SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Beste leden van de Supportersvereniging

Afbeelding voor Beste leden van de Supportersvereniging
20 november 2016

Beste leden van de Supportersvereniging,

En uiteraard ook alle andere geledingen die NEC rijk is. Morgen 21 november zal voor mij de laatste bestuurlijke dag bij de Supportersvereniging zijn. Een mooie tijd laat ik achter me, een tijd van heropbouw van de vereniging tot wat er nu staat. Met enige trots kan ik zeggen dat Jeroen en ik gezamenlijk met de overige bestuursleden prachtige stappen hebben gemaakt op bijna alle vlakken waar de verenging zich mee bezig houdt. Ik haal ons nieuwe “home “ even aan, maar ook op de achtergrond ons volledig vernieuwde boekhouding die zorgdraagt voor 100% transparantie. Mooie nieuwe relaties zoals Bongers Dranken en Mazars. En een prima samenwerking met de afdeling supporterszaken.

We trokken de kar samen, Jeroen en ik, we hebben bergen werk verzet. Eigenlijk vrij vlot na het kampioensjaar stond het nieuwe fundament van onze vereniging. In het jaar van kampioenschap gingen vele zaken ogenschijnlijk simpel, echter is dat schijn. De uitwedstrijden van onder andere Roda JC en MVV vergden erg veel inspanningen van ons bestuur, maar met de juiste visie van Rolf Post (servicebus Uli en de Gier in zijn portefeuille) is alles veelal vlekkeloos verlopen. Daarnaast mogen we daarbij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers niet vergeten. We hebben ook nog een kampioenshawl laten maken, ik schat dat het er 1400 waren. Prachtige momenten om aan terug te denken.

In ons nieuwe bestuur is Bart Peperkamp erg druk bezig om de boekhouding in een nieuwe duidelijk systeem te plaatsen, Dit doet hij gezamenlijk met Mazars, een perfecte samenwerking waardoor ook op dit vlak een stuk kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarnaast hebben we met Wim Muller een geweldige gepensioneerde duizendpoot in huis. Met het hele inkoopbeleid van de vereniging in zijn achterzak doet hij erg belangrijk werk. De onlangs vader geworden Rolf zal langzaam maar zeker wat van zijn taken overdragen aan onder andere Wim. We hebben Arjan van Hout als aspirant bestuurslid erbij gehaald. Een lang gekoesterde wens van mij, een onbevangen NEC-supporter die altijd wel een mening heeft die ertoe doet. Arjan zal na morgen, nadat hij is benoemd, toetreden tot het bestuur van de SV.

Het fundament staat. Het is al geen basis meer, maar een prima lopende organisatie waarbij ik trots morgen de hamer overgeef aan Jeroen Rengers. Jeroen is een echte NEC-vriend van mij. We werken al meer dan 15 jaar samen op diverse NEC-fronten. Altijd met juist beleid en de hoofden koel, hebben we heel wat moois mee gemaakt. De SV was ook een van onze gezamenlijke projecten. Van tevoren alles goed doorgesproken, een op de voorgrond tredende (ondergetekende) en een op de achtergrond werkende (Jeroen) heeft geresulteerd tot dat waar we nu staan met onze vereniging. En ja, als je vrienden bent, heb je ook weleens een meningsverschil. Maar voorop stond altijd de club, dat was voor ons altijd de basis.

Ook de inzet van onze vrijwilligers kan ik niet vergeten. We hebben (en krijgen) fantastische vrijwilligers, zoals o.a. de medewerkers van de Goffertkreet, Legio Noviomagum, maar ook onze kraamverkoopster Silvia en de boekjes uitdelers met wedstrijddagen. Al met al een vereniging die in de lift zit en alleen nog maar verder kan groeien.

Het was mij een eer om bestuurslid/voorzitter te mogen zijn van deze mooie vereniging en ik geef de hamer met heel veel vertrouwen over aan Jeroen. Ik zal me uiteraard nog daar waar gewenst nog inzetten als vrijwilliger. 

Harold Bastiaans