Politiek

Discussieer hier over alles dat niets met N.E.C. te maken heeft.

Ik heb gestemd op:

VVD
14
13%
PvdA
8
8%
CDA
3
3%
PVV
21
20%
D’66
11
11%
SP
5
5%
GL
9
9%
CU
2
2%
PvdD
6
6%
50+
1
1%
FVD
3
3%
JA21
5
5%
SGP
0
Geen stemmen
Denk
0
Geen stemmen
Anders
16
15%
 
Totaal aantal stemmen: 104

Gebruikersavatar
E.B
Berichten: 11330
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 17:37
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door E.B »

Legendario schreef:
wo 12 jun 2024, 12:34
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 11:58
Legendario schreef:
wo 12 jun 2024, 11:51
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Weet je wat ik niet begrijp….. dat deze mensen zich niet kunnen verplaatsen in de vele nederlanders die heel veel overlast ondervinden van hele groepen Marokkanen. Geef mij 1 reden waarom we in nederland nog meer Marokkanen zouden willen?? Grote groepen hebben compleet schijt aan ons rechtssysteem en aan onze normen en waarden. En dit zijn er niet een paar maar dit zijn hele wijken en delen van steden. Daarnaast zitten we nu in generatie 3 of 4?? En zien we helemaal niets tot weinig terug van intergratie. Als marokko wint lopen de straten in steden vol met Marokkanse jongeren die met vlaggen zwaaien en dergelijke. Deze jongeren zijn in nederland geboren en vele hebben marokko alleen gezien tijdens een vakantie. Zolang de hunkering en verheerlijking van hun zogenaamde thuis land zo zwaar aanwezig blijft zal de intergratie hier nooit lukken. En dan vinden ze het raar dat ze niet als nederlander behandeld of gezien worden….
Ik snap goed je gevoel hierover. Maar toch doe ik zelf ook aan mee.

Mijn zoon is nu 3. Hij is in Spanje geboren, zijn moeder is Spaans, zijn vriendjes zijn Spaans, alles om hem heen is Spaans. Hij kent Nederland van vakantie. Maar ik spreek Nederlands met hem, vier Sinterklaas met hem, heb een oranje voetbalshirtje voor hem gekocht (EK88 Gullit) waarin hij graag naar school gaat. En eerlijk gezegd hoop ik dat hij straks juicht voor Nederland.
Ik neem aan dat jullie niet hele wijken in spanje met nederlanders terroriseren 😉

Daarnaast zitten we momenteel al bij een generatie waarbij hun ouders hier ook zijn geboren…
Dan moet je eens in Torremolinos gaan kijken! Daar is geen Spanjaard te bekennen. :wink:
Nederlanders die naar het buitenland verhuizen en de taal niet machtig zijn of worden is ook gewoon kansloos. Soms kunnen ze ook geen fatsoenlijk Engels. Sta je daar met gebarentaal in de slager je vlees te bestellen..

En in plaatsen als Torremolinos heb je een Nederlandse enclave. Ook een Nederlands supermarktje. Genoeg Nederlandse tenten (soms aan 1 stuk), terwijl als hier in NL een Marokkaanse of Turkse toko geopend wordt in bepaalde plaatsen het eng is.

Necco
Berichten: 1677
Lid geworden op: di 05 jun 2007, 11:27
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Necco »

FC Hilversum schreef:
di 11 jun 2024, 11:36
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 11:29
FC Hilversum schreef:
di 11 jun 2024, 11:23
DRS schreef:
di 11 jun 2024, 10:29
Jezus, wat een genuil om een verkiezingsuitslag van een half jaar geleden.
Ayub, je kan ook ipv de schuld bij de kiezers leggen, eens de mede moslim aanpakken. Ga eens op een wilkeurige kermis rond lopen.
Ayub komt volgens mij nooit op straat, of hij woont ergens in een dorp als mill.
Ayub zou eens een weekendje moeten doorbrengen in kanaleneiland, leidseplein en eens moeten gaan voetballen tegen teams als fc ankaraspor, ardahanspor, zuid oost united enz. Ik geef toe het is belachelijk dat de knvb dit soort clubs toelaat. Het heeft namelijk niets te maken met intergratie, het werkt zelfs averechts. Maar als je niet erkend dat er in deze wijken waar oa dit soort amateurclubs worden opgericht voor structurele problemen zorgt waarvan een timmermans ontkent dat die er zijn dan leef je echt onder een steen. En sneu voor je voorbeeld dat een meisje van 14 verdrietig is omdat zr het gevoel heeft dat er tegen haar gestemd is maar dat is ook precies de slachtofferrol die deze mensen pakken. Gelijk de racisme kaart erbij halen. Terwijl als deze groep nou eens net zo hard op staat tegen al die gastjes die het structureel voor hun hele gemeenschap verpesten komt er wellicht wel echt solidariteit tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Maar zolang de links politiek net doet of de problemen er niet zijn en de rest van de moslim gemeenschap alleen maar roept racisme raken we steeds verder van elkaar verwijderd.
Ik heb toch best een aantal berichten hier neergezet maar ik heb nooit gezegd dat er geen problemen zijn. Mijn punt is: je lost dat niet op door tegen oorlogsvluchtelingen te zeggen dat ze niet welkom zijn. Dat is voor mij een stap te ver. Misschien zie je dat anders, dat mag, maar ik heb er weinig begrip voor dat je dat zo’n verwerpelijk standpunt vindt
Ik denk dat werkelijk niemand hier tegen het opvangen van oorlogsvluchtelingen is. Mits dit ook daadwerkelijk oorlogsvluchtelingen zijn en geen politieke vluchtelingen en dergelijke. Daarnaast is er geen oorlog in Marokko, turkeije, algarije of wat dan ook dus wat dat betreft zou daar nu de deur voor gesloten moeten worden.
En die deur is dus ook gesloten. Maar voordat je weet waar iemand écht vandaan komt heb je een 'Ter apel' nodig. Maar veiligelanders krijgen in NL vrijwel nooit een verblijfsvergunning. Dus dat is het probleem niet.
Soms is `t beter iets moois te verliezen dan dat je `t nooit hebt gehad

Gebruikersavatar
Ayub
Berichten: 1752
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 00:18
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Ayub »

E.B schreef:
wo 12 jun 2024, 11:22
Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 09:29
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 17:07
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:44
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 16:38
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:14


Ik snap wel dat je als niet linkse stemmer de stijl van Timmermans irritant vindt of pedant, of welke term je er ook op wil plakken, en ga er ook wel tot op enige hoogte in mee dat hij gekrenkt-jongetje-trekjes heeft at times. Ik vind het echt onbegrijpelijk om 'je hoort erbij' te vertalen naar 'wees bang' en heb nog altijd geen argument gehoord voor de claim dat de Wilders-kiezer wegzet of niet serieus neemt, maar soit. We zijn het niet eens, laten we het daarbij houden.
Kom op, je komt toch niet uit een ei? Hij zegt letterlijk: "Als je in de komende dagen in de buurt, op school, op het werk, mensen tegenkomt die na vanavond denken 'Hoor ik er nog wel bij' dan zeg je heel duidelijk JA". Om later te spreken over dat de mensen in Nederland nog niet is doorgedrongen wat er vanavond is gebeurd en dit de komende dagen en weken wel zal doordringen. Pure angstzaaierij. Anders kun je dit niet noemen. En wat is er nadien gebeurd? Niks.

Maar nee, we kregen praatprogramma's vol met Moslims in de week na de verkiezingen die zich de vraag gingen stellen of ze nog wel welkom en veilig waren hier in NL. Die daarover met elkaar in debat gingen. Op verschillende plekken gingen mensen de straat op om naar mensen met een kleurtje te applaudisseren om ze een hart onder de riem te steken. Tenenkrommend gedrag gewoon. Als iedereen gelijk is moet je vooral dat doen. Dat is pas onderscheid maken.

Timmermans heeft angst gezaaid. Precies wat hij Wilders verwijt met zijn standpunten.
Ik zal dan wel uit een ei komen, maar volgens mij is het zo: een politicus roept stelselmatig dat hij minder Marokkanen wil. Miljoenen mensen stemmen op deze politicus. Dan is de vraag 'hoor ik er nog wel bij?' toch geen vreemde? Nogmaals, verplaats je eens in een willekeurige goedwillende Marokkaan? En Timmermans zegt dan: Ja, wat mij betreft hoor je er nog bij. Ik vind dat prima.

Overigens gaat het denk ik niet zozeer om angst, maar meer om verdriet of pijn. Althans, dat was wat ik zelf bij twee Marokkaanse Nederlanders zag.
Naar mijn weten heeft hij dat 1 keer 10 jaar geleden geroepen en is hij daar voor veroordeeld. Dus niet stelselmatig. Maar dan ga je er dus vanuit dat de 2 miljoen mensen die op Wilders hebben gestemd de Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Dat is dus generaliseren en framen van een bepaald deel van de Nederlanders wat ik al eerder zei. Als de Islam homoseksualiteit verbiedt en onder dezelfde gruweldaad schaart als pedofilie, mag je dan ook zeggen dat alle Moslims homofoob zijn? Volgens mij niet. Dan zet de PVV-kiezer niet weg als Islamofoob, racist of geef het een stempel.
Het gaat niet alleen om die minder minder minder uitspraak natuurlijk. Kijk eens naar de Twitter account van Wilders en je weet precies hou hij zich altijd heeft geuit. Verder goochel je met woorden. Ik zeg niet dat miljoenen mensen Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Ik zeg dat ik snap en heb gezien dat het pijnlijk is voor een Marokkaan dat zo veel mensen bereid zijn om te stemmen op iemand die zulke dingen zegt. Is dat nou echt zo moeilijk voor te stellen?
Het zijn jouw woorden niet, maar wel wat Timmermans dus creëert met zijn uitspraken. Daar goochel ik niet mee, want dat is wat hij letterlijk heeft gezegd. Timmermans zaait net zo goed angst. Hij is geen verbinder en daarmee geen goede leider. Een leider luistert naar alle mensen en probeert te verbinden. Dus dan zul je ook in gesprek moeten gaan met mensen die een bepaalde/andere opvatting hebben. Dat doet hij niet. Integendeel, hij polariseert. Daarom zou ik dus nooit op hem en/of zijn partij stemmen.

Dat er Marokkanen teleurgesteld zijn in de uitslag kan ik best begrijpen. Het verschil is echter wel dat medelanders tegengas geven richting een Wilders, waar je bijvoorbeeld weinig tot geen tegengas ziet vanuit gelovigen richting mensen die zich schuldig maken aan homohaat. En ik benoem nu expliciet gelovigen, want ik heb hier op het eerder op het forum daarvoor SGP aangehaald. Na de verkiezingen kwamen er zelfs cartoons waarin Nederlanders werden weggezet als racisten. Daar draagt Timmermans net zo goed een steentje aan bij. Je zou zo'n cartoon eens moeten maken over Moslims/gelovigen en dat ze homofoben zijn. Dan is het land te klein.
Ok fair enough. Ik wil overigens absoluut niet claimen dat Timmermans een verbinder is. Verbinding is in de politiek helaas al enige tijd zoek.

FC Hilversum
Berichten: 2491
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door FC Hilversum »

Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 13:47
E.B schreef:
wo 12 jun 2024, 11:22
Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 09:29
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 17:07
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:44
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 16:38


Kom op, je komt toch niet uit een ei? Hij zegt letterlijk: "Als je in de komende dagen in de buurt, op school, op het werk, mensen tegenkomt die na vanavond denken 'Hoor ik er nog wel bij' dan zeg je heel duidelijk JA". Om later te spreken over dat de mensen in Nederland nog niet is doorgedrongen wat er vanavond is gebeurd en dit de komende dagen en weken wel zal doordringen. Pure angstzaaierij. Anders kun je dit niet noemen. En wat is er nadien gebeurd? Niks.

Maar nee, we kregen praatprogramma's vol met Moslims in de week na de verkiezingen die zich de vraag gingen stellen of ze nog wel welkom en veilig waren hier in NL. Die daarover met elkaar in debat gingen. Op verschillende plekken gingen mensen de straat op om naar mensen met een kleurtje te applaudisseren om ze een hart onder de riem te steken. Tenenkrommend gedrag gewoon. Als iedereen gelijk is moet je vooral dat doen. Dat is pas onderscheid maken.

Timmermans heeft angst gezaaid. Precies wat hij Wilders verwijt met zijn standpunten.
Ik zal dan wel uit een ei komen, maar volgens mij is het zo: een politicus roept stelselmatig dat hij minder Marokkanen wil. Miljoenen mensen stemmen op deze politicus. Dan is de vraag 'hoor ik er nog wel bij?' toch geen vreemde? Nogmaals, verplaats je eens in een willekeurige goedwillende Marokkaan? En Timmermans zegt dan: Ja, wat mij betreft hoor je er nog bij. Ik vind dat prima.

Overigens gaat het denk ik niet zozeer om angst, maar meer om verdriet of pijn. Althans, dat was wat ik zelf bij twee Marokkaanse Nederlanders zag.
Naar mijn weten heeft hij dat 1 keer 10 jaar geleden geroepen en is hij daar voor veroordeeld. Dus niet stelselmatig. Maar dan ga je er dus vanuit dat de 2 miljoen mensen die op Wilders hebben gestemd de Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Dat is dus generaliseren en framen van een bepaald deel van de Nederlanders wat ik al eerder zei. Als de Islam homoseksualiteit verbiedt en onder dezelfde gruweldaad schaart als pedofilie, mag je dan ook zeggen dat alle Moslims homofoob zijn? Volgens mij niet. Dan zet de PVV-kiezer niet weg als Islamofoob, racist of geef het een stempel.
Het gaat niet alleen om die minder minder minder uitspraak natuurlijk. Kijk eens naar de Twitter account van Wilders en je weet precies hou hij zich altijd heeft geuit. Verder goochel je met woorden. Ik zeg niet dat miljoenen mensen Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Ik zeg dat ik snap en heb gezien dat het pijnlijk is voor een Marokkaan dat zo veel mensen bereid zijn om te stemmen op iemand die zulke dingen zegt. Is dat nou echt zo moeilijk voor te stellen?
Het zijn jouw woorden niet, maar wel wat Timmermans dus creëert met zijn uitspraken. Daar goochel ik niet mee, want dat is wat hij letterlijk heeft gezegd. Timmermans zaait net zo goed angst. Hij is geen verbinder en daarmee geen goede leider. Een leider luistert naar alle mensen en probeert te verbinden. Dus dan zul je ook in gesprek moeten gaan met mensen die een bepaalde/andere opvatting hebben. Dat doet hij niet. Integendeel, hij polariseert. Daarom zou ik dus nooit op hem en/of zijn partij stemmen.

Dat er Marokkanen teleurgesteld zijn in de uitslag kan ik best begrijpen. Het verschil is echter wel dat medelanders tegengas geven richting een Wilders, waar je bijvoorbeeld weinig tot geen tegengas ziet vanuit gelovigen richting mensen die zich schuldig maken aan homohaat. En ik benoem nu expliciet gelovigen, want ik heb hier op het eerder op het forum daarvoor SGP aangehaald. Na de verkiezingen kwamen er zelfs cartoons waarin Nederlanders werden weggezet als racisten. Daar draagt Timmermans net zo goed een steentje aan bij. Je zou zo'n cartoon eens moeten maken over Moslims/gelovigen en dat ze homofoben zijn. Dan is het land te klein.
Ok fair enough. Ik wil overigens absoluut niet claimen dat Timmermans een verbinder is. Verbinding is in de politiek helaas al enige tijd zoek.
Wij op het forum zijn verbinders!! Daar zou de politiek wat van kunnen leren 😅😅

Gebruikersavatar
Ayub
Berichten: 1752
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 00:18
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Ayub »

FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 09:29
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 17:07
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:44
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 16:38
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:14


Ik snap wel dat je als niet linkse stemmer de stijl van Timmermans irritant vindt of pedant, of welke term je er ook op wil plakken, en ga er ook wel tot op enige hoogte in mee dat hij gekrenkt-jongetje-trekjes heeft at times. Ik vind het echt onbegrijpelijk om 'je hoort erbij' te vertalen naar 'wees bang' en heb nog altijd geen argument gehoord voor de claim dat de Wilders-kiezer wegzet of niet serieus neemt, maar soit. We zijn het niet eens, laten we het daarbij houden.
Kom op, je komt toch niet uit een ei? Hij zegt letterlijk: "Als je in de komende dagen in de buurt, op school, op het werk, mensen tegenkomt die na vanavond denken 'Hoor ik er nog wel bij' dan zeg je heel duidelijk JA". Om later te spreken over dat de mensen in Nederland nog niet is doorgedrongen wat er vanavond is gebeurd en dit de komende dagen en weken wel zal doordringen. Pure angstzaaierij. Anders kun je dit niet noemen. En wat is er nadien gebeurd? Niks.

Maar nee, we kregen praatprogramma's vol met Moslims in de week na de verkiezingen die zich de vraag gingen stellen of ze nog wel welkom en veilig waren hier in NL. Die daarover met elkaar in debat gingen. Op verschillende plekken gingen mensen de straat op om naar mensen met een kleurtje te applaudisseren om ze een hart onder de riem te steken. Tenenkrommend gedrag gewoon. Als iedereen gelijk is moet je vooral dat doen. Dat is pas onderscheid maken.

Timmermans heeft angst gezaaid. Precies wat hij Wilders verwijt met zijn standpunten.
Ik zal dan wel uit een ei komen, maar volgens mij is het zo: een politicus roept stelselmatig dat hij minder Marokkanen wil. Miljoenen mensen stemmen op deze politicus. Dan is de vraag 'hoor ik er nog wel bij?' toch geen vreemde? Nogmaals, verplaats je eens in een willekeurige goedwillende Marokkaan? En Timmermans zegt dan: Ja, wat mij betreft hoor je er nog bij. Ik vind dat prima.

Overigens gaat het denk ik niet zozeer om angst, maar meer om verdriet of pijn. Althans, dat was wat ik zelf bij twee Marokkaanse Nederlanders zag.
Naar mijn weten heeft hij dat 1 keer 10 jaar geleden geroepen en is hij daar voor veroordeeld. Dus niet stelselmatig. Maar dan ga je er dus vanuit dat de 2 miljoen mensen die op Wilders hebben gestemd de Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Dat is dus generaliseren en framen van een bepaald deel van de Nederlanders wat ik al eerder zei. Als de Islam homoseksualiteit verbiedt en onder dezelfde gruweldaad schaart als pedofilie, mag je dan ook zeggen dat alle Moslims homofoob zijn? Volgens mij niet. Dan zet de PVV-kiezer niet weg als Islamofoob, racist of geef het een stempel.
Het gaat niet alleen om die minder minder minder uitspraak natuurlijk. Kijk eens naar de Twitter account van Wilders en je weet precies hou hij zich altijd heeft geuit. Verder goochel je met woorden. Ik zeg niet dat miljoenen mensen Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Ik zeg dat ik snap en heb gezien dat het pijnlijk is voor een Marokkaan dat zo veel mensen bereid zijn om te stemmen op iemand die zulke dingen zegt. Is dat nou echt zo moeilijk voor te stellen?
Weet je wat ik niet begrijp….. dat deze mensen zich niet kunnen verplaatsen in de vele nederlanders die heel veel overlast ondervinden van hele groepen Marokkanen.
Maar het een sluit het ander toch niet uit? Ik snap niet waarom je het omdraait. Ik heb nooit gezegd geen begrip te hebben voor die ontevreden Nederlander (op voorwaarde dat die zich fatsoenlijk uit), maar daar hadden we het toch niet over? Wat probeer je hiermee te zeggen? Omdat er mensen zijn die geen begrip hebben voor die ontevreden Nederlander hoef jij geen begrip te hebben voor goedwillende Marokkanen?
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Geef mij 1 reden waarom we in nederland nog meer Marokkanen zouden willen??
Maar dit is totaal niet aan de orde. Vind lekker wat je vindt, maar door een asielstop te claimen hou je oorlogsvluchtelingen buiten, geen veiligelanders - want die worden al geweerd. Een asielstop staat volledig los van de Marokkanen die je niet wilt. Daarom is het ook zo'n lege, populistische claim van Wilders.

Cupfighter
Berichten: 1373
Lid geworden op: za 20 aug 2022, 20:35
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Cupfighter »

FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 11:26
Cupfighter schreef:
wo 12 jun 2024, 11:12
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 09:29
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 17:07
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:44


Ik zal dan wel uit een ei komen, maar volgens mij is het zo: een politicus roept stelselmatig dat hij minder Marokkanen wil. Miljoenen mensen stemmen op deze politicus. Dan is de vraag 'hoor ik er nog wel bij?' toch geen vreemde? Nogmaals, verplaats je eens in een willekeurige goedwillende Marokkaan? En Timmermans zegt dan: Ja, wat mij betreft hoor je er nog bij. Ik vind dat prima.

Overigens gaat het denk ik niet zozeer om angst, maar meer om verdriet of pijn. Althans, dat was wat ik zelf bij twee Marokkaanse Nederlanders zag.
Naar mijn weten heeft hij dat 1 keer 10 jaar geleden geroepen en is hij daar voor veroordeeld. Dus niet stelselmatig. Maar dan ga je er dus vanuit dat de 2 miljoen mensen die op Wilders hebben gestemd de Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Dat is dus generaliseren en framen van een bepaald deel van de Nederlanders wat ik al eerder zei. Als de Islam homoseksualiteit verbiedt en onder dezelfde gruweldaad schaart als pedofilie, mag je dan ook zeggen dat alle Moslims homofoob zijn? Volgens mij niet. Dan zet de PVV-kiezer niet weg als Islamofoob, racist of geef het een stempel.
Het gaat niet alleen om die minder minder minder uitspraak natuurlijk. Kijk eens naar de Twitter account van Wilders en je weet precies hou hij zich altijd heeft geuit. Verder goochel je met woorden. Ik zeg niet dat miljoenen mensen Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Ik zeg dat ik snap en heb gezien dat het pijnlijk is voor een Marokkaan dat zo veel mensen bereid zijn om te stemmen op iemand die zulke dingen zegt. Is dat nou echt zo moeilijk voor te stellen?
Weet je wat ik niet begrijp….. dat deze mensen zich niet kunnen verplaatsen in de vele nederlanders die heel veel overlast ondervinden van hele groepen Marokkanen. Geef mij 1 reden waarom we in nederland nog meer Marokkanen zouden willen?? Grote groepen hebben compleet schijt aan ons rechtssysteem en aan onze normen en waarden. En dit zijn er niet een paar maar dit zijn hele wijken en delen van steden. Daarnaast zitten we nu in generatie 3 of 4?? En zien we helemaal niets tot weinig terug van intergratie. Als marokko wint lopen de straten in steden vol met Marokkanse jongeren die met vlaggen zwaaien en dergelijke. Deze jongeren zijn in nederland geboren en vele hebben marokko alleen gezien tijdens een vakantie. Zolang de hunkering en verheerlijking van hun zogenaamde thuis land zo zwaar aanwezig blijft zal de intergratie hier nooit lukken. En dan vinden ze het raar dat ze niet als nederlander behandeld of gezien worden….
En als jij gelooft dat Geert dit op gaat lossen dan raad ik je een bezoek aan in het sprookjesbos van de Efteling
Nee natuurlijk zal wilders dit allemaal niet kunnen oplossen maar hij is wel de gene die de problemen erkent dit tot tegenstelling van de partijen op links die gewoon zeggen dat dot probleem niet bestaat. Terwijl dit problemen beter zichtbaar is dan de klimaatveranderingen waar links zo op hammert
Het erkennen en er geen oplossing voor hebben, en ach die klimaatveranderingen is niet ons probleem toch maar voor de generatie na ons, zo denkt rechts al jaren net zoals alle andere grote problemen die lekker naar voren zijn geschoven door die geweldige Rutte kabinetten

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 09:26
Sorry maar dit is echt onzin. Ik vind de politiek in Nederland ook niet altijd zo chique, maar het is toch altijd zo dat een linkse oppositie de rechtse partijen aanvalt en andersom? Voordat Rutte premier werd was hij altijd super fel op het kabinet, en daarna was hij de staatsman. Zelfde (in nog veel grotere mate) geldt voor Wilders. Wilders heeft jarenlang dingen geroepen die mensen op links verwerpelijk vinden, dan ga je dat nu toch niet opeens omarmen?
Natuurlijk is het zo dat links kritiek heeft op rechts en andersom. Het gaat mij om dit: PvdA-GL doen er sinds de verkiezingen alles aan om de PVV uit de regering te houden. Dan ga je ineens praten over democratie en simpelweg de uitslag niet accepteren. Als je de uitpraken hoort snappen ze totaal niet waarom dit gebeurd. Ze vinden het op alle fronten onbegrijpelijk. En ze kunnen bijna niet accepteren dat dit gebeurd is.
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 09:26
Er is geen 'De Marokkaanse Nederlander', net zoals jij en ik verschillen. Maar ik vind het ietwat arrogant om te zeggen dat die angst (of in elk geval het gevoel van je niet welkom voelen) er niet is; hij is er wel, en ik heb er voorbeelden van gezien (zoals eerder benoemd).
Noem het Marokkaanse Nederlander, noem het de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Volgens mij is Geert Wilders altijd vrij duidelijk geweest als hem doorgevraagd wordt over dit onderwerp: zolang je goed integreerd en de Nederlandse cultuur respecteert ben je welkom. Hij heeft moeite met 'bevolkingsgroepen' in Nederland die niet integreren. En dan met name met mensen van het Islamitische geloof omdat hij vindt dat dit geloof rechtstreeks tegen de waarden van Nederland ingaat. In een in het Engels gegeven interview zei hij eigenlijk wat hij bedoeld: hij zoekt geen integratie, hij zoekt assimilatie.

Een voorbeeld waar hij een probleem mee heeft: Erdogan noemt Nederlanders fascisten, wint de verkiezingen in Turkije, en in Rotterdam gaan de Turken de straak op met Turkse vlaggen. Dan zegt hij: "Wat doen deze mensen dan hier?"

Ik ben het maar deels met hem eens, maar ik snap zijn uitgangspunt wel.
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 09:26
Ik ben het hier gewoon echt niet mee eens. Je gaat echt geen enkel citaat kunnen vinden waarin hij kiezers van Wilders wegzet als racisten. Daarnaast weet je helemaal niet wat er intern voor analyses worden uitgevoerd over de reden waarom kiezers van de PvdA zijn weggelopen, of waarom Timmermans door velen niet gepruimd wordt.
Nou.... dat is een beetje dubbel. Het is waar dat hij idd niet dat woord in de mond heeft genomen. Maar in alles wat hij, en ook Klaver, zegt zit een bepaalde weerstand die op z'n minst zo over komt. Wat betreft de analyses, geen idee wat er intern plaatsvindt bij de Pvda-GL. Ik heb ook geen cijfers. Wat ik wel kan zien is als je het breder trekt naar Europa. Vrijwel overal heeft rechts gewonnen. De enige echte uitzondering is Denemarken, waar links-groen groeide. En dat is ook zo'n beetje het enige land waar de nationale PvdA op migratie een ander standpunt heeft ingenomen.
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 09:26
En tot slot: wat is het voor raar argument dat hij meer geld heeft dan zijn kiezers. Dat geldt toch voor het gros van de politici? Des te meer is het lovenswaardig om op te komen voor armere medemensen in plaats van eigenbelang, toch?
Waar het om gaat bij mij is hoe je kijkt naar een partijleider. De meest populaire PvdA leiders waren mensen vanuit de vakbond of die met beide beentjes op de grond stonden. Timmermans voldoet echt niet aan dat profiel. Bos, Samson, Kok, wel. Wouter Bos zou btw de perfecte leider van de PvdA nu zijn.

Laat ik eraan toevoegen dat ik de samenwerking van Groen links en PvdA het stomste idee vind ooit.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 13:54
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Ayub schreef:
wo 12 jun 2024, 09:29
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 17:07
Ayub schreef:
di 11 jun 2024, 16:44
E.B schreef:
di 11 jun 2024, 16:38


Kom op, je komt toch niet uit een ei? Hij zegt letterlijk: "Als je in de komende dagen in de buurt, op school, op het werk, mensen tegenkomt die na vanavond denken 'Hoor ik er nog wel bij' dan zeg je heel duidelijk JA". Om later te spreken over dat de mensen in Nederland nog niet is doorgedrongen wat er vanavond is gebeurd en dit de komende dagen en weken wel zal doordringen. Pure angstzaaierij. Anders kun je dit niet noemen. En wat is er nadien gebeurd? Niks.

Maar nee, we kregen praatprogramma's vol met Moslims in de week na de verkiezingen die zich de vraag gingen stellen of ze nog wel welkom en veilig waren hier in NL. Die daarover met elkaar in debat gingen. Op verschillende plekken gingen mensen de straat op om naar mensen met een kleurtje te applaudisseren om ze een hart onder de riem te steken. Tenenkrommend gedrag gewoon. Als iedereen gelijk is moet je vooral dat doen. Dat is pas onderscheid maken.

Timmermans heeft angst gezaaid. Precies wat hij Wilders verwijt met zijn standpunten.
Ik zal dan wel uit een ei komen, maar volgens mij is het zo: een politicus roept stelselmatig dat hij minder Marokkanen wil. Miljoenen mensen stemmen op deze politicus. Dan is de vraag 'hoor ik er nog wel bij?' toch geen vreemde? Nogmaals, verplaats je eens in een willekeurige goedwillende Marokkaan? En Timmermans zegt dan: Ja, wat mij betreft hoor je er nog bij. Ik vind dat prima.

Overigens gaat het denk ik niet zozeer om angst, maar meer om verdriet of pijn. Althans, dat was wat ik zelf bij twee Marokkaanse Nederlanders zag.
Naar mijn weten heeft hij dat 1 keer 10 jaar geleden geroepen en is hij daar voor veroordeeld. Dus niet stelselmatig. Maar dan ga je er dus vanuit dat de 2 miljoen mensen die op Wilders hebben gestemd de Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Dat is dus generaliseren en framen van een bepaald deel van de Nederlanders wat ik al eerder zei. Als de Islam homoseksualiteit verbiedt en onder dezelfde gruweldaad schaart als pedofilie, mag je dan ook zeggen dat alle Moslims homofoob zijn? Volgens mij niet. Dan zet de PVV-kiezer niet weg als Islamofoob, racist of geef het een stempel.
Het gaat niet alleen om die minder minder minder uitspraak natuurlijk. Kijk eens naar de Twitter account van Wilders en je weet precies hou hij zich altijd heeft geuit. Verder goochel je met woorden. Ik zeg niet dat miljoenen mensen Marokkanen/Moslims het land uit willen hebben. Ik zeg dat ik snap en heb gezien dat het pijnlijk is voor een Marokkaan dat zo veel mensen bereid zijn om te stemmen op iemand die zulke dingen zegt. Is dat nou echt zo moeilijk voor te stellen?
Weet je wat ik niet begrijp….. dat deze mensen zich niet kunnen verplaatsen in de vele nederlanders die heel veel overlast ondervinden van hele groepen Marokkanen.
Maar het een sluit het ander toch niet uit? Ik snap niet waarom je het omdraait. Ik heb nooit gezegd geen begrip te hebben voor die ontevreden Nederlander (op voorwaarde dat die zich fatsoenlijk uit), maar daar hadden we het toch niet over? Wat probeer je hiermee te zeggen? Omdat er mensen zijn die geen begrip hebben voor die ontevreden Nederlander hoef jij geen begrip te hebben voor goedwillende Marokkanen?
FC Hilversum schreef:
wo 12 jun 2024, 10:34
Geef mij 1 reden waarom we in nederland nog meer Marokkanen zouden willen??
Maar dit is totaal niet aan de orde. Vind lekker wat je vindt, maar door een asielstop te claimen hou je oorlogsvluchtelingen buiten, geen veiligelanders - want die worden al geweerd. Een asielstop staat volledig los van de Marokkanen die je niet wilt. Daarom is het ook zo'n lege, populistische claim van Wilders.
Ik geloof eerlijk gezegd dat niemand echt een assielstop wilt. Zo harteloos is niemand. Ik denk dat de doorsnee Nederlander geen probleem heeft met opvang van oorlogsvluchtelingen. Al denk ik ook dat de meeste mensen liever een menswaardige opvang in de regio zien. Want het gaat hier op een tijdelijke opvang.

Ik denk ook dat geen mens, zelfs geen PVV-stemmer, de grenzen dicht wil gooien voor mensen die een regiem ontvluchten waarbij ze anders in de gevangenis belanden. Tegenstanders van Poetin, homo's uit vele landen etc. Het zijn ook mensen die zoeken naar de vrijheden die we hier hebben. Dan praat je ook over kleine hoeveelheden, verdeeld over Europa minimale hoeveelheden.

Waar een probleem zit is in asielzoekers die hier komen om een beter economisch bestaan te vinden, maar niet bereid zijn te integreren in onze cultuur. Die zelfs op sommige aspecten tegen deze cultuur zijn.

Ik blijf ook bij dat algemene ding: we hebben 17,5 miljoen mensen hier nu. Woningtekorten etc. Tot hoe ver moet je gaan? Wanneer is het genoeg?

Gebruikersavatar
H-Zenkamp
Berichten: 2722
Lid geworden op: do 12 jul 2007, 16:11
Locatie: Zetten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door H-Zenkamp »

https://www.gelderlander.nl/politiek/be ... ~a15def94/

Zsolt Szabó? Was dat niet de corrupte scheidsrechter die in 2003 wat bijverdiende door NEC-Wisla kapot te fluiten? :schater:
★★

Gebruikersavatar
Midas
Berichten: 1636
Lid geworden op: vr 21 aug 2015, 00:01
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Midas »

Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
“I refuse to answer that question on the grounds that I don't know the answer”

FC Hilversum
Berichten: 2491
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door FC Hilversum »

Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.

Gebruikersavatar
Bottendaal
Berichten: 15040
Lid geworden op: vr 31 aug 2012, 09:26
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Bottendaal »

FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?

bbq
Berichten: 1444
Lid geworden op: wo 09 okt 2019, 20:28
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door bbq »

Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Dit klopt als een bus maar wat mij betreft ruimen ze de hele 2e kamer, die oppositie is ook walgelijk en weinig inhoudelijk. Laten we AI inzetten voor besluitvorming, kunnen die 150 op zoek naar een echte baan .

FransWorst
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 16 okt 2015, 22:46
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door FransWorst »

:withstupid:
Een overleden roker is geen onruststoker.

Gebruikersavatar
bertje
Berichten: 34070
Lid geworden op: do 17 jan 2008, 12:27
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door bertje »

Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.

Gebruikersavatar
Bottendaal
Berichten: 15040
Lid geworden op: vr 31 aug 2012, 09:26
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Bottendaal »

bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Scheelt dat deze poppenkast al voor het zomerreces aan het wachtgeld zit…

Gebruikersavatar
Curva
Berichten: 12952
Lid geworden op: vr 12 okt 2007, 11:47
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Curva »

bbq schreef:
vr 05 jul 2024, 13:12
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Dit klopt als een bus maar wat mij betreft ruimen ze de hele 2e kamer, die oppositie is ook walgelijk en weinig inhoudelijk. Laten we AI inzetten voor besluitvorming, kunnen die 150 op zoek naar een echte baan .
Het gaat om woorden en tweets en niet meer om hoe we dit land beter kunnen maken, het is om te janken die 2e kamer. Straks zit er weer een ander kabinet en begint het circus weer van voren af aan alleen met andere poppetjes in vak k en in de oppositie.
Het niveau is bedroevend, zowel van kabinetsleden als de oppositie...het gaat echt nergens over. Jantje moet afstand nemen van iets dat pietje ooit getweet heeft, een woord mag niet meer gebruikt worden omdat dat woord gebruikt is in een complotachtige context....niveau van niks dit. Moties van wantrouwen voordat iemand überhaupt al een dag gewerkt heeft etc etc, deze oppositie is geen haar beter dan de pvv in de oppositie.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

Curva schreef:
za 06 jul 2024, 09:02
bbq schreef:
vr 05 jul 2024, 13:12
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Dit klopt als een bus maar wat mij betreft ruimen ze de hele 2e kamer, die oppositie is ook walgelijk en weinig inhoudelijk. Laten we AI inzetten voor besluitvorming, kunnen die 150 op zoek naar een echte baan .
Het gaat om woorden en tweets en niet meer om hoe we dit land beter kunnen maken, het is om te janken die 2e kamer. Straks zit er weer een ander kabinet en begint het circus weer van voren af aan alleen met andere poppetjes in vak k en in de oppositie.
Het niveau is bedroevend, zowel van kabinetsleden als de oppositie...het gaat echt nergens over. Jantje moet afstand nemen van iets dat pietje ooit getweet heeft, een woord mag niet meer gebruikt worden omdat dat woord gebruikt is in een complotachtige context....niveau van niks dit. Moties van wantrouwen voordat iemand überhaupt al een dag gewerkt heeft etc etc, deze oppositie is geen haar beter dan de pvv in de oppositie.
Het zijn 150 mensen die alleen maar bezig zijn met henzelf en nog niet met een halve teen in de samenleving staan.

FC Hilversum
Berichten: 2491
Lid geworden op: wo 18 aug 2021, 12:52
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door FC Hilversum »

bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
:withstupid:

Al hoeft het natuurlijk niet alleen een commercieel bedrijf te zijn. Ik zou ook voor een kiesdrempel zijn (minder partijen) en voor een eerste kamer die regio gebonden is (dus dat je Nederland opsplitst in regio's en je je eigen vertegenwoordiger naar Den Haag stuurt). Ook zou ik een voorstander zijn dat de leider van de grootste partij automatisch premier wordt.

Gebruikersavatar
Midas
Berichten: 1636
Lid geworden op: vr 21 aug 2015, 00:01
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Midas »

FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
Jetten heeft volgens mij gewoon een tijd bij prorail gewerkt, wilders niet die is militair geweest en sindsdien beroepspoliticus.

En Timmermans voert gewoon oppositie, of is dat ineens niet meer OK? Hij vertegenwoordigt mijn stem op een goede manier - fuck dit bruinrechtse racisten kabinet.
“I refuse to answer that question on the grounds that I don't know the answer”

Gebruikersavatar
Ayub
Berichten: 1752
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 00:18
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Ayub »

Midas schreef:
za 06 jul 2024, 11:33
FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
Jetten heeft volgens mij gewoon een tijd bij prorail gewerkt, wilders niet die is militair geweest en sindsdien beroepspoliticus.

En Timmermans voert gewoon oppositie, of is dat ineens niet meer OK? Hij vertegenwoordigt mijn stem op een goede manier - fuck dit bruinrechtse racisten kabinet.
:withstupid:

Als Wilders van als en nogwat roept en Kaag continu voor heks uitmaakt dan is het prima, maar zodra zijn bewindspersonen worden aangesproken op hun gedrag is het een heksenjacht. Echt zó klein

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

Midas schreef:
za 06 jul 2024, 11:33
FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55
Midas schreef:
vr 05 jul 2024, 11:13
Wat een ongelofelijk circus dit, dit stelletjes clowns gaat het geen half jaar redden
Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
Jetten heeft volgens mij gewoon een tijd bij prorail gewerkt, wilders niet die is militair geweest en sindsdien beroepspoliticus.

En Timmermans voert gewoon oppositie, of is dat ineens niet meer OK? Hij vertegenwoordigt mijn stem op een goede manier - fuck dit bruinrechtse racisten kabinet.
Er is niks mis met oppositie voeren. Maar ik erger me dood aan die man, en dat zeg ik na 20 jaar PvdA stemmen. Hij accepteert simpelweg de verkiezingsuitslag niet, is witheet op de VVD, NRC en BBB omdat ze puur de Nederlandse richtlijnen volgen van een kabinet vormen met de grootste partij. Hij wil feitelijk dat de PVV uitgesloten wordt, waarmee hij de stem van ruim 2.4 miljoen Nederlanders wil negeren en uitsluiten. Hij roept dat de PVV 1 miloen Nederlanders wilt uitsluiten, en sluit zelf liever 2,4 miljoen Nederlanders uit. Dat is geen oppositie-voeren meer. Ik zie in hem dezelfde woede als bij Melkert nadat Fortuyn de verkiezingen won. Hij snapt er echt helemaal niks van. Hij snapt het echt niet gewoon, dan is het trieste aan het hele verhaal.

Hij snapt niet dat het hier niet gaat om links en rechts, maar om migratie en ant-migratie. In landen waar links wel tegen migratie is, floreren deze partijen. Hij luistert niet naar de Nederlander die hier enorme zorgen over heeft. Vanwege culturele dingen (wat hij automatisch racisme noemt en wat het gewoon niet is) of vanwege het simpele feit dat we in het dichtsbevolkte land van Europa wonen met een jaarlijks bevolkingsgroei van 140000 mensen puur uit migratie (Nederland heeft een negatief geboortecijfer). Hoe lang is het geleden dat we zongen '15 miljoen mensen..... ". Het zijn er nu 17.5 miljoen. Wanneer is het wel genoeg voor drh Timmermans? Met een woningtekort die giga is voor de huidige inwoners al en een partij die 'niet wil bouwen in het groen'.

Hij denkt geen seconde na over WAAROM de PVV steeds groter wordt, waarom de anti-migratie partijen blijven groeien als geheel en progressief links blijft krimpen. Hij wil er niet eens over nadenken, het onderwerp vindt hij al vies. En hij roept de hele tijd dat het door de populist Wilders komt.

Dan negeert hij ff Italie (Meloni), Frankrijk (Le Penn), Groot Brittanie (Brexit) etc etc. Dit is een Europees breed verhaal. De PvdA zal moeten gaan luisteren naar deze meningen. Vroeger of later zullen ze gedwongen worden. Als ze de standpunten van de sociaal democratische partij van Denemarken innemen zijn ze na de komende verkiezingen met afstand de grootste. Want dan heb je als kiezer een alternatief. Nu is die er niet.

Dus blij dat jij een Timmermans-fan bent, ik ben het niet.

Gebruikersavatar
Ayub
Berichten: 1752
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 00:18
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Ayub »

Polleke schreef:
za 06 jul 2024, 11:59
Midas schreef:
za 06 jul 2024, 11:33
FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43
FC Hilversum schreef:
vr 05 jul 2024, 11:55


Geen enkele partij gaat het redden want ze kunnen allemaal helemaal niets! Anders hadden ze wel in het bedrijfsleven gezeten.
Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
Jetten heeft volgens mij gewoon een tijd bij prorail gewerkt, wilders niet die is militair geweest en sindsdien beroepspoliticus.

En Timmermans voert gewoon oppositie, of is dat ineens niet meer OK? Hij vertegenwoordigt mijn stem op een goede manier - fuck dit bruinrechtse racisten kabinet.
Er is niks mis met oppositie voeren. Maar ik erger me dood aan die man, en dat zeg ik na 20 jaar PvdA stemmen. Hij accepteert simpelweg de verkiezingsuitslag niet, is witheet op de VVD, NRC en BBB omdat ze puur de Nederlandse richtlijnen volgen van een kabinet vormen met de grootste partij. Hij wil feitelijk dat de PVV uitgesloten wordt, waarmee hij de stem van ruim 2.4 miljoen Nederlanders wil negeren en uitsluiten. Hij roept dat de PVV 1 miloen Nederlanders wilt uitsluiten, en sluit zelf liever 2,4 miljoen Nederlanders uit. Dat is geen oppositie-voeren meer. Ik zie in hem dezelfde woede als bij Melkert nadat Fortuyn de verkiezingen won. Hij snapt er echt helemaal niks van. Hij snapt het echt niet gewoon, dan is het trieste aan het hele verhaal.
Ik vind het frame van 'uitsluiten van de mensen die op Wilders hebben gestemd echt het allerraarste wat er is. Het gaat er toch in de Nederlandse politiek om dat je een coalitie vormt met partijen waar je het enigszins eens mee kan worden. Het zou echt extreem raar zijn als Timmermans nu Wilders of de coalitie zou gaan steunen omdat er veel stemmen die kant op zijn gegaan. Partijen verkondigen hun standpunt, en krijgen op basis daarvan stemmen en dus zetels. Ze komen vervolgens op voor de mensen die op hun hebben gestemd omdat ze het met je eens zijn, niet voor de mensen die NIET op je hebben gestemd. Op dezelfde manier zou Wilders nooit met D66 samenwerken. Dat heeft niets te maken met negeren of uitsluiten van de kiezer, dat heeft te maken met het vertegenwoordigen van JOUW kiezer. Iedere andere manier van politiek voeren zou populistisch en ondemocratisch zijn.

Laat ik het eens omdraaien: Stel PvdA/GL wordt bij de volgende verkiezingen de grootste. Moet Wilders dan opeens pro-immigratie worden? Moet VVD dan opeens voor hogere inkomstenbelasting worden? Dat slaat toch helemaal nergens op?
Dan negeert hij ff Italie (Meloni), Frankrijk (Le Penn), Groot Brittanie (Brexit) etc etc. Dit is een Europees breed verhaal. De PvdA zal moeten gaan luisteren naar deze meningen. Vroeger of later zullen ze gedwongen worden. Als ze de standpunten van de sociaal democratische partij van Denemarken innemen zijn ze na de komende verkiezingen met afstand de grootste. Want dan heb je als kiezer een alternatief. Nu is die er niet.
De PvdA moet helemaal niets, dat is dus niet hoe het werkt. Je taak als politicus is niet om een mening te vormen op basis van een mening die veel mensen hebben. Je taak is om jouw mening uit te dragen, mensen daarvan te overtuigen en vervolgens diegenen te vertegenwoordigen die het met jou eens zijn. Als je gelijk hebt en mensen zijn het daar niet mee eens, dan verliezen ze kiezers, so be it. Maar je mening aanpassen op basis van een heersende gedachte vind ik veel erger
Laatst gewijzigd door Ayub op za 06 jul 2024, 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Polleke
Berichten: 10602
Lid geworden op: ma 04 jun 2007, 03:11
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Politiek

Bericht door Polleke »

Ayub schreef:
za 06 jul 2024, 12:18
Polleke schreef:
za 06 jul 2024, 11:59
Midas schreef:
za 06 jul 2024, 11:33
FC Hilversum schreef:
za 06 jul 2024, 11:15
bertje schreef:
vr 05 jul 2024, 15:33
Bottendaal schreef:
vr 05 jul 2024, 12:43


Aha, politiek is iets nieuws? Gister uitgevonden?
Het is wel tot een schrijnend niveau afgedaald. Wij Nederlanders hebben er zelf om gevraagd door massaal op Wilders te stemmen, maar mijn god. Naast Wilders, Agema en Bosma lijkt het wel of geen enkele PVV'er de basisschool heeft afgemaakt. En die moeten dan deels komend jaar ons land gaan besturen, dat gaat echt een gênante bedoening worden. En dan dat Twittergedrag, kan er niet een wet komen die politici verbied op Twitter te zitten? En al die linkse partijen lekker mee heulen in de manier van politiek bedrijven wat de PVV al jaren doet. Het gaat al lang niet meer over de inhoud, maar elkaar pakken op oude uitspraken, elkaar zo hard mogelijk dissen tijdens een debat, een zo stevig mogelijke tweet of TikTok filmpje eruit gooien om steun te scoren. De inhoud is een ondergeschoven kindje, en dat in deze tijden. Zien die snuiters in Den Haag dat zelf niet??
Lachwekkend om de te zeggen dat het onze eigen schuld is door pvv te stemmen. Nee de overige partijen gedragen zich fTsoenlijk en komen inhoudelijk met oplossingen? Die timmermans die meteen weer begint te schreeuwen omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Het is toch een grote wanvertoning! We zouden de politiek anders moeten inrichten, gewoon moeten minimum leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar oud zijn zodat de mensem in de kamer ook zelf eerst een normale baan hebben gehad. Zo’n klaver heeft en jetten hebben nog nooit een commercieel bedrijf van dichtbij gezien. Maar bepalen wel wat deze bedrijven moeten doen.
Jetten heeft volgens mij gewoon een tijd bij prorail gewerkt, wilders niet die is militair geweest en sindsdien beroepspoliticus.

En Timmermans voert gewoon oppositie, of is dat ineens niet meer OK? Hij vertegenwoordigt mijn stem op een goede manier - fuck dit bruinrechtse racisten kabinet.
Er is niks mis met oppositie voeren. Maar ik erger me dood aan die man, en dat zeg ik na 20 jaar PvdA stemmen. Hij accepteert simpelweg de verkiezingsuitslag niet, is witheet op de VVD, NRC en BBB omdat ze puur de Nederlandse richtlijnen volgen van een kabinet vormen met de grootste partij. Hij wil feitelijk dat de PVV uitgesloten wordt, waarmee hij de stem van ruim 2.4 miljoen Nederlanders wil negeren en uitsluiten. Hij roept dat de PVV 1 miloen Nederlanders wilt uitsluiten, en sluit zelf liever 2,4 miljoen Nederlanders uit. Dat is geen oppositie-voeren meer. Ik zie in hem dezelfde woede als bij Melkert nadat Fortuyn de verkiezingen won. Hij snapt er echt helemaal niks van. Hij snapt het echt niet gewoon, dan is het trieste aan het hele verhaal.
Het gaat er toch in de Nederlandse politiek om dat je een coalitie vormt met partijen waar je het enigszins eens zal worden. Het zou echt extreem raar zijn als Timmermans nu Wilders of de coalitie zou gaan steunen omdat er veel stemmen die kant op zijn gegaan. Partijen verkondigen hun standpunt, en krijgen op basis daarvan stemmen en dus zetels. Ze komen vervolgens op voor de mensen die op hun hebben gestemd omdat ze het met je eens zijn, niet voor de mensen die NIET op je hebben gestemd. Op dezelfde manier zou Wilders nooit met D66 samenwerken. Dat heeft niets te maken met negeren of uitsluiten van de kiezer, dat heeft te maken met het vertegenwoordigen van JOUW kiezer. Iedere andere manier van politiek voeren zou populistisch en ondemocratisch zijn.

Laat ik het eens omdraaien: Stel PvdA/GL wordt bij de volgende verkiezingen de grootste. Moet Wilders dan opeens pro-immigratie worden? Moet VVD dan opeens voor hogere inkomstenbelasting worden? Dat slaat toch helemaal nergens op?
Ik zeg nergens dat hij een coalitie moet ondersteunen. Ik zeg dat hij de partijen veroordeeld die dat wel doen en dat hij het liefste wilt dat de PVV buitengesloten wordt. En dan sluit je dus 2.4 miljoen mensen uit.

Ook zeg ik dat hij het onderwerp negeert. Mensen die tegen migratie automatisch afdoet als racisten, helemaal als de oorzaak van 'het tegen zijn' om cultuur of religie gaat. Ik heb Wilders nog nooit iets horen zeggen over iemands huidskleur.

En dat hij negeert niet alleen wat er gaande is in heel Europa, maar vooral waarom dat gebeurd. Dan sta je met je beide beentjes niet in de maatschappij. Het gaat mij om het puur negeren van de oorzaken, de redenen van dit alles. Maar het ondertussen wel veroordelen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten