSV fan maakt zich na afloop van bekerfinale PSV-Ajax schuldig aan groepsbelediging. Boete van 500 euro van OM.
Straf: Stadionverbod 120 maanden, 450 euro boete
Oordeel rechter: Straf disproportioneel, supporter niet gehoord door commissie, straf onvoldoende gemotiveerd, beperking stadionverbod tot 18 maanden.
De KNVB beraadt zich in deze zaak nog op een bodemprocedure.

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 8931
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door E.B »

Het werkt dus net als de VAR, pure willekeur :biggrin:
Als ik dan lees over dat menneke dat even zijn vrienden opzoekt, instructies gewoon opvolgt en dan toch een stadionverbod krijgt. Waar zijn we dan mee bezig om zogenaamd de veiligheid te vergroten in het stadion :crazy:

Maar even over de "kutjoden".. Krijg je ook een stadionverbod en word je opgepakt als je andersom "kutboeren" roept naar PSV-supporters? Ik vind het gescheld (zoals Kanker Eagles afgelopen zondag) ook onzinnig en weinig toevoegen. Maar ik snap niet dat meteen de label antisemitisme gehangen moet worden aan de uitspraak "kutjoden" richting Ajax-supporters die zich deze geuzennaam hebben aangemeten. Dan pak ook supporters op die "kutboeren" of "kankernekkers" etc. etc. roepen. Zingen/schelden met homo kan ook gewoon, terwijl je daar net zo goed een groep mee beledigt. Gelijke monniken, gelijke kappen zou je dan zeggen.

P.
Berichten: 1625
Lid geworden op: di 11 feb 2014, 16:53
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door P. »

E.B schreef:
di 30 jan 2024, 09:03
Het werkt dus net als de VAR, pure willekeur :biggrin:
Als ik dan lees over dat menneke dat even zijn vrienden opzoekt, instructies gewoon opvolgt en dan toch een stadionverbod krijgt. Waar zijn we dan mee bezig om zogenaamd de veiligheid te vergroten in het stadion :crazy:

Maar even over de "kutjoden".. Krijg je ook een stadionverbod en word je opgepakt als je andersom "kutboeren" roept naar PSV-supporters? Ik vind het gescheld (zoals Kanker Eagles afgelopen zondag) ook onzinnig en weinig toevoegen. Maar ik snap niet dat meteen de label antisemitisme gehangen moet worden aan de uitspraak "kutjoden" richting Ajax-supporters die zich deze geuzennaam hebben aangemeten. Dan pak ook supporters op die "kutboeren" of "kankernekkers" etc. etc. roepen. Zingen/schelden met homo kan ook gewoon, terwijl je daar net zo goed een groep mee beledigt. Gelijke monniken, gelijke kappen zou je dan zeggen.
Maar zo werkt het niet In de schimmige wereld van het politburo. Civiel slaagt het nooit, maar de drempel is vaak te hoog om naar de rechter te gaan (helaas).

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 32110
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door bertje »

Tsja, ik zie dit straks alleen maar aangegrepen worden om geen uitsupporters meer toe te staan eigenlijk..
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.

Gebruikersavatar
Bottendaal
Berichten: 14315
Lid geworden op: vr 31 aug 2012, 09:26
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Bottendaal »

En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 12380
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 11:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Curva »

Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.

FC Hilversum
Berichten: 2069
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door FC Hilversum »

Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53
Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!

P.
Berichten: 1625
Lid geworden op: di 11 feb 2014, 16:53
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door P. »

FC Hilversum schreef:
di 30 jan 2024, 20:09
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53
Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!
Eens. En nooit problemen met kaarten :biggrin:
Wat anders.....gerucht gaat dat pliesie moeilijk doet voor wat betreft aanwezigheid ADO supporters.

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 12380
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 11:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Curva »

P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:25
FC Hilversum schreef:
di 30 jan 2024, 20:09
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53
Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!
Eens. En nooit problemen met kaarten :biggrin:
Wat anders.....gerucht gaat dat pliesie moeilijk doet voor wat betreft aanwezigheid ADO supporters.
ik zal ze niet missen

P.
Berichten: 1625
Lid geworden op: di 11 feb 2014, 16:53
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door P. »

Curva schreef:
di 30 jan 2024, 20:28
P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:25
FC Hilversum schreef:
di 30 jan 2024, 20:09
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53
Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!
Eens. En nooit problemen met kaarten :biggrin:
Wat anders.....gerucht gaat dat pliesie moeilijk doet voor wat betreft aanwezigheid ADO supporters.
ik zal ze niet missen
Maar wel weer een stapje richting totaal.verbod op uitsupporters.

WijchenNEC
Berichten: 2112
Lid geworden op: za 24 mar 2018, 10:39
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door WijchenNEC »

P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:47
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 20:28
P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:25
FC Hilversum schreef:
di 30 jan 2024, 20:09
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53
Bottendaal schreef:
di 30 jan 2024, 19:32
En dan te bedenken dat het allemaal al zo braaf is geworden tov de jaren 90 bv.
hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!
Eens. En nooit problemen met kaarten :biggrin:
Wat anders.....gerucht gaat dat pliesie moeilijk doet voor wat betreft aanwezigheid ADO supporters.
ik zal ze niet missen
Maar wel weer een stapje richting totaal.verbod op uitsupporters.
:withstupid: gewoon laten komen

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 9052
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Polleke »

WijchenNEC schreef:
di 30 jan 2024, 22:42
P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:47
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 20:28
P. schreef:
di 30 jan 2024, 20:25
FC Hilversum schreef:
di 30 jan 2024, 20:09
Curva schreef:
di 30 jan 2024, 19:53


hahaha, ja maar wat er in die jaren allemaal gebeurde daar lusten de honden geen brood van.
mooiste tijd ever!
Eens. En nooit problemen met kaarten :biggrin:
Wat anders.....gerucht gaat dat pliesie moeilijk doet voor wat betreft aanwezigheid ADO supporters.
ik zal ze niet missen
Maar wel weer een stapje richting totaal.verbod op uitsupporters.
:withstupid: gewoon laten komen
Ze moeten gewoon veel harder worden. Niet van die afgesloten uitvakken meer, gewoon een vak en accepteren dat op andere tribunes je soms door elkaar zit. En heb je wangedrag, dan krijg je een enorme boete en een stadionverbod van 10 jaar waarbij je je elke wedstrijd bij de politie mag melden.

Hebben ze in Engeland ook gedaan, en daar was het vroeger 10 keer erger. Wij zijn veel te soft hier.

Gebruikersavatar
harold
Berichten: 12189
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 18:31
Locatie: Druten
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door harold »

Dit jaar 800 man mee naar vitesse. Is nog steeds geen vol uitvak.

Johnny
Berichten: 1649
Lid geworden op: zo 12 sep 2021, 20:49
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Johnny »

harold schreef:
ma 12 feb 2024, 16:10
Dit jaar 800 man mee naar vitesse. Is nog steeds geen vol uitvak.
Helaas ja, bij ons was het wel een vol vak. 800 wel beter dan 400.
En volgend seizoen weer helemaal niets.

Gebruikersavatar
Nummer 11
Berichten: 4334
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 08:10
Locatie: Nijmegen-Noord
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Nummer 11 »

800 is voor risicoduels blijkbaar de max

Balkenshirt
Berichten: 55
Lid geworden op: vr 13 jan 2023, 17:57
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Balkenshirt »

harold schreef:
ma 12 feb 2024, 16:10
Dit jaar 800 man mee naar vitesse. Is nog steeds geen vol uitvak.
Laten we hopen dat dit de allerlaatste is, afscheid nemen met een knal!

Gebruikersavatar
Gerard Lopez
Berichten: 9528
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 23:45
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Gerard Lopez »

De gemeente Arnhem maakt op de eigen site bekend dat de fans van NEC welkom zijn. 'Omdat de eerdere twee derby's in Nijmegen zonder incidenten zijn verlopen en fans zich tijdens de wedstrijd, maar ook in zijn algemeenheid goed hebben gedragen'.

Nou, daar ben ik het toch niet mee eens. Er werd een plastic bekertje naar een Vitesse-speler gegooid in de Goffert waardoor de wedstrijd 10 minuten gestaakt werd en meerdere supporters zich onveilig voelden, waaronder ik. Dat was echt ver over de grens.
When Wilco talks, people listen!

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 8931
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door E.B »

Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.

Gebruikersavatar
Gerard Lopez
Berichten: 9528
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 23:45
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Gerard Lopez »

E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
When Wilco talks, people listen!

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 8931
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door E.B »

Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 18:51
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
Het gaat er om op hoeveel punten de nummer 16 er vanaf staat, 17e of 18e maakt niet uit. Als RKC nu 6 punten los staat kunnen ze gewoon op 15 punten los komen te staan. Vooral als Vitesse blijft verliezen en RKC het onderlinge duel binnenkort wint. De afstand naar de clubs daarboven is nog groter momenteel. Dus uitgesloten is dat scenario helemaal niet. In het coronajaar stond RKC na 26 speelrondes op 11 punten achter op de nummer 16.

Gebruikersavatar
Gerard Lopez
Berichten: 9528
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 23:45
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Gerard Lopez »

E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:04
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 18:51
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
Het gaat er om op hoeveel punten de nummer 16 er vanaf staat, 17e of 18e maakt niet uit. Als RKC nu 6 punten los staat kunnen ze gewoon op 15 punten los komen te staan. Vooral als Vitesse blijft verliezen en RKC het onderlinge duel binnenkort wint. De afstand naar de clubs daarboven is nog groter momenteel. Dus uitgesloten is dat scenario helemaal niet. In het coronajaar stond RKC na 26 speelrondes op 11 punten achter op de nummer 16.
Ja, maar het gaat niet alleen om RKC. Ook om de ploegen die daar net boven staan zoals Excelsior en Heracles etc. Om een scenario te creereen waarbij Vitesse officieel degradeert tegen ons (en dus 16 punten of meer op de 16e plaats achter staat) moet niet alleen RKC veel punten gaan halen de komende weken, ook Excelsior en Heracles en wat andere ploegen. En Vitesse zelf moet zo ongeveer alles verliezen tot NEC-thuis. Dit scenario heeft hoogstens 0,1% kans van gebeuren.
When Wilco talks, people listen!

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 8931
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door E.B »

Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 19:14
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:04
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 18:51
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
Het gaat er om op hoeveel punten de nummer 16 er vanaf staat, 17e of 18e maakt niet uit. Als RKC nu 6 punten los staat kunnen ze gewoon op 15 punten los komen te staan. Vooral als Vitesse blijft verliezen en RKC het onderlinge duel binnenkort wint. De afstand naar de clubs daarboven is nog groter momenteel. Dus uitgesloten is dat scenario helemaal niet. In het coronajaar stond RKC na 26 speelrondes op 11 punten achter op de nummer 16.
Ja, maar het gaat niet alleen om RKC. Ook om de ploegen die daar net boven staan zoals Excelsior en Heracles etc. Om een scenario te creereen waarbij Vitesse officieel degradeert tegen ons (en dus 16 punten of meer op de 16e plaats achter staat) moet niet alleen RKC veel punten gaan halen de komende weken, ook Excelsior en Heracles en wat andere ploegen. En Vitesse zelf moet zo ongeveer alles verliezen tot NEC-thuis. Dit scenario heeft hoogstens 0,1% kans van gebeuren.
Als Vitesse met 15 punten op achterstand staat met de nummer 16 en er zijn nog 5 wedstrijden te gaan dan zullen ze de nummer 15 wel inhalen ja.. Koekkoek :crazy2:

Dat is het scenario waarvan ik zeg dat we dan niet welkom zijn. En dat scenario kan gewoon. Hoe groot de kans is gaan we merken, maar uitgesloten is het niet. Dat is wat jij beweerde.

Gebruikersavatar
Gerard Lopez
Berichten: 9528
Lid geworden op: zo 03 jun 2007, 23:45
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Gerard Lopez »

E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:23
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 19:14
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:04
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 18:51
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
Het gaat er om op hoeveel punten de nummer 16 er vanaf staat, 17e of 18e maakt niet uit. Als RKC nu 6 punten los staat kunnen ze gewoon op 15 punten los komen te staan. Vooral als Vitesse blijft verliezen en RKC het onderlinge duel binnenkort wint. De afstand naar de clubs daarboven is nog groter momenteel. Dus uitgesloten is dat scenario helemaal niet. In het coronajaar stond RKC na 26 speelrondes op 11 punten achter op de nummer 16.
Ja, maar het gaat niet alleen om RKC. Ook om de ploegen die daar net boven staan zoals Excelsior en Heracles etc. Om een scenario te creereen waarbij Vitesse officieel degradeert tegen ons (en dus 16 punten of meer op de 16e plaats achter staat) moet niet alleen RKC veel punten gaan halen de komende weken, ook Excelsior en Heracles en wat andere ploegen. En Vitesse zelf moet zo ongeveer alles verliezen tot NEC-thuis. Dit scenario heeft hoogstens 0,1% kans van gebeuren.
Als Vitesse met 15 punten op achterstand staat met de nummer 16 en er zijn nog 5 wedstrijden te gaan dan zullen ze de nummer 15 wel inhalen ja.. Koekkoek :crazy2:

Dat is het scenario waarvan ik zeg dat we dan niet welkom zijn. En dat scenario kan gewoon. Hoe groot de kans is gaan we merken, maar uitgesloten is het niet. Dat is wat jij beweerde.
Natuurlijk halen ze het dan niet meer in....maar er is wel een verschil tussen daadwerkelijk degraderen of "het wordt nu wel heel moeilijk". Dat laatste is namelijk subjectief.....wie bepaalt waar de grens ligt van nu kan het niet meer en nu nog wel? Als NEC naar Arnhem afreist terwijl Vitesse bijv 12 punten achterstraat op de 16e en NEC wint daar en het wordt 15 punten met nog 5 duels te gaan....dan is de kans op degradatie 99,99% ja maar die was voordat NEC afreisde bij 12 punten en 6 wedstrijden te gaan ook al 99%.
Dus puur omdat NEC de kans dan van 99 naar 99,9% zou verhogen zouden we niet welkom zijn in dit voorbeeld?
Wie bepaalt dan dat dit "het laatste zetje richting degradatie" was en dat het laatste zetje niet al 1 of 2 weken eerder was gegeven? Dat bedoel ik, subjectief.
Laatst gewijzigd door Gerard Lopez op ma 12 feb 2024, 20:20, 1 keer totaal gewijzigd.
When Wilco talks, people listen!

Gebruikersavatar
Bottendaal
Berichten: 14315
Lid geworden op: vr 31 aug 2012, 09:26
Contacteer:

Re: Uit supporters

Bericht door Bottendaal »

E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:23
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 19:14
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 19:04
Gerard Lopez schreef:
ma 12 feb 2024, 18:51
E.B schreef:
ma 12 feb 2024, 18:31
Nummer 11 schreef:
ma 12 feb 2024, 16:26
800 is voor risicoduels blijkbaar de max
Als zij op degraderen staan en de wedstrijd bepalend kan zijn zal het nog wel teruggedraaid worden.
Deze wedstrijd kan nooit officieel degradatie betekenen. Er zijn nog 5 wedstrijden na NEC en het kan nooit zo zijn dat Vitesse 16 punten of meer achterstaat op de club die dan 1 plaats boven hen staat. Dat is statistisch bijna onmogelijk.
Het gaat er om op hoeveel punten de nummer 16 er vanaf staat, 17e of 18e maakt niet uit. Als RKC nu 6 punten los staat kunnen ze gewoon op 15 punten los komen te staan. Vooral als Vitesse blijft verliezen en RKC het onderlinge duel binnenkort wint. De afstand naar de clubs daarboven is nog groter momenteel. Dus uitgesloten is dat scenario helemaal niet. In het coronajaar stond RKC na 26 speelrondes op 11 punten achter op de nummer 16.
Ja, maar het gaat niet alleen om RKC. Ook om de ploegen die daar net boven staan zoals Excelsior en Heracles etc. Om een scenario te creereen waarbij Vitesse officieel degradeert tegen ons (en dus 16 punten of meer op de 16e plaats achter staat) moet niet alleen RKC veel punten gaan halen de komende weken, ook Excelsior en Heracles en wat andere ploegen. En Vitesse zelf moet zo ongeveer alles verliezen tot NEC-thuis. Dit scenario heeft hoogstens 0,1% kans van gebeuren.
Als Vitesse met 15 punten op achterstand staat met de nummer 16 en er zijn nog 5 wedstrijden te gaan dan zullen ze de nummer 15 wel inhalen ja.. Koekkoek :crazy2:

Dat is het scenario waarvan ik zeg dat we dan niet welkom zijn. En dat scenario kan gewoon. Hoe groot de kans is gaan we merken, maar uitgesloten is het niet. Dat is wat jij beweerde.
Mathematisch is het mogelijk. De kans lijkt me echter nihil reëel.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast