SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Column: Nieuw seizoen!

Afbeelding voor Column: Nieuw seizoen!
16 augustus 2017

Vrijdag begint de lange weg naar het kampioenschap. Het zullen geen 100 punten en goals worden, het zal ploeteren zijn tot het eind. Niet dat ik dat hoop, maar geen enkel team was ooit zo goed in de Juup als NEC in 14-15 en geen enkel team zal ooit zo goed worden. 

Na de deceptie in mei waren het roerige maanden. Van Ingen en Van Gaalen gingen weg. Een nieuwe directie met Oversier en Van Schaik trad aan. Voor ons als SV betekende dat nieuwe kennismakingen. Onze verwachtingen uitspreken naar de nieuwe directie, maar ook wat zij van de SV mogen verwachten. 

Wat zij van de SV mogen verwachten is een bestuur dat de directie en club op een positief kritische wijze volgt. Positief als het moet, maar ook kritisch als we echt ontevreden zijn. Als bijvoorbeeld in het geheim geoefend wordt tegen Oss of als we eigenlijk niet zo achter de nieuwe openingstune staan. Maar ook positief, met de nieuwe hoofdsponsor Ouwehands of het slagvaardig handelen op de transfermarkt. 

Ik doe geen oproep om dit seizoen massaal positief te zijn, de werklust op het veld moet namelijk overslaan op de tribunes, maar laten we de nieuwe mensen bij de club wel het vertrouwen geven het komende jaar. Promoveren is namelijk niet een seizoenplan, maar meerjarenplan. Wel dat we binnen één jaar terugkeren, maar het is ook belangrijk dat we er dan ook weer twintig jaar in blijven. Met een solide financiële basis, Nederlandse spelers en Nijmeegs toptalent. 

Dat toptalent moet ook in De Goffert blijven. Het liefst zullen Kadioglu en Grot misschien wel willen vertrekken. Gek worden ze gemaakt door zaakwaarnemers en een beter salaris. Maar investeer nu een jaar in jezelf. Wordt Speler van het Jaar van de hele Jupiler League en je maakt, als je dan alsnog weg wilt, twee stappen vooruit. Je helpt niet alleen jezelf ermee, maar ook je club die jarenlang in je heeft geïnvesteerd. 

Dan de SV. In het begin van de zomerstop hebben we de prachtige muurtekening onthuld in De Schup. De komende weken worden ook andere zaken in het interieur aangepakt. 1 september is het beginfeest en trappen we het seizoen in ons supportershome af met de selectie. 

Vervolgens zijn we ook heel druk geweest met de ledenadministratie. De samenwerking met ClubCollect. We hebben daar veel vragen over gekregen en ook het geduld van aantal leden op de proef gesteld. Het ?is voor ons op de lange termijn echter een hele stap vooruit. Leden kunnen op eigen wijze bepalen hoe ze de contributie betalen en wij hebben een ledenadministratie die helemaal up-to-date is. We hebben geleerd van de zaken die mis zijn gegaan en helpen iedereen die vragen heeft. 

Woensdag is de jaarlijkse ledenvergadering. Dan gaan we in op de activiteiten die we het nieuwe jaar willen organiseren en ook waar de prioriteiten liggen. Sowieso moet het een seizoen worden waar we op gebied van uitwedstrijden kritisch moeten blijven op gebied van combi’s en flexibel omwisselen, zodat op de vrijdagavond zoveel mogelijk supporters mee kunnen gaan. 

Daarnaast willen wij ons samen met de club inzetten om de stadionplannen er doorheen te krijgen bij de gemeenteraad. Niet dat wij daar een beslissende rol in hebben, maar het is goed om bij alle gemeenteraadfracties het NEC-gevoel over te brengen. Laten zien hoe belangrijk NEC is voor Nijmegen, dat het belangrijk is om mee te gaan in alle ontwikkelen en stadionuitbreiding noodzakelijk is. 

Ik heb er weer zin in om vrijdag naar de Goffert te gaan. Het is lang geleden dat we weer mochten juichen in de Goffert. Allemaal een goed seizoen!