SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Club geeft gehoor aan verbeterpunten

Afbeelding voor Club geeft gehoor aan verbeterpunten
2 september 2014

Direct na de degradatie zijn de supportersgeledingen binnen NEC (Supportersvereniging NEC, HKN, Legio Noviomagum, De Trouwe Honden, ForzaNEC.nl, ESU, NEC 50+, ZIFO en De Bloedkuul) bij elkaar gekomen en is een open brief geschreven naar de clubleiding van NEC. Onze verbeterpunten waren onder meer een fatsoenlijk bestuur (geen vaag bestuurde club) bestaande uit voldoende personen in zowel directie, RvC als het STAK. Een Raad van Commissarissen (RvC) bestaande uit 5 personen met een portefeuille voor supporterzaken en vooral een herkenbaar transparant beleid vanuit een duidelijke visie. 

Naar aanleiding van deze brief zijn diverse gesprekken geweest met directeur Bart van Ingen, STAK (beheert de aandelen van de club en stelt de RvC aan) en voorzitter Ton van Gaalen. Resulaat daarvan is de officiële oprichting van een Raad van Supportersgeledingen, met daarin een belangrijke rol voor de SV en het creëren van transparantie in de aanstelling van de nieuwe commissarissen, met nog steeds de voorkeur voor een commissaris voor supporterszaken. 

Vanuit het STAK (die dus de commissarissen aanstelt) is aangegeven dat de toekomstige commissaris niet alleen supporterszaken, maar ook commerciële zaken in zijn takenpakket zal krijgen. Als supportersgeledingen mochten wij ook kandidaten aandragen. Uiteindelijk is één van onze kandidaten ook daadwerkelijk gekozen, namelijk Leonard Ariens. Een supporter met al 35 jaar een seizoenkaart, veel commerciële ervaring, maar bovenal iemand die de stem van de supporters wil laten doorklinken binnen het bestuur van NEC. Leonard zal aanwezig zijn op de supportersavond en snel bij een uitwedstrijd in de bus stappen. 

De Supportersvereniging is daarom ook verheugd met deze ontwikkeling en wenst de nieuwe commissarissen veel succes binnen de club. Gezamenlijk hebben we één doel: op naar de Eredivisie!