De Koffer is geweldig. Wel wat klein. De Toeter heeft trouwens ook veel mooi spul, al is die soms wat prijziger. Pintelier heeft vooral Belgisch bier. Mout daarentegen is gespecialiseerd in Nederlands speciaalbier, meen ik te herinneren. En je hebt ook wel wat brouwerijen die een bezoek waard zijn.
Misschien de wedstrijd met een kroegentocht combineren? Volgens mij hebben ze bij FC Groningen ook weinig met Vitesse, dus op basis van die gedeelde afkeer kunnen de supporters toch vast wel gewoon gezellig samen bieren?
Folkinfebrew maakt geweldige IPAs. Met Frontaal (Breda) met afstand de beste IPA-brouwers van Nederland.
Ik ben over het algemeen niet zo van de IPA's. Eigenlijk vind ik alleen de double's of donkere IPA's lekker, die zijn niet zo extreem bitter. Dan heb ik tegenwoordig liever een sour. Al gaat in deze tijd niks boven donker bier en vooral een hele dikke stout!
Veel IPAs zijn niet bitter: probeer er 1 van Frontaal, Folkinggebrew of Ärpus (prijs-kwaliteit-technisch mijn favoriet): krijg je geen spijt van.
Verder drink ik vaak Saison Dupont en tegenwoordig ook stouts (als je aanraders hebt, hoor ik het graag).
Moersleutel vind ik vaak wel prima. En die hebben ze hier in best wat Jumbo's, dus dat maakt het ook gemakkelijk.
Kan het zijn dat IPA's bitterder worden naarmate ze minder vers zijn?
New England IPAs zijn vaak niet bitter en als ze dry-hopped zijn, zijn ze lekker fruitig.
Moersleutel ken ik. Gister nog een can brûlée op (barleywine).
We dwalen wel aardig af. Misschien is het tijd voor een biertopic.
Op verzoek van DJTEEF!
Moersleutel van Nederlandse bodem inderdaad een van de betere brouwerijen op het gebied van Stouts. Amundsen heeft met de "Desert in a can" een hele serie zoete stouts die alle kanten op gaan. En als je echt wil fijnproeven moet je een keer van Goose Island Beer Co. een Bourbon County Brand Stout pakken, dat zijn de best beoordeelde bieren op Untappd.
Zijn er eigenlijk meer mensen die Untappd hebben?
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Al die bierfestivalletjes met allerlei uiteenlopende kleinere brouwerijen worden goed bezocht. Speciaalbierkroegen zitten ramvol, in de doorsnee supermarkten wordt het aanbod steeds groter. Daar kun je ook prima terecht soms. Je hoeft er niet eens meer voor naar de slijterij. Speciaalbier is al jaren hot. De gewone pils is soms best prima, maar echt genieten doe ik vooral van speciaal biertjes. Vooral blijven ontdekken en proberen, heerlijk
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Pilsner Urquell. Zoals pils ooit bedoeld was. Verder ben ik niet zo een bierkenner als sommige hier, ken de meeste microbreweries dan helaas ook niet en mijn favoriete bier is en blijft de Brugse Zot. Verder een fan van Mariken van De Hemel, maar rokerige biertjes als Moenen krijg ik dan weer niet naar binnen. Grootste bocht op de wereld is alles wat ze in de US drinken, Bud, Coors, Michelob. Echt paardenzeik.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Hertog Jan
Mythos!
Prima bier ook. Kan het wel waarderen als een Grieks restaurant dit in het assortiment heeft, maar zelfs de Lidl verkocht het ooit een keer hier. Het beste is het natuurlijk op een terras op een Grieks eiland uurtje na aankomst om de vakantie in te luiden
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Maar oh wat kan pils heerlijk zijn. Er is meer naast Heineken en Amstel he!
Hertog Jan
Hertog Jan staat bij mij qua pils op twee, Alfa op 1.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Dat laatste valt me wel heel erg op inderdaad. In 2014 ofzo dronk ik Tokyo van Brewdog. Een flesje daarvan kostte toen 10 euro wat echt als excessief gold. Als ik nu in de slijterij kom is ongeveer de helft van het bier 10 euro voor een blik en vindt men dat de gewoonste zaak van de wereld. En je vindt ze ook voor 20 of 30 euro. Dat is me voorlopig allemaal wel iets te gortig, maar het verbaast me wel dat er zoveel hele dure bieren op de markt gekomen zijn. Overigens merk ik zeker bij sours dat het verschil tussen 4/5 euro en 7/8 euro echt gigantisch kan zijn. Die goedkopere zijn vaak prima weg te drinken, maar zelden memorabel.
Overigens vind je in Duitsland ook nog wel lokale brouwerijen die simpel pils maken, dat desondanks een stuk smakelijker en veelzijdiger is dan de grote pilsmerken. De stadsbrouwerij in Osnabrück had volgens mij echt heel erg goed pils, al was dat al een paar jaar geleden. Maar Duitsland is in de regel iets conservatiever met bier. België eveneens. Dat is misschien wel het voordeel van Nederland, zo tussen een aantal traditionelere bierculturen in. Brouwerijen kunnen bouwen op de tradities van de buurgebieden, maar worden door die tradities niet beperkt.
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Dat laatste valt me wel heel erg op inderdaad. In 2014 ofzo dronk ik Tokyo van Brewdog. Een flesje daarvan kostte toen 10 euro wat echt als excessief gold. Als ik nu in de slijterij kom is ongeveer de helft van het bier 10 euro voor een blik en vindt men dat de gewoonste zaak van de wereld. En je vindt ze ook voor 20 of 30 euro. Dat is me voorlopig allemaal wel iets te gortig, maar het verbaast me wel dat er zoveel hele dure bieren op de markt gekomen zijn. Overigens merk ik zeker bij sours dat het verschil tussen 4/5 euro en 7/8 euro echt gigantisch kan zijn. Die goedkopere zijn vaak prima weg te drinken, maar zelden memorabel.
Overigens vind je in Duitsland ook nog wel lokale brouwerijen die simpel pils maken, dat desondanks een stuk smakelijker en veelzijdiger is dan de grote pilsmerken. De stadsbrouwerij in Osnabrück had volgens mij echt heel erg goed pils, al was dat al een paar jaar geleden. Maar Duitsland is in de regel iets conservatiever met bier. België eveneens. Dat is misschien wel het voordeel van Nederland, zo tussen een aantal traditionelere bierculturen in. Brouwerijen kunnen bouwen op de tradities van de buurgebieden, maar worden door die tradities niet beperkt.
Heerlijk, in Duitsland en Oostenrijk overal een andere lokale pils. Echt genieten!
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Dat laatste valt me wel heel erg op inderdaad. In 2014 ofzo dronk ik Tokyo van Brewdog. Een flesje daarvan kostte toen 10 euro wat echt als excessief gold. Als ik nu in de slijterij kom is ongeveer de helft van het bier 10 euro voor een blik en vindt men dat de gewoonste zaak van de wereld. En je vindt ze ook voor 20 of 30 euro. Dat is me voorlopig allemaal wel iets te gortig, maar het verbaast me wel dat er zoveel hele dure bieren op de markt gekomen zijn. Overigens merk ik zeker bij sours dat het verschil tussen 4/5 euro en 7/8 euro echt gigantisch kan zijn. Die goedkopere zijn vaak prima weg te drinken, maar zelden memorabel.
Overigens vind je in Duitsland ook nog wel lokale brouwerijen die simpel pils maken, dat desondanks een stuk smakelijker en veelzijdiger is dan de grote pilsmerken. De stadsbrouwerij in Osnabrück had volgens mij echt heel erg goed pils, al was dat al een paar jaar geleden. Maar Duitsland is in de regel iets conservatiever met bier. België eveneens. Dat is misschien wel het voordeel van Nederland, zo tussen een aantal traditionelere bierculturen in. Brouwerijen kunnen bouwen op de tradities van de buurgebieden, maar worden door die tradities niet beperkt.
Ik betaal zelden meer dan €6-€7 voor een speciaal-biertje. Meer vind ik te gortig. Ärpus vind ik wb IPAs qua prijs-kwaliteit het best.
Was pas in Düsseldorf. Hun bier (Alt) vind ik paardenzeik. Kölsch is dan wel weer lekker.
Drink graag een speciaal biertje.
Maar er is voor mij toch niks lekkerder dan het Aller eerste Grolsch herfstbokje zodra die altijd weer in de schappen liggen.
Ben de laatste jaren ook van de speciaal biertjes. Geen fan van IPA, maar een tripel karmeliet of Hertog Jan Grand Prestige.. heerlijk! En daarna nog even wegspoelen met een paar pilsjes he..
Blij om te horen dat craft beer en microbrewing eindelijk Nederland bereikt lijkt te hebben. Elke keer als je in Nederland over Engelse IPA's en zo begint kreeg ik altijd het suffe stereotype teruggeworpen dat het allemaal warme meuk is en dat ales en stouts niet te drinken zijn of geen echt bier is. Gelukkig snappen steeds meer mensen dat er biervarianten bestaan buiten de Heinekens en Jupilers. Ales zijn zo veelzijdiger dan lagers. Tuurlijk zit er ook genoeg meuk tussen, maar dat heb je met andere dranken net zo.
Eindelijk? Dat is al een aantal jaar aan de gang mi. Zeker Nijmegen is daar ook best wel groot in met brouwers als Oersoep, Nevel (had het best gebrouwen bier dit jaar als ik het goed zeg), Mannenpap en de Hemel. En natuurlijk speciaalbiercafés als Café Jos, Samson, Piet Huisman, van Ouds en de cafés aan het Koningsplein.
Verder eens, "pils" drink ik eigenlijk alleen nog maar op van die feest-/tankavonden. Bier is veel meer dan alleen dat met compleet uiteenlopende smaakpaletten. Om die smerige meuk te vermijden waar jij het over hebt is Untappd wel enorm handig, al merk je dat dan ook wel meteen aan het prijskaartje..
Dat laatste valt me wel heel erg op inderdaad. In 2014 ofzo dronk ik Tokyo van Brewdog. Een flesje daarvan kostte toen 10 euro wat echt als excessief gold. Als ik nu in de slijterij kom is ongeveer de helft van het bier 10 euro voor een blik en vindt men dat de gewoonste zaak van de wereld. En je vindt ze ook voor 20 of 30 euro. Dat is me voorlopig allemaal wel iets te gortig, maar het verbaast me wel dat er zoveel hele dure bieren op de markt gekomen zijn. Overigens merk ik zeker bij sours dat het verschil tussen 4/5 euro en 7/8 euro echt gigantisch kan zijn. Die goedkopere zijn vaak prima weg te drinken, maar zelden memorabel.
Overigens vind je in Duitsland ook nog wel lokale brouwerijen die simpel pils maken, dat desondanks een stuk smakelijker en veelzijdiger is dan de grote pilsmerken. De stadsbrouwerij in Osnabrück had volgens mij echt heel erg goed pils, al was dat al een paar jaar geleden. Maar Duitsland is in de regel iets conservatiever met bier. België eveneens. Dat is misschien wel het voordeel van Nederland, zo tussen een aantal traditionelere bierculturen in. Brouwerijen kunnen bouwen op de tradities van de buurgebieden, maar worden door die tradities niet beperkt.
Ik betaal zelden meer dan €6-€7 voor een speciaal-biertje. Meer vind ik te gortig. Ärpus vind ik wb IPAs qua prijs-kwaliteit het best.
Was pas in Düsseldorf. Hun bier (Alt) vind ik paardenzeik. Kölsch is dan wel weer lekker.
In de categorie Stout of Sour (vaak BA) wil ik en nog wel eens eentje van een euro of 12 pakken, dat zijn dan ook altijd wel knallers die je niet weg moet tanken maar rustig moet drinken.
Pils vind ik qua smaak heel erg vlak. Een Chateau Neubourg op zijn tijd bij de Samson pakken vind ik nog wel oké, dat vind ik echt nog het beste pils waar ik tegenaan ben gelopen. Met andere stijlen kan je veel meer kanten op, dat spreekt mij persoonlijk veel meer aan. Al kan ik me wel voorstellen als je door Duitsland/Oostenrijk trekt het leuk is om de verschillende lokale pilsjes te proberen. Die krijgen bij mij doorgaans alleen niet meer dan 3-3,5 dopjes.
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.
In de categorie Stout of Sour (vaak BA) wil ik en nog wel eens eentje van een euro of 12 pakken, dat zijn dan ook altijd wel knallers die je niet weg moet tanken maar rustig moet drinken.
Probeer eens een Westvleteren 12 te pakken te krijgen dat is echt een heerlijk biertje.
Die kon je hier voorheen bij de Versailles aan de Lange Hezelstraat krijgen, kostte me destijds een tientje. Best gewaardeerde biertje dat goed te verkrijgen is, wel een goede inderdaad.
Sticks and stones may break my bones, but there will always be something to offend a feminist.
Probeer eens een Westvleteren 12 te pakken te krijgen dat is echt een heerlijk biertje.
Die kon je hier voorheen bij de Versailles aan de Lange Hezelstraat krijgen, kostte me destijds een tientje. Best gewaardeerde biertje dat goed te verkrijgen is, wel een goede inderdaad.
Is niet zo makkelijk aan te komen zijn maar paar kroegen die het hebben.
En sowieso mag het 'officeel' niet commercieel verkocht worden.
Probeer eens een Westvleteren 12 te pakken te krijgen dat is echt een heerlijk biertje.
Die kon je hier voorheen bij de Versailles aan de Lange Hezelstraat krijgen, kostte me destijds een tientje. Best gewaardeerde biertje dat goed te verkrijgen is, wel een goede inderdaad.
Is niet zo makkelijk aan te komen zijn maar paar kroegen die het hebben.
En sowieso mag het 'officeel' niet commercieel verkocht worden.
Heb pas een flesje gehaald bij de Blauwe Druif. Was lekker idd!