SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Bestuursblog

Afbeelding voor Bestuursblog
2 oktober 2013

De Supportersvereniging is altijd actief. Deze slogan vertelt dat de vereniging ook juist op de achtergrond veel doet. Meer dan men op de voorgrond ziet. Het bestuur wil in een tweewekelijkse blog meer vertellen wat nu de SV, in het bijzonder de bestuursleden, doen voor de vereniging. We trappen af met Jeroen Rengers.

Ik ben sinds 2008 bestuurslid en momenteel verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Het is een vereniging met ruim 2500 leden. Je hebt te maken met inschrijvingen en helaas ook uitschrijvingen. Iedere week, soms iedere twee weken wordt de administratie bijgewerkt. Voor nieuwe leden wordt een pasje gemaakt, er komt een brief bij en moet met de post mee. Het blijft altijd inpakwerk.

In het dagelijks leven werk ik bij Betuwe Express in Herveld. Een touringcarbedrijf dat ook huisvervoerder is voor NEC. In die rol heb ik ook wekelijks, soms dagelijks, contact met NEC. Met teammanager Ton Spaan worden de vertrektijden van de spelersbus bepaald, met Lonneke Gijsbers en Pim van der Hulst heb ik contact over de supportersbussen. Hoe loopt de kaartverkoop voor ADO-uit? Is één bus voldoende, misschien twee of kan een dubbeldekker ook? Vaste chauffeur Jopie van de supportersbus wijst me op een viaductje, te laag voor een dubbeldekker. Weer bellen met Lonneke die weer met ADO contact opneemt. “Geen enkel probleem dat viaduct”, meldt ze me. Het is leuk om ook op deze manier betrokken te zijn bij de organisatie. Nog leuker is dat je een dag later zelf in die bus zit.

ForzaNEC is een andere passie voor me. Samen met Harold Bastiaans, nu ook bestuurslid bij de SV, trachten we een goede fansite te runnen. Met de onmisbare hulp van de redactieleden willen we het laatste nieuws naar onze supporters overbrengen. Met iedere week een voorbeschouwing, nabeschouwing, veel nieuws en ook regelmatig interviews komt ook hier meer bij kijken dan men meestal ziet. Het bijwerken van de ForzaPool, het uitzoeken van foto’s en ook die bewerken, aanleveren content voor het online Forza-magazine: veel taken waar de nodige uurtjes in gaan zitten. Niet alleen voor mij, voor de hele redactie.

Ik doe dat ook met veel plezier. Het is belangrijk dat de “kloof” tussen club en supporters zo klein mogelijk blijft. Interactie is belangrijk of dat nu online is of op een supportersavond. Daarom zijn ook onze SV-feesten zo belangrijk. De hele selectie, staf en bestuur zijn dan aanwezig. Voor de één leuk om op de foto met spelers te gaan, dan ander gaat graag een gesprek aan met een medewerker van de club. Sinds januari zijn we ook gestart met het SV-plein. We willen dichtbij het stadion een ontmoetingspunt voor supporters. Gezellig een biertje drinken en na de wedstrijd nabespreken. Tien keer per jaar zal ook een deel van de selectie aanwezig zijn op het plein.

Waar ben ik dan in september voor de SV mee bezig geweest? Allereerst de organisatie van het SV. Er worden afspraken met NEC Horeca gemaakt over onze opbrengst, dit is nodig om kosten als muziek en beveiliging te compenseren. Natuurlijk ook de uitwedstrijden. Je bent als bestuur een uur voor vertrek aanwezig. Je bevoorraadt de bussen en bent betrokken bij de organisatie van uitwedstrijden. In het Team Uitwedstrijden bespreek je met de club en andere supportersgeledingen het beleid, geeft advies over vervoersregime en analyseert de wedstrijden die geweest zijn. Ook bij thuiswedstrijden ben je als bestuur met veel taken bezig. Je ontvangt de bezoekende club, zorgt voor verspreiding programmaboekjes, legt de grote vlag op het veld en bent bij je skihut aanspreekpunt voor leden.

In september was, samen met het HKN bestuur, ook de aftrap van de NEC Adviesraad. In het eerste overleg is gesproken over de invulling van de raad in de toekomst, invulling SV-plein en de stewardorganisatie. Ook de fandag is gepland (22 december) en het project Eer je Helden is besproken. Namens NEC deed directeur Bart van Ingen een terugblik over de afgelopen transferperiode. Als SV heb je veel contact met de club. Iedere zes weken bij de adviesraad en er is iedere zes weken ook een overleg tussen alleen SV en NEC over zaken die specifiek de SV aangaan. Verder spraken we ook met de NEC amateurs over het SV-plein en een eventueel warmingup-feest bij NEC-Vitesse. Het SV-bestuur vergadert zelf iedere twee weken. Deze maand was er verder nog de Supportersavond en werden we in een speciale vergadering bijgepraat over het vertrek van Carlos Aalbers en de laatste ontwikkelingen bij de club.

Deze maand zijn we ook bezig geweest met de organisatie van drie nieuwe activeiten. Zo maken we in april een 4-daagse reis naar Londen en bezoeken we Tottenham Hotspur-Fulham. In december gaan we kerstshoppen in Essen. En we willen begin volgend jaar weer een zaalvoetbaltoernooi organiseren. Belangrijkste op korte termijn is verbetering van het SV-plein en dat het een belangrijk trefpunt wordt van de NEC supporters.