SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Competitie start 28 augustus

Afbeelding voor Competitie start 28 augustus
26 juni 2020

De KNVB heeft vandaag bekendgemaakt dat de Keuken Kampioen Divisie start op 28/29/30 augustus. De wedstrijden worden de eerste periode gespeeld van vrijdag tot en met dinsdag. Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog een keer op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en een keer op zondag (3 januari) gespeeld.

Er is een korte winterstop van 18 december tot 3 januari en de laatste speelronde is op 14 mei. De vier periodekampioenen en daarnaast de twee hoogste geklasseerde clubs gaan samen met de nummer 16 van de Eredvisie de play-offs spelen. Nieuw is dat je niet meer per ronde uit en thuis speelt, maar dat de rondes in de play-offs in één wedstrijd worden beslist. Over ongeveer een maand wordt het competitieprogramma bekendgemaakt.

Hoeveel supporters er bij de wedstrijden toegelaten wordt, is nog niet bekend. Op dit moment schrijven de richtlijnen de anderhalve meter voor in de stadions, wat neerkomt op een capaciteit van ca. 2500 in De Goffert. De komende maanden zal onderzocht worden of die maatregelen versoepeld kunnen worden.